Chorwacja w czerwcu, więc potem jeszcze trochę lata przede mną. Więc zaplanowałem jeszcze dwudniowy wypad do Mirabilandii ( www.mirabilandia.it ).
I teraz planując drogę zauważyłem, że właściwie można przyjąć, że będziemy przejeżdżać praktycznie przez Wenecję. Pomyślałem, że warto tam kilka godzin spędzić - dodam, że to mój pierwszy wyjazd do Włoch.
I teraz mam prośbę: piszcie na co należy zwracać uwagę, wszelkie rady, wskazówki itp. związanego z Wenecją i z Mirabilandią.
Hehe ze wstydem trochę napiszę, ale dopiero oglądając na mapie trasę zauważyłem, że Wenecja to jakby wyspa! Człowiek już taki stary, a być może dopiero teraz dowiedział się o tak oczywistym fakcie
W związku z tym: gdzie zostawić auto (jakiś tani parking), jak się dostaje do Wenecji (pewnie prom, ale może jakieś inne stateczki, taskówki wodne?), jakie koszty takiego wypadu do Wenecji przy okazji Mirabilandii.
Gdzie jeszcze można coś fajnego zobaczyć.
Mój plan podróży:
5 VIII [środa] - wyjazd ok. 17:00
6 VIII [czwartek] - rano jesteśmy na miejscu, zwiedzanie Wenecji, Ravenny (nie wiem czy tam "coś jest"); zakwaterowanie
7 VIII [piątek] całodzienny pobyt w Mirabilandii i ich aquaparku
8 VIII [sobota] całodzienny pobyt w Mirabilandii i ich aquaparku
Wieczorem po zamknięciu lub wcześniej prosto z Mirabilandii powrót do domu
9 VIII [niedziela] rano meldujemy się już w domu.
A jak plan? Może być? Dodam, że inne terminy nie wchodzą w grę, bo jedziemy na 3 rodziny i tylko w tym tygodniu sierpnia możemy tam jechać.