karin74 napisał(a):A ktoś się orientuje czy we wrzesień w Baśka Voda planowana jest Ribarska noć?
bigredone napisał(a):karin74 napisał(a):A ktoś się orientuje czy we wrzesień w Baśka Voda planowana jest Ribarska noć?
Nie mam pojęcia . https://baskavoda.hr/pl/imprezy-1//m-2019-09-1
wikol napisał(a):Gdzie najlepiej kupić rakije i inne trunki. Ktoś pisał o targu obok kościoła w Makarskiej. A może lepiej kupić w Mostarze w BiH ?
Jacek_P napisał(a):wikol napisał(a):Gdzie najlepiej kupić rakije i inne trunki. Ktoś pisał o targu obok kościoła w Makarskiej. A może lepiej kupić w Mostarze w BiH ?
w Mostarze na pewno, natomiast my zaopatrzyliśmy się w tym roku w Mjedugorje. Towar sam podjeżdża do Ciebie. wystarczy mieć polskie blachy i zaparkować gdziekolwiek. Średnia cena 5 euro. Kolesie mają w bagażniku do wyboru do koloru od rakiji po miody na różańcach kończąc
wikol napisał(a):Gdzie najlepiej kupić rakije i inne trunki. Ktoś pisał o targu obok kościoła w Makarskiej. A może lepiej kupić w Mostarze w BiH ?
wikol napisał(a):Jacek_P napisał(a):wikol napisał(a):Gdzie najlepiej kupić rakije i inne trunki. Ktoś pisał o targu obok kościoła w Makarskiej. A może lepiej kupić w Mostarze w BiH ?
w Mostarze na pewno, natomiast my zaopatrzyliśmy się w tym roku w Mjedugorje. Towar sam podjeżdża do Ciebie. wystarczy mieć polskie blachy i zaparkować gdziekolwiek. Średnia cena 5 euro. Kolesie mają w bagażniku do wyboru do koloru od rakiji po miody na różańcach kończąc
Byłem w Medjugorie 6 lat temu ale towar wtedy jeszcze nie podjeżdżał
lukasz22i napisał(a):Czy ktoś kupował oliwę w Basce? Widziałem na targu u sprzedawców oliwę i jakieś wina, pytanie co to jest warte? Może lepiej do tej Górnej Breli pojechać jak ktoś polecał?
Chcę zabrać do domu a jutro wyjazd.
wikol napisał(a):Lody po 7kn. Porcje jak u nas dwie.
Winogrona przy plaży po 20kn, pomidory po 20kn. W Konzumie pomidory i winogrona około 13kn.
Piwko przy plaży 23kn ale dalej już po 15kn.
Duża bułka podobna do paryskiej 8kn w pekarze.
Drogo, nie sądzę.
Ludzie siali panikę że drożyzna. Bzdura.
W knajpach ceny przystępne.
Ceny piwa w knajpie przy plaży w Baśce tańsze niż w obskurnych knajpach nad Wisłą w Wawie.
I jeszcze w Baśce kelner, gratis talerzyk orzeszków do piwa.
U nas plastik bez orzeszków i bez kelnera.
Bez porównania.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne