Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłam z Baska Voda !!!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 15.08.2019 17:00

A ktoś się orientuje czy we wrzesień w Baśka Voda planowana jest Ribarska noć?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2019 17:09

karin74 napisał(a):A ktoś się orientuje czy we wrzesień w Baśka Voda planowana jest Ribarska noć?

Nie mam pojęcia . https://baskavoda.hr/pl/imprezy-1//m-2019-09-1
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 15.08.2019 17:19

Gdzie najlepiej kupić rakije i inne trunki. Ktoś pisał o targu obok kościoła w Makarskiej. A może lepiej kupić w Mostarze w BiH ?
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 15.08.2019 17:39

bigredone napisał(a):
karin74 napisał(a):A ktoś się orientuje czy we wrzesień w Baśka Voda planowana jest Ribarska noć?

Nie mam pojęcia . https://baskavoda.hr/pl/imprezy-1//m-2019-09-1

Zrozumiałam podtekst...i tym bardziej bardzo serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam
Jacek_P
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_P » 15.08.2019 20:36

wikol napisał(a):Gdzie najlepiej kupić rakije i inne trunki. Ktoś pisał o targu obok kościoła w Makarskiej. A może lepiej kupić w Mostarze w BiH ?

w Mostarze na pewno, natomiast my zaopatrzyliśmy się w tym roku w Mjedugorje. Towar sam podjeżdża do Ciebie. ;) wystarczy mieć polskie blachy i zaparkować gdziekolwiek. Średnia cena 5 euro. Kolesie mają w bagażniku do wyboru do koloru od rakiji po miody na różańcach kończąc ;)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 15.08.2019 21:02

Jacek_P napisał(a):
wikol napisał(a):Gdzie najlepiej kupić rakije i inne trunki. Ktoś pisał o targu obok kościoła w Makarskiej. A może lepiej kupić w Mostarze w BiH ?

w Mostarze na pewno, natomiast my zaopatrzyliśmy się w tym roku w Mjedugorje. Towar sam podjeżdża do Ciebie. ;) wystarczy mieć polskie blachy i zaparkować gdziekolwiek. Średnia cena 5 euro. Kolesie mają w bagażniku do wyboru do koloru od rakiji po miody na różańcach kończąc ;)

Byłem w Medjugorie 6 lat temu ale towar wtedy jeszcze nie podjeżdżał ;)
coolin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolin » 15.08.2019 22:01

W górnej Breli jest sprawdzony gospodarz, zawsze tam kupujemy (wino, rakija, trawarica, itp.)
Cesta Domovinskog Rata 29, 21255, Gornja Brela, Chorwacja
https://maps.app.goo.gl/2NKWGCTvCS6HptUv7
greg77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) greg77 » 16.08.2019 14:28

Witam.A wracając do tematu muzyki na żywo w Baska Voda gdzie ewentualnie można posłuchać?
de Zoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) de Zoo » 16.08.2019 14:52

greg77 napisał(a):Witam.A wracając do tematu muzyki na żywo w Baska Voda gdzie ewentualnie można posłuchać?

Wieczorem prawie w każdej knajpie ktoś na czymś brzdęka i podśpiewuje 8)
Jacek_P
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_P » 16.08.2019 17:56

wikol napisał(a):
Jacek_P napisał(a):

Byłem w Medjugorie 6 lat temu ale towar wtedy jeszcze nie podjeżdżał ;)

My nie mogliśmy się opędzić, krążą wokół przyjezdnych aut jak komary ;)
Dar!usz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dar!usz » 18.08.2019 06:43

Witajcie. Właśnie jestem w BV. Wczoraj wymieniałem gotówkę na poczcie. Prowizja 1.5 procent. Euro po 7.31 kuny.
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 21.08.2019 13:04

Czy ktoś kupował oliwę w Basce? Widziałem na targu u sprzedawców oliwę i jakieś wina, pytanie co to jest warte? Może lepiej do tej Górnej Breli pojechać jak ktoś polecał?
Chcę zabrać do domu a jutro wyjazd.
de Zoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) de Zoo » 21.08.2019 21:35

lukasz22i napisał(a):Czy ktoś kupował oliwę w Basce? Widziałem na targu u sprzedawców oliwę i jakieś wina, pytanie co to jest warte? Może lepiej do tej Górnej Breli pojechać jak ktoś polecał?
Chcę zabrać do domu a jutro wyjazd.

Właścicielka mojego apartamentu mówiła, że w Basce tylko tam można kupić, ale za jakość tego co sprzedają nie dałaby sobie ręki uciąć :D
Na ul. Podgradinskiej (skręcasz z głównej ulicy i jest po prawej stronie) jest punkt i tam sprzedają czerwone i białe wino z tanków. Czerwone próbowaliśmy i nie było paskudne.
Jak wracaliśmy do domu, to pojechaliśmy nie przez tunel tylko przez Šestanovac i tam, po drodze, było kilkanaście miejsc, gdzie sprzedawana była oliwa i wino.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 27.08.2019 17:18

Lody po 7kn. Porcje jak u nas dwie.
Winogrona przy plaży po 20kn, pomidory po 20kn. W Konzumie pomidory i winogrona około 13kn.
Piwko przy plaży 23kn ale dalej już po 15kn.
Duża bułka podobna do paryskiej 8kn w pekarze.
Drogo, nie sądzę.
Ludzie siali panikę że drożyzna. Bzdura.
W knajpach ceny przystępne.

Ceny piwa w knajpie przy plaży w Baśce tańsze niż w obskurnych knajpach nad Wisłą w Wawie.
I jeszcze w Baśce kelner, gratis talerzyk orzeszków do piwa.
U nas plastik bez orzeszków i bez kelnera.
Bez porównania.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 27.08.2019 18:09

wikol napisał(a):Lody po 7kn. Porcje jak u nas dwie.
Winogrona przy plaży po 20kn, pomidory po 20kn. W Konzumie pomidory i winogrona około 13kn.
Piwko przy plaży 23kn ale dalej już po 15kn.
Duża bułka podobna do paryskiej 8kn w pekarze.
Drogo, nie sądzę.
Ludzie siali panikę że drożyzna. Bzdura.
W knajpach ceny przystępne.

Ceny piwa w knajpie przy plaży w Baśce tańsze niż w obskurnych knajpach nad Wisłą w Wawie.
I jeszcze w Baśce kelner, gratis talerzyk orzeszków do piwa.
U nas plastik bez orzeszków i bez kelnera.
Bez porównania.

Jeżeli dla ciebie 13,50 PLN za niezbyt wyszukane Karlovačko czy Ožujsko to to samo co np. 12 PLN za piwo w Bierhalle, Čeśce lub Szweju w centrum miasta, to sorry, ale współczuję. A że lubisz nadwiślańskie obskurne knajpy, to cóż, o gustach się nie dyskutuje. Znam wiele knajp w Warszawie na poziomie, gdzie ceny nijak się mają do tych podawanych przez ciebie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wróciłam z Baska Voda !!! - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies