Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wodospady Krka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 10.06.2015 13:08

Dzięki!

Sorki ale nie do końca odrobiłem lekcję i przeczytałem przewodnik :oops: zatem nie dokopałem się także do mapy parku :oops: teraz rozumiem, o czym piszesz.

A także widzę, że jakbym chciał zaoszczędzić ciut czasu to mógłbym spróbować zaatakować z rana autobusem park....

Ma ktoś doświadczenie, jakie są kolejki do autobusu ok 9 rano w sezonie? Czy raczej lepiej statkiem popłynąć?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.06.2015 14:54

Tych statków to kursuje kilka naraz i w zasadzie jeden odpływa a drugi przypływa. Co prawda byłam tam w sierpniu 2012 r. ale myślę, że nie wiele się zmieniło w tym zakresie.
Byliśmy w dniu roboczym (czwartek) ok. południa, po zaparkowaniu auta i zakupie biletów na statek weszliśmy w zasadzie z marszu. Jak odpływaliśmy już do przystani dobijał kolejny.
W samym parku idź za tłumem a trafisz tam gdzie trzeba :D
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 11.06.2015 10:42

Dzięki, chyba wybiorę statek, bo potem od razu w miasteczku jakiś obiadek strzelę.

A jak z parkowaniem rano, są miejsca w miasteczku?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.06.2015 16:35

Tytusdj napisał(a):A jak z parkowaniem rano, są miejsca w miasteczku?

Jest wielki miejski parking. Jakby zabrakło jednak miejsca to po drodze do Skradin jest masa parkingów i naganiaczy.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.06.2015 21:39

Tytusdj napisał(a):Dzięki, chyba wybiorę statek, bo potem od razu w miasteczku jakiś obiadek strzelę.

Parkowaliśmy tu za free, po przeciwnej stronie ulicy w restauracji Visovac zaliczyliśmy obiadek. Miejsca było dużo.
GrzesiuŻar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GrzesiuŻar » 12.06.2015 07:57

Czy ktoś płynął w rejs od okolic Rogoznicy do wodospadów Krka? W tym roku będziemy tydzień w Rogoznicy a tydzień w Podgorze, właśnie z Rogoznicy podobno są fajne rejsy a'la fish picnic do Krka?

Pozdrawiam,
Grześ
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 12.06.2015 08:07

gusia - nie do końca za free. Miła panienka nie chciała wypuścić mnie z parkingu i zdecydowanie zapraszała do knajpki po drugiej stronie ulicy !!
Byłem po całym dniu wycieczek mega zmęczony i nie miałem najmniejszej ochoty na knajpki. Dałem jej kilkanaście kun ... nie chciała ich przyjąć, w końcu przyjęła, ale była strasznie zażenowana. Jakiś Duńczyk parkujący obok mnie, zachował się podobnie jak ja.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.06.2015 11:23

gusia-s napisał(a):
Tytusdj napisał(a):Dzięki, chyba wybiorę statek, bo potem od razu w miasteczku jakiś obiadek strzelę.

Parkowaliśmy tu za free, po przeciwnej stronie ulicy w restauracji Visovac zaliczyliśmy obiadek. Miejsca było dużo.

A my za free tu. :D
WojtekW
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekW » 12.06.2015 11:43

Drogę powrotną z wodospadów proponuję pokonać pieszo. Szedłem z wózkiem dziecięcym bez problemu. Widoki niesamowite, nie trzeba czekać na statek.
gumis84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumis84 » 12.06.2015 12:20

WojtekW napisał(a):Drogę powrotną z wodospadów proponuję pokonać pieszo. Szedłem z wózkiem dziecięcym bez problemu. Widoki niesamowite, nie trzeba czekać na statek.

ile mniej wiecej zajmuje ta droga?? bo też się będe wybierał z 3 latkiem może się skusze :P
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.06.2015 12:32

damianisko5 napisał(a):gusia - nie do końca za free. Miła panienka nie chciała wypuścić mnie z parkingu i zdecydowanie zapraszała do knajpki po drugiej stronie ulicy !!
Byłem po całym dniu wycieczek mega zmęczony i nie miałem najmniejszej ochoty na knajpki. Dałem jej kilkanaście kun ... nie chciała ich przyjąć, w końcu przyjęła, ale była strasznie zażenowana. Jakiś Duńczyk parkujący obok mnie, zachował się podobnie jak ja.

A to feler :evil: kiedy to tak Was przyatakowano?
My byliśmy w 2012 - owszem dostaliśmy na wjeździe do Skradina ulotkę z lokalizacją parkingu i knajpy ale absolutnie nikt nas nie nagabywał aby z niej skorzystać koniecznie. Staliśmy na tym parkingu od południa a wyjechaliśmy dopiero o zmroku.
Po powrocie z wodospadów wróciliśmy na parking do przyczepy z zamiarem właśnie przygotowania posiłku ale jak już się doczłapaliśmy to mi się odechciało cokolwiek szykować więc stwierdziliśmy, że jednak pójdziemy do tej knajpy na obiad. Kierowca po obiadku udał się na drzemkę do przyczepy na parking aby wypocząć przed nocną jazdą a reszta załogi na spacer po Skradinie. Nie widziałam nikogo kto by zabraniał wyjazdu z parkingu komukolwiek. Wchodziliśmy i wychodziliśmy z niego ze 3x to widziałam wyjeżdżające auta. Nie było żadnej bramki ani nikogo z obsługi kto by sprawdzał obecność w knajpie.

Może coś się zmieniło? a może trafiliście na jakąś zołzę prze duże Z :evil:
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 12.06.2015 14:42

To było w 2014 roku, pod koniec czerwca, dokładnie 24.06. godziny popołudniowe.
Może owa panienka bardzo bała się swojego szefa .
Ostatnio edytowano 14.06.2015 08:06 przez damianisko5, łącznie edytowano 1 raz
madaszka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madaszka » 13.06.2015 18:59

gumis84 napisał(a):
WojtekW napisał(a):Drogę powrotną z wodospadów proponuję pokonać pieszo. Szedłem z wózkiem dziecięcym bez problemu. Widoki niesamowite, nie trzeba czekać na statek.

ile mniej wiecej zajmuje ta droga?? bo też się będe wybierał z 3 latkiem może się skusze :P

Też jestem ciekawa ile czasu zajmuje powrót piechotą.
sloneczko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sloneczko » 13.06.2015 23:38

GrzesiuŻar napisał(a):Czy ktoś płynął w rejs od okolic Rogoznicy do wodospadów Krka? W tym roku będziemy tydzień w Rogoznicy a tydzień w Podgorze, właśnie z Rogoznicy podobno są fajne rejsy a'la fish picnic do Krka?

Pozdrawiam,
Grześ

Witam
Tak fajna wycieczka statkiem pod nazwa tak jak napisałeś Fish Picnic do wodospadów Krka lub Kornati. Jak będziecie w Rogoznicy to nie trudno ich nie zauważyć stoją przy promenadzie jak przejdziecie spacerkiem mostek i gdzie restauracje , kawiarnie itp
( mówią po polsku) :papa:
WojtekW
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekW » 14.06.2015 10:21

madaszka napisał(a):
gumis84 napisał(a):

Też jestem ciekawa ile czasu zajmuje powrót piechotą.

Dokładnie nie pamiętam, ale około 45 minut. Dużo chodzę i to żaden problem dla mnie, ale wiem, że są osoby, dla których dłuższy spacer to męka. Szedłem z 1,5 roczną córką w wózku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wodospady Krka - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone