Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrażenia z Chorwacji 2004

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Legos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Legos » 25.05.2004 13:14

Witam , to jest mój pierwszy post na tej stronie :) ( niedawno się zarejestrowałem), i muszę przyznać że fotki i relacja są super :D .
W ubiegłym roku jak byłem w Cro , źle założyłem film do aparatu i wszystkie zdjęcia z KRKa , ze Splitu poszłyyyyy :( . O mały włos żona i córka by mnie zlinczowały. W tym roku (byłem w lutym na chrzcinach jako chrzestny dla małego Chorwatka w Vodicach :D ) zabrałem z sobą aparat cyfrowy . To jest jednak to :lol:
Pozdrowienia dla wszystkich Cro maniaków :D
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 25.05.2004 13:26

Legos napisał(a):Witam , to jest mój pierwszy post na tej stronie :) ( niedawno się zarejestrowałem), i muszę przyznać że fotki i relacja są super :D .
W ubiegłym roku jak byłem w Cro , źle założyłem film do aparatu i wszystkie zdjęcia z KRKa , ze Splitu poszłyyyyy :( . O mały włos żona i córka by mnie zlinczowały. W tym roku (byłem w lutym na chrzcinach jako chrzestny dla małego Chorwatka w Vodicach :D ) zabrałem z sobą aparat cyfrowy . To jest jednak to :lol:
Pozdrowienia dla wszystkich Cro maniaków :D
:lol: UWAZAJ LEDGOS...TO WCIAGA...JESTEM TU TEZ KROCIUTKO I WIEM PO SOBIE!KIEDY NIE MOGE TU WSKOCZYC TO MECZY MNIE CO NOWEGO SIE TU DZIEJE..JAKIE NOWINKI W CRO...SYMPATECZNIE..I CZŁOWIEK WIELE SIE UCZY..TO UZALEZNIA ALE TO JEST MIŁE..
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 25.05.2004 13:35

Co do cen wyzywienia to dodam ze wine za nie ponosi degradacja naszej waluty w stosunku do wiekszosci walut europejskich (Bialoruskiej nie sprawdzalem) ktora ma miejsca od 3 lat.... za nasza zlotowke dostawalismy w :
2001 roku 1,95 kuny
2002 roku 1,75 kuny
2003 roku 1,70 kuny
2004 roku - kolega opisal wyzej.....

Piotr
Legos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Legos » 25.05.2004 13:38

Oj Kama , chyba masz rację :D , już czuję jak mnie coś wciąga..... :o
pzdr.
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 25.05.2004 13:40

Legos napisał(a):Oj Kama , chyba masz rację :D , już czuję jak mnie coś wciąga..... :o
pzdr.
POBUSZUJ WIEC TROSZECZKE PO TEJ STRONIE...MIŁEGO CZYTANIA..POZDROWIONKA.. :P
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 25.05.2004 13:42

JA UCIEKAM BO PRZEZ WAS NIE BEDZIE OBIADKU TYLKO SUCHA KARMA!A CHOR MAM CIAGLE W GŁOWIE...BYLE DO URLOPU..
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 25.05.2004 14:03

KAMA napisał(a):JA UCIEKAM BO PRZEZ WAS NIE BEDZIE OBIADKU TYLKO SUCHA KARMA!A CHOR MAM CIAGLE W GŁOWIE...BYLE DO URLOPU..

A Kot nie lubi Karmy :?:

Piotr
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 25.05.2004 14:45

Piotr Lutynski napisał(a):
KAMA napisał(a):JA UCIEKAM BO PRZEZ WAS NIE BEDZIE OBIADKU TYLKO SUCHA KARMA!A CHOR MAM CIAGLE W GŁOWIE...BYLE DO URLOPU..

A Kot nie lubi Karmy :?: CZASEM LUBI...ALE JEST BARDZO ROZPIESZCZONY!SMACZNEGO....PA :wink:

Piotr
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 25.05.2004 17:01

gladiatrix_24 napisał(a):a tak BTW jest siec mc'donalds na chorwacji? - ja ich tamnie widzialem ani reklam ani w zasadzie nic :)
co Wy na tego typu fast foody ?

są,
ceny po przeliczeniu tak jak u nas, byłem w McD w Splicie :lol:
ktos może pomy slec że estem szajbniety ale akurat mialem apetyt na Mc Chickena :lol:
mirk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirk » 26.06.2004 11:43

oszczep napisał(a):Piotrze L.,
Pisząc restauracje miałem na myśli przyjemne małe lokale ze stolikami na dworze (w tym również tzw.knoby), jakich sporo i w naszym kraju w miejscowościach turystycznych. Nie znam cen ani w wykwintnych lokalach, ani w barach na terenie Chorwacji.
Przesyłam pozdrowienia.
Piotr.[/code]

No ja wlasnie jadlem w takich miejscach i kosztowalo to ok 140-150 kun.... za obfite porcje... mysle ze u nas za taki obiad zaplacilo by sie podobnie... przeciez porcja rybki ze 100G frytek na papierowej tacce u nas nad morzem kosztuje ok 30pln!!!
Wlasciwie to ja sie zgadzam w 90% z autorem a chodzi mi o to ze powiedzenie ze ceny w lokalach sa 2x wyzsze niz u nas jest przesadne- mnie sie wydaje ze sa mniej wiecej podobne... przez wiele lat jezdzilem do Swinoujscia i wiem ile to u nas kosztuje.
Piotr

Piotr

ciekawe gdzie Ty jadasz .... 30pln za 10 dkg frytek z rybą??????? do chyba wieloryb:)))
mirk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirk » 26.06.2004 11:43

oszczep napisał(a):Piotrze L.,
Pisząc restauracje miałem na myśli przyjemne małe lokale ze stolikami na dworze (w tym również tzw.knoby), jakich sporo i w naszym kraju w miejscowościach turystycznych. Nie znam cen ani w wykwintnych lokalach, ani w barach na terenie Chorwacji.
Przesyłam pozdrowienia.
Piotr.[/code]

No ja wlasnie jadlem w takich miejscach i kosztowalo to ok 140-150 kun.... za obfite porcje... mysle ze u nas za taki obiad zaplacilo by sie podobnie... przeciez porcja rybki ze 100G frytek na papierowej tacce u nas nad morzem kosztuje ok 30pln!!!
Wlasciwie to ja sie zgadzam w 90% z autorem a chodzi mi o to ze powiedzenie ze ceny w lokalach sa 2x wyzsze niz u nas jest przesadne- mnie sie wydaje ze sa mniej wiecej podobne... przez wiele lat jezdzilem do Swinoujscia i wiem ile to u nas kosztuje.
Piotr

Piotr

ciekawe gdzie Ty jadasz .... 30pln za 10 dkg frytek z rybą??????? do chyba wieloryb:)))
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne