Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wodospady Krka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.07.2011 21:15

gosiapp napisał(a):
anakin napisał(a):
henius34 napisał(a):
Dzięki już zadecydowałem - nie jadę :wink:
Pozdrawiam

I to jest....................mądra decyzja! :sm:
Lepiej piwa się za tę kasę napić. :wink:

Jeden woli pozwiedzać, drugi piwko wypić, Twoja decyzja jak spędzasz wakacje :roll:

Oczywiście!
Jak będziesz mieć blade pojęcie o sposobie spędzania przeze mnie wakacji to wtedy możesz się wypowiadać. :evil:
No chyba,że opanowałaś tylko sztukę..........przewracania oczami! :evil:
Artur81
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur81 » 30.07.2011 09:54

Witam 01.08 pierwszy raz wybieram sie do chorwacji do miejscowości Baska Voda, w związku z tym mam pytanie jak dojechać z Baska Voda do wodospadów KRKA gdzie się kierować gdzie zostawić samochód,ile to kilometrów?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.07.2011 11:05

Z Baski kieruj się na autostradę zjazdem/wjazdem Sestanovac. To bardzo blisko, z Jadranki skręcasz bardzo ostro w górę. Potem jest już lepiej ale cały odcinek bardzo malowniczy (sądzę, że jadąc do Baski będziecie tędy zjeżdżać z autostrady). Później wjeżdżasz na autostradę w kierunku Zagrzeb. Następnie zjeżdżasz zjazdem na Skradin - to drugi zjazd na wodospady Krka. Dojeżdżasz do Skradinu (ok. 3-4 km od autostrady). Tu zostawiasz samochód, jest dużo parkingów. Udajesz się do portu, gdzie wchodzisz na statek płynący na wodospady. Wejście na statek jest wolne- bilet kupujesz w kasie na miejscu. Samo miasteczko Skradin też warto zobaczyć - jest bardzo piękne. Cały przejazd Baska-Skradin zajmuje poniżej 2 godzin.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.07.2011 11:07

Przepraszam za podkreślenie. To niezamierzony błąd :)
Artur81
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur81 » 30.07.2011 11:25

Dziękuje za odpowiedz :D
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 16.05.2012 13:39

anetka1011 napisał(a):Moim zdaniem najfajniejsza bedzie wycieczka z Vodic statkiem. Koszt ok. 250kn. Na statku obiad, a w cenie biletu takze bilet wstepu do Krki. Spacer po wodospadach to jakies 2 godz. Mozna sie takze wykapac prawie pod wodospadem. Super sprawa. Podroz statkiem tez bardzo ciekawa - plynie sie do Sibenika, potem wplywa sie pod Sibenskim mostem na rzeke Krka i plynie sie do Skradina, potem zwiedzanie parku. Calosc trwa od 9 do 18.

Reasumując... Cena na 1 osobę dorosłą jw opisałeś to 250 kun ?
A dzieci w wieku 6 i 9 lat ? może są rodzinne bilety 8) ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.05.2012 14:13

zbig99 napisał(a):
anetka1011 napisał(a):Moim zdaniem najfajniejsza bedzie wycieczka z Vodic statkiem. Koszt ok. 250kn. Na statku obiad, a w cenie biletu takze bilet wstepu do Krki. Spacer po wodospadach to jakies 2 godz. Mozna sie takze wykapac prawie pod wodospadem. Super sprawa. Podroz statkiem tez bardzo ciekawa - plynie sie do Sibenika, potem wplywa sie pod Sibenskim mostem na rzeke Krka i plynie sie do Skradina, potem zwiedzanie parku. Calosc trwa od 9 do 18.

Reasumując... Cena na 1 osobę dorosłą jw opisałeś to 250 kun ?

Reasumując...
Pytasz o posta sprzed......................7 lat! :wink: :lol:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 17.05.2012 09:48

anakin napisał(a):
Reasumując...
Pytasz o posta sprzed......................7 lat! :wink: :lol:

Tylko się cieszyć, że nie założony został nowy temat :D
Co do kąpieli pod wodospadem, ja nie miałam butów do pływania i nie dałam rady tam wejść...
Ale widoki naprawdę ładne :)
Pozdrawiam.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 17.05.2012 11:09

zbig99 napisał(a):Reasumując... Cena na 1 osobę dorosłą jw opisałeś to 250 kun ?

Ciężko powiedzieć jak będzie w tym roku ... sprawdzić można pewnie tylko na miejscu ... pewnie drożej.

A dzieciaki na imprezy wodne, fishpicniki i takie tam płynęły zwykle za połowę ceny ...

Wyjątkowo i coraz rzadziej .... jak są dwie osoby dorosłe i dobrze negocjujesz (najlepiej w ostatniej chwili i najlepiej jak przewoźników jest kilku) dzieci udaje się wziąc za free.

Pozdrawiam
W.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.05.2012 12:22

Witam,

cennik jest tu

W zeszłym roku ceny ze strony www były zgodne z rzeczywistością

My zwiedzaliśmy ze Skradina (przyjazd na 9 rano) kupno biletu, odczekanie max. 30 min. (bardzo krótko) i płynęliśmy statkiem do wejścia (statek w cenie biletu wejścia do PN) - jakieś 40-50 min jeśli dobrze pamiętam.
Potem zwiedzanie, obowiązkowa kąpiel (buty konieczne, nawet klapki są nie bardzo, bo się nogi ślizgają :P ) i powrót.
Z powrotem w Skradinie byliśmy ok. 17.

Dla mnie wadą tego zwiedzania (od strony skradina) był fakt, że wysiadając ze statku po kilku krokach jesteś pod Skradinskim Bukiem - nie było spaceru do celu, narastania napięcia, oczekiwaia, cel był podany na tacy jako przystawka a nie jako danie główne :(
Ale i tak polecam, złaszcza z dziećmi, jest i wodospad i kąpiel i płynięcie statkiem - 3in1

jeszcze tylko 51 DDW :D :D :D
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 20.05.2012 12:56

Ja zwiedzałem Krka samochodem więc na tacy nic nie miałem.
Sporo spaceru mieliśmy i przy Rośkim Slapie i przy Skradińskim Buku.
No ale widoków ze statku nie mieliśmy, a te podobno są wspaniałe.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 25.05.2012 12:46

Witam

Czy za bilety wstępu można płacić kartą??

Doczytałem, że w sklepie z pamiątkami można, a jak jest z wejściówką??

Jeśli dobrze zrozumiałem wasze wypowiedzi - w wejściu Lozovac jest transport busem a następnie spacer do Skaradinskiego Buku, a od wejścia Skaradin jest to droga statkiem.
Czy na Skaradinskim Buku następuje przesiadka na inne stateczki, które płyną trasą Skradinski buk-Visovac, Roski slap - Skradinski buk ??

Jeśli dobrze zrozumiałem w parku można przebywać cały dzień, a jak wygląda sprawa kąpieli pod wodospadami??
Czy na Rośkim Slapie jest to czas ograniczony odpłynięciem statku , którym przybyliśmy czy też wraca się dowolnym??

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.05.2012 12:58

Czy za bilety wstępu można płacić kartą??

Można płacić kartą.

Jeśli dobrze zrozumiałem wasze wypowiedzi - w wejściu Lozovac jest transport busem a następnie spacer do Skaradinskiego Buku, a od wejścia Skaradin jest to droga statkiem.

Lozovac - bus
Skradin - statek.

Czy na Skaradinskim Buku następuje przesiadka na inne stateczki, które płyną trasą Skradinski buk-Visovac, Roski slap - Skradinski buk ??
Tak - trzeba podejść kawałek od pętli autobusowej.
Zobacz w mojej relacji.

Cały dzień, można się kąpać.

Czy na Rośkim Slapie jest to czas ograniczony odpłynięciem statku , którym przybyliśmy czy też wraca się dowolnym??

Tak choć to od Ciebie zależy czy chcesz wracać statkiem czy nie.

Czynne
Lozovac i Skradin od 8 - 19
Roski Slap od 9-18

Pozdrawiam
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 25.05.2012 14:15

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Czytałem kiedyś twój wątek - "Cel - Dubrovnik...." ale zapomniałem jego tytułu i nie byłem pewny kto to pisał. Teraz od razu sobie przypomniałem.

Wielkie dzięki.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 27.05.2012 07:18

Jacek S napisał(a):Czynne
Lozovac i Skradin od 8 - 19
Roski Slap od 9-18

Pozdrawiam

Jacku, mam ostatnie pytanie - przeglądałem stronę Parku i mam pewną wątpliwość, którą może Ty rozwiejesz (wszak byleś tam nie dawno):

- chodzi mi o ceny wycieczek - wejściówka 100kn, wycieczka do klasztoru i na Roski Slap np. 130kn - czy te ceny się sumują czy też w cenie wycieczki zawarta jest cena wejściówki??

Pozdrawiam

Jacek ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies