Rosinmi napisał(a):Ja tam bym wolal zeby w parku narodowym byl calkowity zakaz kapieli. Wyobrazacie sobie np. w Morskim Oku w pelni sezonu kapiacy sie tlum? Ja jakos nie, mysle ze to ruinuje krajobraz. Od kapieli powinny byc plaze i morze a nie park, ktory powinien byc traktowany szczegolnie - to takie moje prywatne zdanie. Poza tym nie mozna objac zdjeciem calego kompleksu Skradinski Buk, bo zawsze jacys ludzie sie pojawiaja
bezplatne statki - coz, nie wiem na jaki wsiedli Twoi znajomi, ale raczej latwo odroznic statek do Skradina od innych lajb ktore plywaja do Buka. plynelismy w obie strony i bylo bardzo milo. zreszta wydaje mi sie, ze jesli jakis statek plynie gdzies indziej, to oplate pobiera sie z gory a nie z dolu. Dziwna akcja;)
Pozdrawiam serdecznie
gosiapp napisał(a):Witam serdecznie
W tym roku po raz pierwszy wybieram się na Chorwację wraz z przyjaciółmi, dodatkowo zachęcona relacjami z podróży wielu użytkowników forum nie mogę się doczekać tej podróży i już planuję co zwiedzić aby poznać ten cudowny kraj .
Jedną z atrakcji są wodospady KRKA. W internecie znalazłam informacje o możliwości zwiedzania ich autokarem (z miejscowości Lozovac) lub statkiem (z miejscowości Skradin). Która opcja jest fajniejsza?
Pozdrawiam
_chudy_ napisał(a):
A jeszcze bardziej polecam wycieczkę do górnej części parku - statkiem (niestety osobno płatne) lub własnym samochodem. Jeśli nie wyjeżdżacie na dniach to może doczekacie i mojej relacji z wycieczki do tego parku w wątku o objeździe Dalmacji