…czyli krótka relacja z krótkiego wyjazdu….
piekara114 napisał(a):W końcu majówka się zbliża wielkimi krokami
piekara114 napisał(a):Jak się okazuje w okolicy jest kilka ciekawych miejsc do obejrzenia, kilka z nich już mamy odwiedzone (Werona, Wenecja, Padwa, Lago di Garda), ale coś tam jeszcze się znajdzie….
Oby, choć ja będę wtedy w pracy non-stop i majówki w tym roku nie mam ....walp napisał(a):To prawda. Liczę na piękną pogodę, jak w roku ubiegłym.piekara114 napisał(a):W końcu majówka się zbliża wielkimi krokami
My zwykle majówki odpuszczamy, ale zeszłoroczna konfiguracja wolnego i 9 dni wolnego w szkole to aż żal nie wykorzystać okazji.... A że taniej było w IT i pewniejsza pogoda to na południe pojechaliśmy, a nie na północ....walp napisał(a):Nasze majówki są krajowe, ale Włochy też lubię, więc chętnie dołączę do Was.piekara114 napisał(a):Jak się okazuje w okolicy jest kilka ciekawych miejsc do obejrzenia, kilka z nich już mamy odwiedzone (Werona, Wenecja, Padwa, Lago di Garda), ale coś tam jeszcze się znajdzie….
Mikromir napisał(a):Mam nadzieję, że relacja z Grecji 2018 też się wkrótce pojawi...
Postaram się i grecką ruszyć, ale we włoskiej jest zdecydowanie mniej pisania...bo leniwie było...kulka53 napisał(a):Co prawda liczyłem na relację z GR, ale szybkie północne Włochy też mogą być
Chętnie popatrzę na odwiedzone miejsca .
Zapraszam... My już trochę mieliśmy okazji tam zobaczyć i w 2012 r. i w czasie wakacji w Toskanii....maxredaktor napisał(a):Też z przyjemnością Ci potowarzyszę, bardzo lubię tamte rejony.
Janusz Bajcer napisał(a):Lubię majówki
A wiesz, że mi też, tylko u nas nie na samą majówkę, bo jak pisałam będę w pracy....gusia-s napisał(a):Oj dawaj dawaj bo mi chodzi po głowie kolejna włoska majówka, tym razem nad północną Gardą....
Pogoda jak to pogoda, dlatego my do ostatniej chwili zwlekaliśmy z rezerwacją i decyzją, gdzie jechać....gusia-s napisał(a):...tym razem nad północną Gardą tylko prognozy mnie trochę jeszcze powstrzymują Liczę, że to się zmieni, 2 lata temu gdy wybieraliśmy się do Wenecji też były średnie a wyszło całkiem ok.
Wg naszych krajowych prognoz od soboty powinno być u mnie szaro-buro i deszczowo a tymczasem owszem jest chłodniej ale cały czas pełna lampa.
Rewelacyjnie było.....gusia-s napisał(a):Ciekawe jak u Was pogodowo było?
Mam nadzieję, że zgodnie z założeniami, sprawnie mi to pójdzie....mysza73 napisał(a):No jak Italia, to jestem i ja
Tylko się już nie ociągaj za bardzo
Piszemy.... dziś najgorszy dzień.. polski... i wos, który jako przedmiot był prowadzony zdecydowanie poniżej poziomu, wszelkiego poziomu....mysza73 napisał(a):Ps. Czy Ty dziś "piszesz" egzamin gimnazjalny?
piekara114 napisał(a):Piszemy.... dziś najgorszy dzień.. polski... i wos, który jako przedmiot był prowadzony zdecydowanie poniżej poziomu, wszelkiego poziomu....mysza73 napisał(a):Ps. Czy Ty dziś "piszesz" egzamin gimnazjalny?