borsalino4 napisał(a):gucio019 napisał(a):Witam. ja tez mam swój debiut do chorwacji. dokładniej Baska voda . Zarezerwowalem apartament na ulicy put kapelice 3. czy ktoś z Panstwa tam był, jakieś opinie. i jak sprawa sie ma z wymianą pieniedzy na obecną chwile. Brać euro? Gdzie wymieniać na granicy czy na miejscu gdzies w kantorze.
dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
bierz kuny albo
płac karta.euro tylko na opłatę za apartament
Baśka fajne miasteczko, choć tłoczno. do plaży musisz trochę iść
bartek.kowalewski napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów!
Po raz kolejny wybieram się do Baśki Vody jednakże po raz pierwszy w sezonie Zawsze wyjazdy były wrześniowe a tym razem niestety lipiec. I jak zawsze jechałem w ciemno jeżeli chodzi o kwatery to tym razem muszę rezerwować na już, ponieważ jedziemy na 2-3 rodziny z dziećmi. Znam doskonale BV więc nie pytam Was ekspertów o to gdzie najlepsza lokalizacja, a uprzejmie proszę o polecenie apartamentów blisko plaży (już poznałem uroczą stromiznę BV )
My zakochaliśmy się w plaży Podluka więc myślałem o lokalizacji od portu w stronę Breli, choć jak czytam wasze relacje odnośnie natłoku w sezonie to nie wiem czy nie zdradzę Podluki z Nikoliną i wtedy apartamenty w drugą stronę. Ważne by blisko do wody. Nie chodzi o cenę bo jak ktoś wybiera się w sezonie do BV to nie można liczyć na małe koszta. Chodzi o bliskość do plaży i w miarę jak na Chorwację przystało komfortowe apartamenty.
Z góry dziękuję wszystkim forumowiczom!
kibic hr napisał(a): Ja jestem ciekawy jaki jest tam obecnie kurs euro -z góry dziękuje za jakiekolwiek wieści z mojej ulubionej Baskiej Vody.
Janusz Bajcer napisał(a):kibic hr napisał(a): Ja jestem ciekawy jaki jest tam obecnie kurs euro -z góry dziękuje za jakiekolwiek wieści z mojej ulubionej Baskiej Vody.
w-polsce-kuna-prawie-65-gr-kurs-euro-kuna-w-chorwacji-t18830-1590.html
Guinness79 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):kibic hr napisał(a): Ja jestem ciekawy jaki jest tam obecnie kurs euro -z góry dziękuje za jakiekolwiek wieści z mojej ulubionej Baskiej Vody.
Witam, a tak jako doświadczony prawie już Chorwat to może podpowiesz nowicjuszowi, który pierwszy raz się wybiera do cro we wrześniu jakie zabrać pieniążki? Ja chce zabierać euro, moja żona złotówki i tam wymieniać. Doradź jak możesz
Janusz Bajcer napisał(a):Guinness79 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):kibic hr napisał(a): Ja jestem ciekawy jaki jest tam obecnie kurs euro -z góry dziękuje za jakiekolwiek wieści z mojej ulubionej Baskiej Vody.
Witam, a tak jako doświadczony prawie już Chorwat to może podpowiesz nowicjuszowi, który pierwszy raz się wybiera do cro we wrześniu jakie zabrać pieniążki? Ja chce zabierać euro, moja żona złotówki i tam wymieniać. Doradź jak możesz
Ty weź euro, żona złotówki.
Od kiedy złotówka jest wymienialna w Chorwacji, posiadłem te dwie waluty do wymiany na kuny.
No_Name napisał(a):Czy ktoś z Was był już w tym roku na rejsie na wyspę HVAC i Brać? Wiem, że kursuje tam statek Bibe - widziałem wiele negatywnych opini na jego temat. Jak jest w rzeczywistości?
Czy jest jakaś ciekawa alternatywa dla tego statku?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne