Ilość kotków przy ruinach za mostem jest spora jak podjechaliśmy też nas przywitały.
Byliśmy troszkę w szoku jak zobaczyliśmy ilość mrauczków na metr kwadratowy.
Katerina napisał(a):Dołączam do relacji. Coraz bardziej mnie ten Pag przekonuje..
Fajne foty.
Abakus68 napisał(a):Ho, ho, no ładnie. Cupnę sobie zatem i będę "kątem"plował Tak po prostu.
Buber napisał(a):Oj na Pag wróciłbym już dziś.
Piękne miejsce.
olkas napisał(a):Jestem. Jak miło powspominać.
marosmaro napisał(a):Ilość kotków przy ruinach za mostem jest spora jak podjechaliśmy też nas przywitały.
Byliśmy troszkę w szoku jak zobaczyliśmy ilość mrauczków na metr kwadratowy.
beatabm napisał(a):Piękny i kuszący ten Pag
elka21 napisał(a):travel napisał(a):Tunel ciepło-zimno we wrześniu nie działa za dobrze : przed tunelem 21 stopni a za tunelem 22 stopnie.
Jak nic, musiał się popsuć
Ciekawe, czy go naprawią do przyszłego lata
travel napisał(a):elka21 napisał(a):travel napisał(a):Tunel ciepło-zimno we wrześniu nie działa za dobrze : przed tunelem 21 stopni a za tunelem 22 stopnie.
Jak nic, musiał się popsuć
Ciekawe, czy go naprawią do przyszłego lata
Jeżdżę tym tunelem we wrześniu od 4 lat i nigdy nie działa jak trzeba. Chyba go wyłączają końcem sierpnia
travel napisał(a):... Nasza kotka pomagała nam jak mogła - chyba chciała się nas szybko pozbyć żeby mieć wolną chatę
travel napisał(a):... Tunel ciepło-zimno we wrześniu nie działa za dobrze : przed tunelem 21 stopni a za tunelem 22 stopnie.
travel napisał(a):... Za mostem skręcamy w lewo i jedziemy bliżej przyjrzeć się ruinom twierdzy oraz mieszkającym tam kotom.
Koty są regularnie dokarmiane - mają miski z karmą . Tylko misek z wodą nie widziałam . Co one piją na tej pustyni ? ...
Habanero napisał(a):Jest Pag
Z przyjemnością popatrzę
jak prezentował się we wrześniu.
P.S.
Już widzę że pięknie
gusia-s napisał(a):Ten kolos robi wrażenie Napotkany w lipcu w Splicie.
Widać krąży po Adriatyku przez cały sezon .travel napisał(a):... Nasza kotka pomagała nam jak mogła - chyba chciała się nas szybko pozbyć żeby mieć wolną chatę
A może chciała się zabrać z Wami? Moja też zawsze przytupuje i usiaduje bagaże
Kotka jest "domowa " i nie lubi jeździć. Raczej chciała się nas pozbyćtravel napisał(a):... Za mostem skręcamy w lewo i jedziemy bliżej przyjrzeć się ruinom twierdzy oraz mieszkającym tam kotom.
Koty są regularnie dokarmiane - mają miski z karmą . Tylko misek z wodą nie widziałam . Co one piją na tej pustyni ? ...
Ależ ich się tam namnożyło ... w 2012 też było trochę kociarni w tym miejscu ale nie aż tyle .
Dokarmiłam tam jedną kotną kicię (trójkolorkę) i patrząc na populację to muszą być jej potomkowie
Wodę miałam tylko gazowaną ale po zburzeniu trochę się odgazowała więc również zostawiłam jej picia.
No właśnie żałowałam ,że nie mam przy sobie wody.
Pag to moja jedna z dwóch najulubieńszych wysp w Cro i w ogóle miejsc w Cro więc zostaję
Katerina napisał(a):Kolejne Pagiem kuszenie... A ja podatna jestem .
Tę pełnię Księżyca podziwiałam w tym samym czasie na Visie..
Również zauważyłam ogromne połacie wyschniętej i nadpalonej przyrody, na Visie właśnie. Zawsze jeżdżę do Cro we wrześniu, ale czegoś takiego nie widziałam wcześniej
travel napisał(a):Katerina napisał(a):Kolejne Pagiem kuszenie... A ja podatna jestem .
Tę pełnię Księżyca podziwiałam w tym samym czasie na Visie..
Również zauważyłam ogromne połacie wyschniętej i nadpalonej przyrody, na Visie właśnie. Zawsze jeżdżę do Cro we wrześniu, ale czegoś takiego nie widziałam wcześniej
W tym roku całe południe Chorwacji tak wyglądało . Najpierw myślałam , że liście żółkną na drzewach bo zbliża się jesień, ale one po prostu uschły
Powrót do Nasze relacje z podróży