napisał(a) piekara114 » 27.05.2019 16:45
Noclegi:
są droższe niż w Cro i zwykle na 7 dni lub wielokrotność, przynajmniej na campach, ale to w sezonie. I jeszcze dopłaty za sprzątanie końcowe czy używanie pościeli (na miałam swoją, chodzi o powłoczki).
Autostrady:
drogie, ale jak patrzę na ceny na hak.hr to w Cro też już mocno poszły do góry. Sam dojazd do Makarskiej to teraz 250 kn/1stronę, a nie orientuję się czy na sezon podniosą ceny...
Paliwo:
droższe, sporo.
Sklepy:
Woda mineralna w sklepie ok. 30 centów/1,5l, makarony Barilla 0,5-1 EUR/1kg paczkę. Za salami płaciliśmy od 16-24 EUR/kg, kupowaliśmy ok,15 dkg jednorazowo i było na 2*śniadania. kolację i kanapki na plażę. Wino takie na wieczór to w sklepie 2-4 eur za butelkę, a lane do baniaczka 2-3l wychodziło po 1,5 eur/1l. Popatrz sobie na gazetki w tych sklepach:
tu czy
tu Pieczywo dość drogo wychodziło i takie gumowate...
Może mam nawet jakieś rachunki....poszukam....
Knajpy:
Pizza ok. 5-9 eur - dla nas 2 szt. wystarczały (liczę z naszym nastolatkiem). Spaghetti z owocami morza/duże to ok. 9-15 eur, więc na pewno taniej niż w Cro.
Mnie wakacje rok po roku (ten sam sezon) kosztowo wyszły na podobnym poziomie, jeśli uwzględnię, że w IT byłam dłużej, więcej km zrobione i więcej zobaczyłam...
Myślę, że z wakacji we Włoszech będziesz zadowolona, pod warunkiem, że się wszystkiego nie porównuje, bo to jednak inny kraj, inne warunki i inna kultura...
Ostatnio edytowano 28.05.2019 08:17 przez
piekara114, łącznie edytowano 1 raz