napisał(a) RONINEK » 17.07.2016 17:49
barkley10 napisał(a):Witam.
Właśnie zakończyliśmy z rodzinką nasz drugi pobyt w Baska Voda po kilkuletniej przerwie. Jako że często korzystam z rad forumowiczów, chętnie też podzielę się uwagami.
Wakacje oczywiście się udały, natomiast kilkoma rzeczami byliśmy mocno zdegustowani.
Przede wszystkim byliśmy mocno zdegustowani liczbą ludzi. Mimo że to początek lipca, czasami człowiek czuł się jak w Mielnie.
Ceny były zdecydowanie wyższe niż w okolicznych miejscowościach (może poza Brelą).
Wszędzie na plaży płatne toalety i prysznice! (również w "dzielnicach" Baski
Byliśmy już wiele razy w Chorwacji ale dawno nie jedliśmy tak słabych lodów i arbuzów.
Jeżeli macie ochotę dowiedzieć się jeszcze jakichś innych informacji to proszę pytać.
Pozdrawiam
Witam.
Ja również byłem (rok temu) drugi raz po kilku latach w Baska Voda i mam identyczne wrażenia.. : Tłumy ludzi, wysokie ceny, płatne prysznice itd.. Ogólnie nie było zle, ale to nie to co miało być i co było w poprzednich latach..
Nawet małe kameralne, ukryte plaże oddalone od BV były zawalone ludzmi od wczesnych porannych godzin.
Ale najbardziej podniosła mi ciśnienie sprawa leżaków na plaży; na długości kilkuset metrów przy samej wodzie, rozłożone 2-3 rzędy leżaków, oczywiście płatnych. Zero dojścia do wody, zero przejśćia, nie można się blisko wody rozłożyć tylko co najmniej kilka metrów od.
Raz chciałem odsunąć 2 leżaki metr na bok, podbiegł rosły młody tubylec i poinformował mnie niezbyt grzecznie że tych leżaków nie można ruszać, bo oni wykupili miejsce od miasta i one tu mają stać, a jak chcę się tu rozłożyć to muszę zapłacić za leżak/i.
Sumując: w sierpniu jadę oczywiście do pięknej Chorwacji, ale w zupełnie inny region i wybrałem Robinsonadę, totalne zadu**e
Tak wogóle, to czy ktoś się spotkał gdzieś w Cro z taką akcją z leżakami ?