Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wodospady Krka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
masterb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masterb » 08.08.2016 23:21

Hej,

przeczylatem wątek, ale...mam jeszcze kilka pytan.. :)
Czy ze Skradin można dopłynąć stateczkiem do klasztoru Visovac? Czy ten stateczek jest jakos specjalnie oznaczony? Jaki jest koszt biletów?Czy lepiej dojechac od razu do Skradin, czy do Lozovac i stad zaczynac?
Chciałbym taki mini objazd zrobić...:) wiem, ze duzo pytan, ale za 2 dni tam sie wybieram... :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.08.2016 07:43

masterb napisał(a):Hej,

przeczylatem wątek, ale...mam jeszcze kilka pytan.. :)
Czy ze Skradin można dopłynąć stateczkiem do klasztoru Visovac? Czy ten stateczek jest jakos specjalnie oznaczony? Jaki jest koszt biletów?Czy lepiej dojechac od razu do Skradin, czy do Lozovac i stad zaczynac?
Chciałbym taki mini objazd zrobić...:) wiem, ze duzo pytan, ale za 2 dni tam sie wybieram... :)

O kosztach biletów już tu było. Wejdź na stronę parku.
Skąd lepiej zacząć? Każda trasa ma swoje plusy i minusy. Przeczytaj wątek jeszcze raz (a raczej myślę, że pierwszy raz, bo wszystko było omówione) i ze 2,3 relacje i wyrób sobie WŁASNE zdanie na podst. własnych oczekiwań.
Myślę, a nawet jestem pewna, że nie przeczytałeś 21 stron wątku - nie chciało Ci się. Gdybyś to zrobił, to nie pytałbyś się o ceny, bo informacja, gdzie można je sprawdzić jest już w pierwszych postach.
masterb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masterb » 09.08.2016 08:12

Dziekuje ...o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo...
Rzeczowa, kompetentna i rozwiewająca wszystkie moje wątpliwosc...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.08.2016 08:36

masterb napisał(a):Dziekuje ...o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo...

Gdyby jeszcze jakieś były >>> http://www.npkrka.hr/stranice/cjenik-20 ... i/158.html
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.08.2016 11:31

masterb napisał(a):Dziekuje ...o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo...

Nie ma problemu. Wszystkie informacje są w tym wątku, a skoro przeczytałeś watek (jak sam napisałeś), to powinieneś znać na nie odpowiedzi.
nazariusz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nazariusz » 29.08.2016 11:42

czytam cały ten wątek ale nie znalazłem finalnie odpowiedzi a na stronie nie umiem się dobrze rozeznać to spytam
Którą wersję muszę wykupić żeby dopłynąć do tego wodospadu pod którym wolno pływać?
czy kurs statkiem jest dodatkowo płatny czy w jego cenie zawiera się wejście na wodospady?
proszę się nie złościć tylko pomóc :)
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 29.08.2016 11:55

nazariusz napisał(a):czytam cały ten wątek ale nie znalazłem finalnie odpowiedzi a na stronie nie umiem się dobrze rozeznać to spytam
Którą wersję muszę wykupić żeby dopłynąć do tego wodospadu pod którym wolno pływać?
czy kurs statkiem jest dodatkowo płatny czy w jego cenie zawiera się wejście na wodospady?

Koniecznie statkiem chcesz? Ja proponuję jechać do Lozovac, tam autokary zwożą turystów na dół a na dole możesz sobie wybrać jaką chcesz ścieżkę, lub od razu iść "pod prąd" i za chwilę będziesz pod wodospadem.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.08.2016 17:29

nazariusz napisał(a):czytam cały ten wątek ale nie znalazłem finalnie odpowiedzi a na stronie nie umiem się dobrze rozeznać to spytam

Startując ze Skradin rejs statkiem masz w cenie biletu wejściowego do parku. Od przystani do której przybija statek trzeba jeszcze kawałek przejść do wodospadu o który pytasz :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 29.08.2016 17:34

ja tam tez wybrałem statekz Skradin, rejs trwa 20 minut, piękny widok, świeże powietrze, wysiadasz 4 minuty spacerkiem od wodospadu a później w miarę możliwości i ochoty spacer w góre. Dziękuje za jazde autbusem, znajomi pojechali dzien przed nami to byli wkurzeni ze napchany na maxa, bez klimy ale jak kto lubi:)Niektórzy lubią takie ekstrema:).
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 29.08.2016 22:23

Już dokładnie nie pamiętam ale parkowałem przed wejściem do Parku, później autobus nas zwiózł na dół (widoki trochę extrim :lol: ) na dole park, szybkie przejście, kąpiel bez kąpieli ( no cóż ktoś musiał pilnować w 2013 pierworodnego który miał w tym czasie zaledwie 1,5 r :lol: , na marginesie w tym roku byłem w CRO jeszcze z dwoma moimi innymi pociechami , wszyscy mieli odpowiednio 4,5l, 2,5l, i tadam 0,5l hehe) fajny Park, warty zwiedzenia. :boss:
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 01.09.2016 05:07

Również byłem, ale takiej liczby turystów to ja jeszcze jak żyję nie widziałem. Dosłownie jak na Krupówkach 1 maja/15 sierpnia. Gdyby nie to byłoby super.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 06.09.2016 21:13

Witam. Wie ktoś jaka jest aktualna cena we wrześniu, wejścia do wodospadów Krka od strony Skradina.
Mam informacje różne.
Pozdrav
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.09.2016 21:47

bonar napisał(a):Witam. Wie ktoś jaka jest aktualna cena we wrześniu, wejścia do wodospadów Krka od strony Skradina.
Mam informacje różne.
Pozdrav
Może najlepiej spr. u źródła :)

http://www.npkrka.hr/stranice/cjenik-20 ... i/158.html
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 06.09.2016 22:15

Dzięki.

Znana mi jest ta strona i stąd czerpałem info. Jednak chodziło mi o cennik grupowy, a mailowo z NP Krka wprowadzają nas w błąd, stąd moje zapytanie.
Tak jak piszesz, wiarygodnym dla mnie jest cennik na stronie NP Krka.

Pozdrav
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 07.09.2016 08:08

bonar napisał(a):Dzięki.
Znana mi jest ta strona i stąd czerpałem info. Jednak chodziło mi o cennik grupowy, a mailowo z NP Krka wprowadzają nas w błąd, stąd moje zapytanie.
Tak jak piszesz, wiarygodnym dla mnie jest cennik na stronie NP Krka.
Pozdrav

A tego nie zaznaczyłeś, że chodzi o cennik grupowy - choć taki też jest na stronie.
Dlaczego zakładasz, że NP Krka wprowadzają Cię w błąd ?... no chyba oni najlepiej wiedzą ile kosztuje wstęp.
Z grupowego cennika na stronie wynika, że wejście we wrześniu kosztuje 90 kun/os przy grupie min. 20 osób i konieczna jest wcześniejsza rezerwacja.
Nie jest jednak zaznaczone, że w cenę jest wliczony rejs ze Skradina tak jak jest to w przypadku biletów indywidualnych.
Piszą, że na życzenie dodatkowa usługa rejs Skradin - Skradinski buk lub powrotny w cenie 20 kun/os .
To żadna łaska w takim razie skoro bilet indywidualny we wrześniu kosztuje 110 kun i obejmuje rejs w obie strony 8O
http://www.npkrka.hr/stranice/cjenik-20 ... e/159.html

A jaką cenę Tobie podali mailem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wodospady Krka - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone