Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie wróciliśmy z Vodic

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 14.07.2010 22:05

:D

w Polsce raczej nie piję piwa ( nie lubię) ale w Chorwacji mogę wypić hektolitry złotego napoju.
dziwię się tylko Polakom, którzy przywoża z sobą polskie piwo:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.07.2010 22:07

ewa.krakuska napisał(a):...dziwię się tylko Polakom, którzy przywoża z sobą polskie piwo:)

Na handel. Wymianę robią. Zostało z czasów komuny ... :lol:
Tomasz.M
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz.M » 15.07.2010 05:32

AGodna polecenia jest restauracja Carmela - w samym centrum przy studni - rewelacyjne owoce morza, sałatki i ryby. Warto też zajrzeć do konoby przy skwerze gdzie codziennie około 17.00 zaczynają opiekać "odojaka" - pieczona świnka - rewelacja. Na tym samym skwerku ale po skosie do konoby godna polecenia piwniczka z domowymi wyrobami - wino, rakija, travarica i suszone mięso.
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 15.07.2010 19:07

weldon napisał(a):
ewa.krakuska napisał(a):...dziwię się tylko Polakom, którzy przywoża z sobą polskie piwo:)

Na handel. Wymianę robią. Zostało z czasów komuny ... :lol:

:lol:

kilka lat temu Polacy mieszkający w apartamencie obok nas przelewali tyskie do plastikowych butelek ( dużych) po Karlowacku i udawali ze piją chorwackie piwo:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2010 15:25

ewa.krakuska napisał(a):...dziwię się tylko Polakom, którzy przywoża z sobą

ewa.krakuska napisał(a):.kilka lat temu Polacy mieszkający w apartamencie obok nas przelewali tyskie do plastikowych butelek ( dużych) po Karlowacku i udawali ze piją chorwackie piwo:)

Co do pierwszego cytatu, to sienie dziwię, nie każdemu smakuje chorwackie piwo, mnie akurat tak :D

Widywałem na kempingach np. Czechów czy Holendrów, którzy pili swoje piwa.

Co do drugiego cytatu, to się dziwię, trochę to nienormalne 8O
ryki67
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryki67 » 02.08.2010 16:36

Witam
moi drodzy podpowiedzcie proszę jakie ceny są aktualnie w chorwacji
ponieważ nie byłem już w tym pięknym regionie ponad 3 lata,
chodzi mi o cenę pokoju na 2 osoby albo apartamentu na 2 pary,
bez specjalnych wygód aby było gdzie się schludnie przespać,
3 lata temu płaciłem 10-12 Euro od osoby ( z dostepem do kuchni, grilla i lodówki )
prosze o info czy teraz coś znajdę w tej cenie???
marchewa222 ile wy płaciliście w Vodicach???
pozdrawiam
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 04.08.2010 06:45

apartament za który płacili nasi znajomi - 2 pok + kuchnia i łazienka, bez klimy chyba 40 euro ale za 3 osoby 8)
ewela9021
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewela9021 » 04.08.2010 17:24

jeszcze dwa tygodnie i my też będziemy w Vodicach.
Ninka-pinka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ninka-pinka » 04.08.2010 20:24

witam,

czy ktoś jedzie do Srimy 13 sierpnia? A może ktoś ma jakieś foto ze Srimy! Mogłby ktoś coś napisać o tej miescowości np. gdzie i jakie sklepy tam są, ceny, czy jest tam gdzies port co można kupić jakies rybki od rybaków?

pozdrawiam i czekam na info :D
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 05.08.2010 12:18

..wybieram się za kilka dni do Vodic,wyjeżdżam w niedzielę a rano jeszcze do pracy do 14 to w kwesti mojego usprawiedliwieniw a nie lenistwa a teraz prośba ,jako że nie miałem czasu przygotować się logistycznie proszę o pomoc co na miejscu jest ciekawego do obejrzenia i czy ktoś robił wypad do Bośni właśnie z tych okolic czy to ma sens
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 05.08.2010 13:57

SDI napisał(a):..wybieram się za kilka dni do Vodic,wyjeżdżam w niedzielę a rano jeszcze do pracy do 14 to w kwesti mojego usprawiedliwieniw a nie lenistwa a teraz prośba ,jako że nie miałem czasu przygotować się logistycznie proszę o pomoc co na miejscu jest ciekawego do obejrzenia i czy ktoś robił wypad do Bośni właśnie z tych okolic czy to ma sens

my wszystkiego co zamierzaliśmy nie zobaczylismy :roll:
ale masz obok wodospady Krka, archipelag Kornati (ale tam warto się wybrac podjeżdżając do Biogradu - tańsze wycieczki) Primosten, blisko i Szibenik i Split :D i wiele innych miasteczek z klimatem, które zamierzamy jeszcze nie raz obejrzeć
poza tym same Vodice "sprzedają" wiele atrakcji - jak kto lubi - parasailing, masaże, zjeżdżalnie, rowery wodne, nurkowanie (chyba raczej w Tribunj, bo w samych Vodicach nie widziałam) nocne śpiewanie, wycieczki etc.
można za śmieszne pieniądze przenieść się z Vodic na jakąś wysepkę Jadralinią - takie wodne pks :D
nudzic sie raczej nie będziecie 8)
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 05.08.2010 14:28

Potwierdzam, co napisała wyżej Jolamik.
My "zaliczyliśmy" jeszcze Park Narodowy Paklenica, włącznie z jaskinią Manita Peć.
kin1980
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kin1980 » 05.08.2010 16:57

marchewa222 napisał(a):Witam właśnie wróciliśmy z Vodic jeżeli ktoś ma jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem
Jechaliśmy autem na LPG
Pozdrawiam Grzesiek

Grzesiek,
A kojarzysz ulice KATARINE Zrinski , w Vodicach? jaki to "rejon"?
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 05.08.2010 20:01

serdecznie dziękuje za podpowiedż,zapewne znalazł bym to na forum ale naprawdę nie mam sił ciągle praca i praca a nawet dwie dlatego z takim utęsknieniem czekam na urlop ,wprawdzie tylko 11 dni ale odetchne.Od Splitu w dół byłem, także mam sporo czasu na okolice Vodic.Dziękuje Krzysztof
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 06.08.2010 13:53

SDI napisał(a):serdecznie dziękuje za podpowiedż,zapewne znalazł bym to na forum ale naprawdę nie mam sił ciągle praca i praca a nawet dwie dlatego z takim utęsknieniem czekam na urlop ,wprawdzie tylko 11 dni ale odetchne.Od Splitu w dół byłem, także mam sporo czasu na okolice Vodic.Dziękuje Krzysztof

no to wesołego urlopu :D i smacznego karlovacko :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Właśnie wróciliśmy z Vodic - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone