Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wodospady KRK - pytanie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
przecinekgt
Turysta
Wodospady KRK - pytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) przecinekgt » 24.08.2006 10:24

Hej!

Mam pytanie czy za wstęp mozna parku można zapłacić kartą? :?:
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 24.08.2006 23:00

Mozna, można.

Mozna też kliknąć "Szukaj" wpisać "Krka" i znaleźć jeszcze mnóstwo innych przydatnych informacji.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.08.2006 06:53

przecinekgt napisał(a):Hej!

Tą kartą (a zwłaszcza kredytową) bym się tak bardzo nie zchłystywał. W tym roku, posiadając dwie różne, kilkakrotnie w Niemczech i Cro, nie byłem w stanie zapłacić. Potrzebna była gotówka. To tak ku przestrodze, żeby się gdzieś czasami nie zdziwić.
FUX
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 28.08.2006 20:14

Pewnie już zużyte od częstego używania. Tak mi ostatnio powiedzieli. Kasjer owinął kartę w reklamówkę, przesunął przez czytnik...i zadziałało. Ciekawy wynalazek.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.08.2006 21:32

Maciej Winiecki napisał(a):Pewnie już zużyte od częstego używania. Tak mi ostatnio powiedzieli. Kasjer owinął kartę w reklamówkę, przesunął przez czytnik...i zadziałało. Ciekawy wynalazek.

Pudło Maciej.
Drugi raz w czytniku. Pierwszy przy aktywacji w bankomacie.

FUX
MANEK
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MANEK » 28.08.2006 22:23

Byłem w NP KRKA w sierpniu. Można było płacić kartą ale "wypukłą" (czyli elekktron odpada) i to tylko przy wejściu przy Skradińskim Buku. W samym Skradinie (pieszo do wodospadu 4km) tylko gotówka.
pj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pj » 29.08.2006 15:34

przecinekgt napisał(a):Hej!

Nie wiem czy kartą ale na pewno płaci się tylko w kunach i warto je mieć bo kurs Euro do kuny w pobliskim kantorze jest niekorzystny.
Za 1EURO dawali ok 6,9 Kuny .gdy np. w Splicie na starówce
1Euro =7,22Kuny.
CIEMO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CIEMO » 29.08.2006 18:28

kilkadziesiat metrow od budki, w ktorej kupuje sie bilety znajduje sie przystan autobusow wozacych do parku. tam wlasnie znajduje sie kantor. mozna wymienic wszystko na wszystko. kursy jak wszedzie.
pj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pj » 30.08.2006 10:02

CIEMO napisał(a):kilkadziesiat metrow od budki, w ktorej kupuje sie bilety znajduje sie przystan autobusow wozacych do parku. tam wlasnie znajduje sie kantor. mozna wymienic wszystko na wszystko. kursy jak wszedzie.

Właśnie tam 25.08.06 był taki niekorzystny kurs euro.
Najsłabszy jaki mi się udało uzyskać w porównaniu z innymi kantorami w Cro.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone