Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wolne koje - rejs we wrześniu

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dada77
Autostopowicz
Wolne koje - rejs we wrześniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) dada77 » 30.08.2010 23:03

Czesc,

Pilnie poszukujemy 2 osob do wesolej, wyluzowanej zalogi na prywatny,
niekomercyjny rejs w slonecznej Chorwacji!
Terminy jednotygodniowe: 11.09-18.09, 18.09-25.09, 25.09-11.10 ale mozna
je dowolnie skonfigurowac, np. jeden 3-tygodniowy rejs - wszytko do ustalenia :)
Na chwile obecna jest nas czworo w wieku ok. 26-30+ lat ale dla nas wiek
nie ma najwiekszego znaczenia :)

Jacht jakim dysponujemy to komfortowy, bogato wyposazony Sun Odyssey 37 -
3 dwuosobowe kabiny, ponton z silnikiem, duzo luzu (:)), kuchnie, toalete i wszystko
co potrzebne do przyjemnego i bezpiecznego zeglowania :)
Startujemy z Biogradu (Dalmacja), 30km od Zadaru. Trasa oczywiscie do
obgadania.

Doswiadczenie w zeglowaniu nie jest wymagane, za to w pozytywnym
mysleniu z nastawieniem na wesole wypoczywanko na wodzie jak i na ladzie
- jak najbardziej! :)
Wyluzowanie, wygrzewnie oraz nic nie myslenie gwarantowane! :)

Z formalnosci to:
- Cena czarteru: przy 6-sciu osobach wychodzi ok. 800pln/osoba/tydzien!!!
(dojda zrzutki na oplaty portowe, jedzenie plus paliwo - do rozliczenia na wszystkich juz na miejscu)
- i juz :)

Zainteresowani dzwoncie na: 663 426 504 lub mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrowka
/radek z lodzi :)
arcchie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcchie » 31.08.2010 00:26

Cena łączna to chyba 1800 PLN, wiec albo skasowac temat, albo zostawić dla potomnych:D
dada77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dada77 » 31.08.2010 00:32

que??? :)
arcchie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcchie » 31.08.2010 01:04

dada77 napisał(a):que??? :)

proste:
- czarter 800 PLN
- transport od 250 do 400 PLN autobusem
- kasa jachtowa od 300 do 450 PLN (liczac w kunach), czyli to ta tzw. zrzuta
No to wychodzi 1600 max, teoretycznie, min 1350, wiec chyba sie pomyliłem :D
A poza tym chyba reklamowanie na tym forum jest passe...
dada77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dada77 » 31.08.2010 09:27

Porste to jest to, ze plyniemy na rejs z przyjaciolmi, ktory sami sobie organizujemy! :)
I szukamy dwoch jeszcze osob do zalogi w celu rozlorzania kosztow takze wlasnie.
Zapraszam chetnych do kontaktu (w mailu powyzej podalem), bo szczegoly trzeba koniecznie omowic, z kosztami oczywiscie wlacznie, gdyz nie jest to usluga komercynja, a czasu malo! :)

Kolego arcchie, a poza tym, nie zadales sobie nawet zadnego trudu, zeby pogadac ze mna, a wysnuwasz dosc odwazne i jak widac bledne wnioski, co jest chyba... glupie?! :)
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 31.08.2010 11:10

Witam. Ja zaczynam się rozglądać za czymś na 2011 r . Mamy okrągłą rocznice i zastanawiam się nad zorganizowaniem czegoś nowego. Myślę o wynajęciu czy też popłynięciu na jakiś tygodniowy rejs po Morzu w Chorwacji. Zupełnie nie mam o tym pojęcia. Może jakieś rady, podpowiedzi, propozycje. Interesuje mnie ostatni tydzień sierpnia 2011 lub drugi tydzień września 2011. Dwie lub trzy osoby. Pozdrawiam
dada77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dada77 » 31.08.2010 12:09

orfik11 napisał(a):Witam. Ja zaczynam się rozglądać za czymś na 2011 r . Mamy okrągłą rocznice i zastanawiam się nad zorganizowaniem czegoś nowego. Myślę o wynajęciu czy też popłynięciu na jakiś tygodniowy rejs po Morzu w Chorwacji. Zupełnie nie mam o tym pojęcia. Może jakieś rady, podpowiedzi, propozycje. Interesuje mnie ostatni tydzień sierpnia 2011 lub drugi tydzień września 2011. Dwie lub trzy osoby. Pozdrawiam

Dzieki za wielce konstruktywna i cenna wypowiedz ale zaloz sobie pls. nowy wontek i nie zasmiecaj postami nie na temat mojego! pzdr. :)
aegiss
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aegiss » 31.08.2010 12:28

orfik11 napisał(a):Witam. Ja zaczynam się rozglądać za czymś na 2011 r . Mamy okrągłą rocznice i zastanawiam się nad zorganizowaniem czegoś nowego. Myślę o wynajęciu czy też popłynięciu na jakiś tygodniowy rejs po Morzu w Chorwacji. Zupełnie nie mam o tym pojęcia. Może jakieś rady, podpowiedzi, propozycje. Interesuje mnie ostatni tydzień sierpnia 2011 lub drugi tydzień września 2011. Dwie lub trzy osoby. Pozdrawiam

http://www.rejsymorskie.pl/index.php mozesz tu zapytac ,My w tym roku trafilismy na promocje 1200 zeta z z wszystkimi oplatami + wyzywienie (7 dni) -jedynie koszt dojazdu dochodzi,my bedziemy w Cro pierwszy tydzien ,w drugim dopiero rejs ,wiec jakos tego nie odczuje(po za tym mamy towarzystwo w dorodze do i z powrotem) http://www.rejsymorskie.pl/index.php?site=3&id=361 -ten jest nasz :) jeszcze 3 dni i ruszamy....
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 31.08.2010 15:36

dada77...wyluzuj. Nie zwykłem reagować na zaczepki, więc i tym razem powiem jedynie puno pozdrava a na marginesie...na tym forum nie zakład się nowych tematów za każdym razem gdy chce się o coś zapytać. To jest właśnie zaśmiecanie forum a Twój temat nie jest Twoją własnością. Nie chcesz pomóc...nie ma sprawy. Pozdrawiam

aegiss-bardzo dziękuję za pomoc. Już zazdroszczę. Ja w przyszłym roku chcę najpierw tydzień na rejs a potem dwa tygodnie odpoczywać. Podziel sie po powrocie proszę wrażeniami oraz ważnymi uwagami. Szerokości i przyjemności. Pozdrawiam
Ma'ximuss
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ma'ximuss » 31.08.2010 17:29

orfik11 napisał(a):dada77...wyluzuj. Nie zwykłem reagować na zaczepki, więc i tym razem powiem jedynie puno pozdrava a na marginesie...na tym forum nie zakład się nowych tematów za każdym razem gdy chce się o coś zapytać. To jest właśnie zaśmiecanie forum a Twój temat nie jest Twoją własnością. Nie chcesz pomóc...nie ma sprawy. Pozdrawiam
[ciach]

Orfik11, z calym szacunkiem - ale to Ty powinienes 'wyluzowac'...
Sa jakies zasady na forum i zwyczajnie wypada sie ich trzymac.
Chlopak zwraca Ci kulturalnie uwage, a Ty nazywasz to 'zaczepkami', nieladnie.
Moze <Wątek>, jak piszesz, nie jest niczyja wlasnoscia ale... pozostaja jeszcze zwyczajne zasady... dobrego wychowania!

Ktos pilnie szuka zalogi na jacht, a Ty, jak gdyby nigdy nic - przechodzisz do swoich własnych spraw (w dodatku na przyszly rok)?! Od tego jest nowy watek, lub trzeba bylo sie zwrocic na priv z pytaniem, a nie wierze ze zapytana osoba by Ci nie pomogla... Troche wyobrazni!

Pozdrawiam Cie serdecznie
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 31.08.2010 18:38

Dla załagodzenia wszystkim mówię przepraszam. Już milczę. Pozdrawiam
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.09.2010 22:45

Hej Orfik. Skompletuj 4 osoby (przyjaciele, tolerujący się nie tylko od święta), bierz jacht ok. 10 m. np Bavaria 32 ze skipperem (przy opcji, że nie masz stosownych uprawnień) i na morze. Jest w internecie pełno ofert polskich agencji żeglarskich, a na Adriatyku stoi nieprzebrana flota jachtów pod polską banderą. Musisz jednak mieć świadomość, że taki rejs to zwykle niezapomniane przeżycie, ale ... . :wink:
arcchie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcchie » 08.09.2010 23:09

dada77 napisał(a):Kolego arcchie, a poza tym, nie zadales sobie nawet zadnego trudu, zeby pogadac ze mna, a wysnuwasz dosc odwazne i jak widac bledne wnioski, co jest chyba... glupie?! :)

Nie musze z Toba gadac, aby wiedzieć to co znam z doświadczenia. Jestem żeglarzem od 8 roku zycia, a rejsy w Cro robie od 2000 roku, wiec nie mow mi, że wyciągam błędne wnioski.
I tym skończyłem.
Ma'ximuss
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ma'ximuss » 09.09.2010 01:13

arcchie napisał(a):
dada77 napisał(a):Kolego arcchie, a poza tym, nie zadales sobie nawet zadnego trudu, zeby pogadac ze mna, a wysnuwasz dosc odwazne i jak widac bledne wnioski, co jest chyba... glupie?! :)

Nie musze z Toba gadac, aby wiedzieć to co znam z doświadczenia. Jestem żeglarzem od 8 roku zycia, a rejsy w Cro robie od 2000 roku, wiec nie mow mi, że wyciągam błędne wnioski.
I tym skończyłem.

Naprawde 'skonczyles', blaźnie? Super, mam nadzieje ze raz na zawsze!
Skad sie bierze tyle prymitywnych, aroganckich trolli na Swiecie...
Wystarczy zerknac na Twoje fotki (zadalem sobie trud zeby zobaczyc co to za 'gosc' i przejrzalem linki w Twoich postach), a widac ze preferujesz wypoczynek brzuchowo-grillowy w chorwackich blokhausach, a zagle... to oczywiscie suszaca sie na sznurkach, powiewająca bielizna :)
Wszystko to oczywiscie odbija sie wyraznie w Twojej tworczosci emanujacej ignorancja :)
A tak bardzo bardzo bardzo chciales pokazac sie Swiatu, jako wielki ekspert?;)
No i znow nie wyszlo...!

Arcchie, zaistniales na necie, tylko... po co to robic jak ma sie tak
niewiele do powiedzenia? Po co udawac 'eksperta', jak nie ma sie pojecia o
czym sie mowi? Nie jestes zainteresowany - to proste, wrzuc na luz i lecz
kompleksy w inny sposob! :) Nie moge sie doczekac kiedy samo trollowanie
stanie sie passé, podobnie jak to slowo ktorego uzyles samo w sobie...

Nie chodzi mi tu o polemike z Toba (bo to raczej strata czasu), ale nie
moge patrzec jak bezsensownie zniechecasz innych...

- czarter dobrze wyposazonego i w dobrym stanie jachtu tej klasy (12m) na 3
tygodnie, to min 4000 Euro ze znizkami, czyli 1333 na tydzien na cala
zaloge. W przypadku 6 osob, daje to 222 Euro na osobe czyli ni mniej ni
wiecej tylko 890 PLN! Wszystko przy zachowaniu idealnego komfortu, gdyz na
jacht wchodzi wiecej osob: 6+2!

- transport... inne mozliwosci nie przychodza Ci do glowy, geniuszu? ;)

- kasa jachtowa... hahaha! Skad to wziales? Przeciez to zalezy od profilu
imprezy na jaki sie uczestnicy decyduja! Mozna stac w marinach lub w na
kotwicowiskach! Mozna robic jedzenie na jachcie jak tez chodzic do
restauracji!

Na koniec najwazniejsze, o czym nasz Pan ekspert 'zapomnial' wspomniec.
Ile kosztuje tygodniowy rejs 'komercyjny' w Chorwacji?
No wlasnie :) :) Zachecam do pogooglowania!
Nawet nad zimnym Baltykiem, ciezko wydac mniej niz 1200-1400 plus jedzenie,
paliwo i oplaty portowe!!! Do tego na przestarzalych jachtach ze spaniem w
messie.

Zatem czy te wyliczone ~1350 PLN all inclusive (zwlaszcza ze zawyzone!) to
rzeczywiscie drogo, biorac pod uwage rejs w idealnych warunkach na
komfortowym jachcie w gronie przyjaciol i bez nabijania czyjejs kiesy?

Pozdrawiam zeglarzy
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 09.09.2010 08:53

Ceny są bardzo różne:
Sun Odyssey 37

http://www.navis-yacht-charter.com/sail ... er_croatia
(tu bez upustów i targowania )

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone