ally napisał(a):Opinie na temat Czarnogóry są różne.
Bardzo proszę o uzasadnienie "odradzania" bo ciekawi mnie ten rejon a w szczególności Boka Kotorska. Rejon, który wpisany jest na listę UNESCO, ma chyba coś do zaoferowania turystom - oczywiście nijak się to ma do warunków bytowych etc, dlatego proszę o więcej szczegółowych informacji w tym temacie.
iwona_73 napisał(a):ally napisał(a):Opinie na temat Czarnogóry są różne.
Bardzo proszę o uzasadnienie "odradzania" bo ciekawi mnie ten rejon a w szczególności Boka Kotorska. Rejon, który wpisany jest na listę UNESCO, ma chyba coś do zaoferowania turystom - oczywiście nijak się to ma do warunków bytowych etc, dlatego proszę o więcej szczegółowych informacji w tym temacie.
Boka Kotorska - owszem - piękna (przeprawa promem 3,5 Euro samochód). Krajobrazy super od Herceg Novi po Ulcnj. Czarnogórscy celnicy straszni służbiści. Wszystko to zobaczyłam w ciągu 7 godzin na terenie Czarnogóry. Dlaczego odradzam? Kwatery brzydkie, czasem brudne i drogie - powyzej 10Euro od osoby (obejrzeliśmy ich 17). W Sutomore poszliśmy rano nad morze (w nocy wynajęliśmy kwaterę, rano zapłaciliśmy za nocleg i wróciliśmy do Chorwacji), które w żadnym razie nie przypominało morza Chorwackiego. Brudne, zaniedbane plaże, do tego stopnia, że widzieliśmy pływające ekstrementy . Być może do zwiedzania Czarnogóra z jej wysokimi górami i stromymi zboczami jest piękna. Do wypoczynku stacjonarnego dla mojej rodziny - nie.
iwona_73 napisał(a):Może krowy, pałętejące się tuż za zakrętem drogi krajowej to cos fajnego, ale nie dla mnie, jednak wolę Chorwację.
jacol8 napisał(a):iwona_73 napisał(a):Może krowy, pałętejące się tuż za zakrętem drogi krajowej to cos fajnego, ale nie dla mnie, jednak wolę Chorwację.
Ha ha ha to zupełnie tak jak w Rumunii - na drodze korek bo się jakimś dwóm krowom spodobało postać chwilkę na szosie
W Czarnogórze do krów dołączały kozy i owce
Iwonka , ale za to mamy co wspominać , no nie ?
Ja też uważam , że Chorwacja jest bardziej cacy , ale nadal twierdzę , że w tej Czarnogórze nie jest znowu aż tak najgorzej , wystarczy trochę dystansu , może poczucia humoru... No i ceny są znacznie niższe.
pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi