napisał(a) I{amila » 02.09.2006 16:45
Witam!!
Właśnie pare dni temu wróciłam z pięknej Chorwacji, przyznaje to był mój pierwszy raz i zakochałam się od razu
zaczełam od Senj w sumie mało do zwiedzania ale piekne i spokojne miasteczko z super knajpka zaraz przy samym morzu, polemcam camping ujca chociaż nie był najtańszy jaki spotkałam ani o najlepszym standarcie ale za to z jakim widokiem, namiot mialam zaraz przy plaży z widokiem na cudna zatokę. z senji pojechałam do plitwickich obowiazkowy punkt chyba u kazdego kto jest pierwszy raz
, a poźniej udalam sie do zadaru chociaz troche tej chorwacji pozwiedzac, i było super. Nocowałam w Prawlace ok 15km od zadaru. w samym zadarze jest duże pole naiotowe borik ale ja wole bardziej kamerale. Sama byłam na takim małym prywatnym ale za to tanim 90 kun 2 osoby i samochod i namiot z naprawde super warunkami(pralka, lodówka, nowiutkie sanitariaty i przedewszystkim mili ludzie dostaliśmy parasol przeciwsłoneczny i wkład na komary naprzwde supr. W okolicy polecam do zwiedzeniania Nin dawna chorwacka stolica duzo zabytków idt, zaton jest fajny no i Zadar przedewszystkim, tylko nie radze sie ubierac zbyt frywolnie jak sie chce pozwiedzac koscioły
. Super sa tez wypady promem polecam jezioro ksiezcowe. Ogólnie wrazenia cudowne wiem gdzie pojade z rok. polecam jechac nowa (nowa bo u mnie na mapie jej nie było a ma ta mapa mze 4 lata) autostrada zagrzeb -zadar 105 kun a ja jechalam z powrotem z zadaru do granicy 4 godziny. dla porównania jak wjezdzalam jechalam 6 od granicy do senji no niecałe
POZDRAWIAM I POLECAM