kraqsek napisał(a):Witam
Po dziewięciu wyjazdach do Chorwacji przyszedł czas na Ligurie. Planuje wyjazd z początkiem lipca. Poczytałem trochę o tym regionie Włoch i trochę mnie zaniepokoiły tłumy na plażach. Ja wolę raczej ciszę.
Mam do Was cromaniacy pytanie. Czy znacie ciche miejscowości w tym rejonie Włoch?
Pozdrawiam
Marcin
kraqsek napisał(a):.. przyszedł czas na Ligurie. Planuje wyjazd z początkiem lipca. Poczytałem trochę o tym regionie Włoch i trochę mnie zaniepokoiły tłumy na plażach. Ja wolę raczej ciszę.
tony montana napisał(a):Niestety o ciche będzie w sezonie w Ligurii dość trudno, wyjściem jest mieszkanie w interiorze i dojeżdżanie codziennie na plażę/do atrakcji
piekara114 napisał(a):kraqsek napisał(a):.. przyszedł czas na Ligurie. Planuje wyjazd z początkiem lipca. Poczytałem trochę o tym regionie Włoch i trochę mnie zaniepokoiły tłumy na plażach. Ja wolę raczej ciszę.tony montana napisał(a):Niestety o ciche będzie w sezonie w Ligurii dość trudno, wyjściem jest mieszkanie w interiorze i dojeżdżanie codziennie na plażę/do atrakcji
A w takiej sytuacji licz się z opłatami za parkowanie, wszędzie. W IT bardzo ciężko zaparkować free. Ceny za parkowanie to od 1,5 eur/h w górę....
My też planowaliśmy Ligurię, ale właśnie plaże i tłumy spowodowały, że zmieniliśmy kierunek...
Może pomyśl o nadmorskiej Toskanii. Nam się udało być na plaży (może nie pustej), ale z akceptowalną przestrzenią dla siebie. Tu moja relacja, może zmienisz kierunek... tak mieliśmy w połowie lipca w Marina di Bibbona...oczywiscie to fragment plaży już poza miejską strefą, spory kawałek poza nią...
kraqsek napisał(a):No nie musi być aż tak pusto Zadowolę się plaża gdzie będę mógł bez problemu dojść do morza nie chodząc po czyimś ręczniku.