Hej,
Przejrzałem istniejące wątki, prosz nie wrzeszczeć - i nie widzę współczesnych, tudzież informacje o samym kempingu są porozrzucane (nie ma w kupie). Dodatkowo wygląda na to że w internecie nie ma odpowiednika cro.pl dla Włoch - stąd tutaj. Prosz nie strzelać .
Wybieramy się rodzinnie na ww. kemping. Gdyby ktoś kto miał okazję tam być w zeszłym roku (a może już w tym?) znalazł chwilę i napisał dwa słowa byłbym zobowiązany.
1. Internet (potrzebny zawodowo) - czego szukać / użyć z lokalnych prepaidów?
2. Zakupy - plotka głosi że tylko w Lidlu, plus że nabiał (sery) zabrać z kraju bo wściekle drogie - faktycznie? I jeżeli tak, czy są jeszcze jakieś produkty, szczególnie dla dzieci 2-4 lata, które ze względu na cenę warto zabrać z PL?
3. Transport z kempingu do Wenecji - sporo się czyta o obostrzeniach związanych z ruchem turystycznym w Wenecji, a rodzina na pewno będzie chciała zobaczyć; jest jakiś 'kempingowy' transport do Wenecji? Czy może jakiś odpowiednik Ubera? jakieś inne metody transportu?
4. Sam kemping - są rzeczy które mogą przykro zaskoczyć typu siadam na leżaku i po pół godzinie przychodzi gość po 20 euro za wynajem?
5. Jakieś zdarzenia przykre się zdarzają typu kradzieże, uszkodzenia aut czy inne? I czy ewentualne imprezy alkoholowo-drącopaszczowe do 4 rano ochrona wygasza czy kładzie laskę?
6. Paliwo - jakieś stacje których we Włoszech (szczególnie w okolicy kempingu) należy unikać? I może jakaś sieć jest wyraźnie tańsza od innych i nie sprzedaje opałowego?
7. Autostrada - od granicy do Wenecji płacimy 18e za auto (vw multivan) i tyle? Czy spodziewać się niespodzianek w rodzaju '130cm nad kołem i płacisz 2x drożej'
8. Płatności kartowe / polskie karty / Revolut - jakieś znane kłopoty / problemy? Coś słyszałem że polskie karty różnie działają w punktach płatności na autostradach.
9. No i wszelkie uwagi własne mile widziane. Z góry dziękuję.
pozdrawiam
t