TAKAdam_rzeszow napisał(a):Planuje zaparkować w SKRADIN (koszt parkingu około 50 KN) następnie przepłynięcie statkiem do Skardinski Buk wysiadka i oglądanie wodospadów oraz kapanie pod wodospadami a następnie powrót do SKARDIN. Z taryfikatora na 2018r wynika że koszt tej wycieczki wynosi dla osoby dorosłej około 200 KN.
TAKAdam_rzeszow napisał(a):A teraz jeśli chciałbym kontynuować wycieczkę statkiem i dalej popłynąć z Skardinski Buk i płynąć dalej do VISOWAC i dalej do ROSKI SLAP to czy dobrze rozumiem że muszę dopłacić kolejne 130KN za cały ten odcinek.
Adam_rzeszow napisał(a):Witam
Koło 18 lipca tego roku zamierzam wybrać się po raz kolejny na wypoczynek do pięknej Chorwacji, i po raz pierwszy chcę zwiedzić jeziora KRKA. W ubiegłym roku zwiedziłem Plitwickie Jeziora pod koniec czerwca i było bardzo fajnie, tłoku nie było.
A wracając do tematu KRKA, przeczytałem wszystkie 23 strony, i albo ja nie umiem czytać albo za dużo wiedzy przyswoiłem i zrobiło mi papkę z mózgu. Jeśli możecie to mi pomóżcie.
Planuje zaparkować w SKRADIN (koszt parkingu około 50 KN) następnie przepłynięcie statkiem do Skardinski Buk wysiadka i oglądanie wodospadów oraz kapanie pod wodospadami a następnie powrót do SKARDIN. Z taryfikatora na 2018r wynika że koszt tej wycieczki wynosi dla osoby dorosłej około 200 KN.
A teraz jeśli chciałbym kontynuować wycieczkę statkiem i dalej popłynąć z Skardinski Buk i płynąć dalej do VISOWAC i dalej do ROSKI SLAP to czy dobrze rozumiem że muszę dopłacić kolejne 130KN za cały ten odcinek.
Jak to ponadto będzie wyglądać w Skardinski Buk wsiadam o której chcę godzinie na łódkę do ROSKI SLAP przez VISOWAC. W VISOWAC mam na zwiedzanie 30minut następnie wracam na pokład i tym samym statkiem dopływamy do ROSKI SLAP i tam mamy 90minut a następnie z ROSKI SLAP dalej tym samym statkiem wracamy bez postojów do Skardinski Buk, a następnie już innym statkiem wracam do KRADIN. Może od razu przy zakupie biletu mam powiedzieć że chcę do ROSKI SLAP. Jak coś sknociłem to mnie poprawcie i napiszcie jak to wygląda ile to wszystko będzie kosztować i trwać w godzinach. To że mam się pojawić pod budką z biletami co najmniej 0 7:30 to już wyczytałem. Z góry dzięki za odpowiedz.
SebastianM napisał(a):...200 Kun za wejście to gruba przesada...
...Według mnie warto czy nie warto, za 200 Kun nie warto. Opłata powinna być symboliczna, jak za wejście do Tatrzańskiego Parku Narodowego, 5 PLN. W naszym TPN jest znacznie więcej do obejrzenia...
kaeres napisał(a):Kurcze zazdroszczę przeżytych widoków skoro NP Krka nie robią żadnego wrażenia.