Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wodospady Krka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 03.04.2013 10:31

Zobaczę co z tego wyjdzie, mała zmiana planów nastąpiła i zamieniłem Krka na Plitvickie, chyba że znajdę czas na to i na to :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.04.2013 10:45

Slavko1974 napisał(a):Ps. Ile trwa taka podstawowa opcja ze startem w Skradine i stateczkiem zawartym w cenie? Będę z dzieciakami 2-3 letnimi, wiec opcja z dodatkowym statkiem raczej odpada.

To zależy od Ciebie...nam zajęło to od ok. 12 do 18.

:papa:
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 03.04.2013 10:50

Jacek - 6 godzin zajęła Ci ta podstawowa wersja czy rozszerzona? Bo trochę nie zrozumiałem. Liczysz czas tam i z powrotem?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.04.2013 11:03

Od stanięcia w kolejce na statek w Skradin przez rejs, zwiedzanie wodospadów, młynów, kurs autobusem do Lozovac i spowrotem, spacer na przystań, powrót i kąpiel pod Skarinski buk, palacinki na podwieczorek i powrót statkiem do Skradin.
:)
sylwiammm1212
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwiammm1212 » 17.04.2013 18:33

Witam.
Mam sporo pytań, a mianowicie chcę zwiedzić wodospady Krka. Nie byłam tam nigdy i chciałabym się dowiedzieć do jakiego punktu mam dojechać autem. Jak wyglada ta cala wycieczka? Kupuje bilet wstepu i co dalej?
Trzeba kupic ten rejs statkiem czy mozna pieszo zwiedzac czy jak to jest? Ile trwa taka cala wycieczka orientacyjnie? w wersji usrednioniej :). Bilet wstepu to 95kun , jesli kupie ten bilet to moge wszystko sama zwiedzac? prosze o bardzo szczegolowy opis tej wycieczki. Z gory dziekuje za pomoc. pozdrawiam:)
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 17.04.2013 18:41

Przeczytaj od strony 4, od zaczynając od mojego tam pierwszego pytania.
Wirydiana
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wirydiana » 18.04.2013 17:35

Witam, mam pytanie czy te statki, które wypływają ze Skradinu do Skradinskiego Buku kursują tylko w okresie letnim? My będziemy w maju i zastanawiam się czy te łódki też będą. Proszę o odpowiedź bo nigdzie nie mogę znaleźć takowej informacji.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 18.04.2013 22:04

Wirydiana napisał(a):Witam, mam pytanie czy te statki, które wypływają ze Skradinu do Skradinskiego Buku kursują tylko w okresie letnim? My będziemy w maju i zastanawiam się czy te łódki też będą. Proszę o odpowiedź bo nigdzie nie mogę znaleźć takowej informacji.

Poszukaj na www Parku Narodowego Krka. O ile dobrze zrozumiałem szukasz tej informacji: http://www.npkrka.hr/upload/tbl_za_posj ... 164855.pdf

Według "boat excursion prices" wszystkie statki pływają w maju i są dostępne dla indywidualnych turystów.
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 18.04.2013 22:59

sylwiammm1212 napisał(a):Witam.
Mam sporo pytań, a mianowicie chcę zwiedzić wodospady Krka. Nie byłam tam nigdy i chciałabym się dowiedzieć do jakiego punktu mam dojechać autem. Jak wyglada ta cala wycieczka? Kupuje bilet wstepu i co dalej?
Trzeba kupic ten rejs statkiem czy mozna pieszo zwiedzac czy jak to jest? Ile trwa taka cala wycieczka orientacyjnie? w wersji usrednioniej :). Bilet wstepu to 95kun , jesli kupie ten bilet to moge wszystko sama zwiedzac? prosze o bardzo szczegolowy opis tej wycieczki. Z gory dziekuje za pomoc. pozdrawiam:)

Poczytaj relacje i zdecyduj od której strony będziesz chciała zacząć: możesz od Lozovac lub ze Skradin-u.
Od tego wyboru będzie zależał przebieg Twojej wycieczki. Jak bardziej indywidualnie i pieszo to np.od Lozovac, jak statkiem to od Skradin-u. W zależności czy zadowolisz się tylko wodospadem Skradinski Buk czy będziesz chciała popłynąć stateczkiem za dodatkową opłatą : wyspa Visovac z klasztorem - Roski Slap ?
alfa466
Odkrywca
Re: Wodospady KRKA

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa466 » 07.08.2013 15:38

Napiszcie, proszę, o której godzinie trzeba by w Skratine. Czy lepiej plynąć statkiem czy lepiej jechać autobusem. Ile czasu zajmuje przejazd/ przejście? Bo rozumiem, że tak się idzie? Jakie sa dróżki? Nasi znajomi mają " wozkowe" dziecko.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 07.08.2013 16:04

Najlepiej być jak najwcześniej rano - wtedy jest mniej ludzi. W późniejszych godiznach możesz trochę poczekać na łódkę. Oficjalnie łódki pływają co 30 minut, ale tak naprawdę nie jest to przestrzegane - przynajmniej z mojego doświadczenia. Jak jest kolejka - wpuszczają na łajbę komplet i płyną spowrotem.

Z miejsca gdzie łódka dopływa masz około 5-10 minut spacerkiem do wodospadów. Po drodze kontrola biletów wejściowych zakupionych w Skradinie.

Jeśli podjedziesz autobusem to dojedziesz 'na górę' wodospadów i stamtąd musisz zejść na dół. To może być nieco męczące dla osób z wózkiem. Myślę że jednak wygodniejsza jest opcja ze statkiem...
alfa466
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa466 » 07.08.2013 16:18

A jak długo trwa całe zwiedzanie? Jeśli będziemy na 9.00?
alfa466
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa466 » 07.08.2013 17:35

Na jakiej ulicy w Slatine kupuje się bilety wstępu i skąd się odpływa?
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 07.08.2013 18:08

myszatorek napisał(a):Mam pytanie jutro wybieram sie do NPKRKA i chciałem sie upewnić że w cenie 95 kn jest statek nad Skaridnski Buk jest zawarty w tej cenie czy nie i jak daleko jest parking i czy sa tam bankomaty jakby kun zabrakło :)

Można płacić kartą nawet zbizeniowo
alfa466
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa466 » 07.08.2013 18:20

A jakas ulica? Jedziemyz Vodic. Jak z parkingiem? Jest gdzies bezpłatny?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wodospady Krka - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone