Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wodospady Krka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gumis84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumis84 » 15.06.2015 06:44

WojtekW napisał(a):
madaszka napisał(a):
gumis84 napisał(a):
WojtekW napisał(a):Drogę powrotną z wodospadów proponuję pokonać pieszo. Szedłem z wózkiem dziecięcym bez problemu. Widoki niesamowite, nie trzeba czekać na statek.

ile mniej wiecej zajmuje ta droga?? bo też się będe wybierał z 3 latkiem może się skusze :P

Też jestem ciekawa ile czasu zajmuje powrót piechotą.

Dokładnie nie pamiętam, ale około 45 minut. Dużo chodzę i to żaden problem dla mnie, ale wiem, że są osoby, dla których dłuższy spacer to męka. Szedłem z 1,5 roczną córką w wózku.

dzięki :) , to pewnie też sie wybierzemy, a widoki pewnie wpaniałe :)
WojtekW
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekW » 15.06.2015 19:51

Widoki niesamowite. :hut:
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 27.06.2015 18:54

Odświeżeń wątek mam pytanie jestem teraz w Vodicach czy Ktoś z was się orientuje jaka jeśli wokół jest taka możliwość zwiedzenia wodospadów krka tak by można najbliżej nich podjechać ewentualnie popłynąć gdy jedna osoba z nas chodzi o kuli?
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 28.06.2015 14:10

To chyba najlepiej pojechać na parking w Lozovacu i zjechać w dół autobusem...
Onlyhope
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Onlyhope » 30.06.2015 12:33

Czytam wasze posty i wciąż nie mogę się zdecydować skąd rozpocząć podróż po Krka :) Dwa lata temu byłam w Plitvicach, niestety niezbyt długo, ale w tym roku jest mi do nich za daleko. Zdecydowałam się na Krka bo znajduje się 15 min od mojej wakacyjnej parceli. W pltivicach płynęłam statkiem, dlatego mocno rozważam jednak Lozovac i spacerek w dół pierw na nogach a z powrotem autobusem do góry. Słyszałam , że stateczek podpływa pod największy wodospad i kolejne już nie robią efektu wow. Z Lozovaca ten wodospad jest ostatnim punktem na trasie. Jesteśmy parą bez dzieci, czy ktoś szedł z Lozovac spacerkiem a wracał autobusem? Warto wybrać taką trasę? Czy jednak mimo wszystko decydować się na statek?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.06.2015 12:39

Onlyhope napisał(a):czy ktoś szedł z Lozovac spacerkiem a wracał autobusem? Warto wybrać taką trasę? Czy jednak mimo wszystko decydować się na statek?

Szczerze mówiąc nie widziałem tam piechurów. 8O :?:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.06.2015 18:08

Statek wcale nie podpływa pod wodospad, od przystani trzeba się jeszcze przespacerować.
PrzemoDG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrzemoDG » 30.06.2015 19:39

Hej
Mam pytanie do osób które były na KRKA w ostatnim czasie.
Czy to prawda że nie można się już kąpać pod wodospadami?
Czy to (mam nadzieję) plota...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 30.06.2015 20:04

Onlyhope napisał(a): W pltivicach płynęłam statkiem, dlatego mocno rozważam jednak Lozovac

Nie porównuj tych stateczków. W Plitvicach przepływa w poprzek dużego jeziora, a w Krka (jeśli płyniesz ze Skradina) to płyniesz w kanionie - wg mnie inne doznania...
Chyba, że myślisz o płynięciu statkiem w Krka na wysepkę do klasztoru, ale to dodatkowa opłata...
Onlyhope
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Onlyhope » 30.06.2015 20:42

dlatego właśnie pytam o lepsze wrażenia :) statek czy autobus...widzę, że przeważa statkiem ze Skradin
agatka9082
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agatka9082 » 08.07.2015 18:44

Pytanie :) gdzie w tym Skradin najlepiej zaparkować ?
I czy z waszych pobytów wyciągacie jakieś wnioski w który dzień najlepiej jechać ?
akwarysta6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) akwarysta6 » 08.07.2015 20:35

Ja byłem w PN Krka we wtorek. Na miejscu byliśmy o 8:45 rano i załapaliśmy się na statek o 9:00. Przejście parku zajęło nam z dzieckiem 3 letnim około 1.5-2h. Gdy wychodziliśmy z parku około godz. 11:30 do totalnie bardzo dużo ludzi do parku wchodziło i był straszy ścisk, a upał i wilgoć nie do wytrzymania. Więc uważam, że jeśli jechać tam, to jak najwcześniej rano. Ja parkowałem na parkingu, który jest po lewej stronie drogi, gdy wjeżdża się do Skradin, do portu około 5-10 minut pieszo. Koszt 40kun za cały dzień. Pozdrawiam.
TomekRZ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomekRZ » 09.07.2015 16:26

PrzemoDG napisał(a):Hej
Mam pytanie do osób które były na KRKA w ostatnim czasie.
Czy to prawda że nie można się już kąpać pod wodospadami?
Czy to (mam nadzieję) plota...

25 czerwca można było się kąpać :mrgreen:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2015 17:19

agatka9082 napisał(a):Pytanie :) gdzie w tym Skradin najlepiej zaparkować ?
I czy z waszych pobytów wyciągacie jakieś wnioski w który dzień najlepiej jechać ?

Parking (naganiacze) sam Cię znajdzie. :wink:
Polecam poniedziałek.

Pzdr
ewcia1610
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewcia1610 » 09.07.2015 21:23

witam, wybieram się do PN Krka i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi czy jeśli płynę statkiem ze Skradina to obowiązuje mnie jakiś przedział czasowy na zwiedzanie żeby później załapać się na miejsce na statku w drogę powrotną?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wodospady Krka - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone