Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłam z Baska Voda !!!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Barbarala
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barbarala » 06.08.2019 09:59

Czy ktoś, kto jest w Baska Voda może mi powiedzieć czy faktycznie,dlaczego i do kiedy ten kawałek drogi jest zamknięty ?
Mapy Google pokazują,że droga na tym odcinku jest zamknięta. Jakiś remont,rozkopana czy coś innego?
Załączniki:
Screenshot_20190806-105335_Maps.jpg
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 06.08.2019 16:40

Ta droga od momentu zaznaczenia została wyłączona z ruchu samochodowego całkowicie. Są postawione barierki. Piesi i rowerzyści śmiało mogą nią się poruszać aż do Promajny.
Barbarala
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barbarala » 06.08.2019 17:02

Dzięki, super :)
Dar!usz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dar!usz » 07.08.2019 22:03

Cromomaniacy bedący w Baśka Voda. Gdzie najlepiej wymienić EURO w Baśce? Kantor a może jest tam Bank. Wiem że jest w Makarsiej. Ale gdy przyjadę w sobotę to zapewne banki będą zamknięte.
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 07.08.2019 22:35

Bank w Baskiej Vodzie jest i jest nawet otwarty w sobotę-do 11 lub 12. W tym roku jednak pobierali opłatę -bodajże 25 kun za transakcję. Euro można wymienić też na poczcie-czynna w sobotę ale i tu prowizja. Kantory nie pobierają prowizji ale mają niższe kursy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2019 22:41

kibic hr napisał(a):Bank w Baskiej Vodzie jest i jest nawet otwarty w sobotę-do 11 lub 12. W tym roku jednak pobierali opłatę -bodajże 25 kun za transakcję. Euro można wymienić też na poczcie-czynna w sobotę ale i tu prowizja. Kantory nie pobierają prowizji ale mają niższe kursy.

Zwykle było odwrotnie. To kantory pobierały prowizję. Jesteś pewien, że teraz jest tak jak piszesz ?
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 08.08.2019 09:21

Byłem tam od 17 do 28 lipca-ja wymieniałem euro na poczcie a szwagier w banku-wiem co piszę.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 08.08.2019 09:35

W takim razie zostaje bankomat ZaBa i karta PEKAO SA
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 08.08.2019 09:59

W banku opłata była stała niezależnie od wymienianej kwoty- nieopłacalne było wymienianie małych sum euro. Odwrotnie zaś na poczcie-tam pobierali prowizję procentowo. Ja wymieniałem banknoty po 50 euro i za 50-kę pobierali coś 5 kun z groszami. W banku straciłbym na 50-ce 24 lub 25 kun-dokładnie nie pamiętam.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 08.08.2019 16:28

A jak ceny w konobach? Piwko, rybka, owoce morza itp? Chyba skusimy sie na wyjazd do Baski.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 08.08.2019 16:48

karin74 napisał(a):A jak ceny w konobach? Piwko, rybka, owoce morza itp? Chyba skusimy sie na wyjazd do Baski.

Od cen jest osobny temat, koledzy i koleżanki załączają zdjęcia paragonów, wiec na bieżąco wszystko wiadomo.
Ceny mogą się różnić delikatnie w zależności od popularności danej mieściny, jednak jest podobnie.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 08.08.2019 18:47

To, że jest wątek z cenami wiem. Ale różnica w cenach w różnych miescinach może sie znacząco różnic. Nie interesują mnie inne miejscowości ale konkretnie Baśka.
Wątek wyżej też wspomina o kosztach...
Jaro_Poland
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaro_Poland » 09.08.2019 05:59

Ceny w Baška Voda są zróżnicowane i zależą od klasy lokalu i usytuowania. Piwo najtaniej fast food Valeo ( na końcu miejscowości w stronę Promajny)16 kun, gdzie serwują różnego rodzaju kanapki/burgery- ceny: 20-36 kun. W pozostałych lokalach tocene pivo średnio 20 kun. Lody 7-12 kun, kalmary z grila 80-100, Pljeskavica 70-80, Cevapcici 70-80, grillowana pierś z kurczaka ~80 kun, makrela z grilla: 60-80 kun, pizza: 50-70 kun w zależności od rodzaju, napoje około 20 kun za szklankę, woda prirodna pojemność 0,7 -1,0l: 25-30 kun (Ceny na podstawie m.in.: Pizzeria Dalmatino, Mars, Stari Tovar, Bracera, Bistro Galija, Pizzeria Papagaj, hotel Milenij). W wielu miejscach funkcjonuje happy hours gdzie zestawy obiadowe/ lunchowe serwowane są w bardzo atrakcyjnych cenach, najczęściej 12:30-15:00, hotel Milenij do 17-tej. Pozdrawiam
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 09.08.2019 17:27

Jaro_Poland napisał(a):Ceny w Baška Voda są zróżnicowane i zależą od klasy lokalu i usytuowania. Piwo najtaniej fast food Valeo ( na końcu miejscowości w stronę Promajny)16 kun, gdzie serwują różnego rodzaju kanapki/burgery- ceny: 20-36 kun. W pozostałych lokalach tocene pivo średnio 20 kun. Lody 7-12 kun, kalmary z grila 80-100, Pljeskavica 70-80, Cevapcici 70-80, grillowana pierś z kurczaka ~80 kun, makrela z grilla: 60-80 kun, pizza: 50-70 kun w zależności od rodzaju, napoje około 20 kun za szklankę, woda prirodna pojemność 0,7 -1,0l: 25-30 kun (Ceny na podstawie m.in.: Pizzeria Dalmatino, Mars, Stari Tovar, Bracera, Bistro Galija, Pizzeria Papagaj, hotel Milenij). W wielu miejscach funkcjonuje happy hours gdzie zestawy obiadowe/ lunchowe serwowane są w bardzo atrakcyjnych cenach, najczęściej 12:30-15:00, hotel Milenij do 17-tej. Pozdrawiam

Bardzo dziękuję. ...
W 2015 w Valeo piwo 12 kun...i ceny jedzonka poszły w gory ale widzę, że jakieś drastycznej podwyzki nie ma. Zresztą u nas też ceny poszły do góry.
Pozdrawiam serdecznie
greg77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) greg77 » 15.08.2019 14:48

Mam pytanie jak sie ma sytuacja jeśli chodzi o muzyke na żywo w Baska Voda czy ewentualnie dyskoteki?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wróciłam z Baska Voda !!! - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies