napisał(a) Bartek81 » 20.07.2019 23:00
Po 14 dniach dziś wróciliśmy z Baška Voda. Baska Voda jak i Makarska Riviera, wywarły na nas duże, pozytywne wrażenie jeśli chodzi o ukształtowanie terenu, widoki. Bardzo dużo Polaków, wydaje mi się że byliśmy tam w większości jeśli chodzi o naród, przynajmniej w terminie kiedy my bylismy 6-19 lipca. Jak na Baske Vode to dużo wolnych apartamentów. Można by śmiało jechać w ciemno. To również mnie zaskoczyło bo spodziewałem się większych tłumów. Po 15 lipca, trochę wiecej ludzi się pojawiło. Udało nam się zwiedzić Split, Omis, Makarska. Odwiedziliśmy sąsiednią Brele (chyba najładniejsze plaże na Rivierze, ale w Basce ładniejsze miasteczko). Poplynelismy na Hvar do Jelsy i na Brać na Bol.
Plaża Zlatin Rat zatłoczona, nie dla mnie. Za to Jelsa bardzo urokliwa i klimatyczna. Trzeba kiedyś na dłużej tam pojechać. Podsumowując Makarska Rivera jak dla mnie fajna na jeden raz, warto być, zobaczyć ta najsłynniejsza Riviere w Chorwacji, bo widokowo bomba. Być może jeszcze kiedyś tam pojedziemy ale w inne miejsce bo nie lubię wracać w te same. Jeśli ktoś miałby jakies pytania to spróbuję pomoc. Pozdr.