Południowiec napisał(a):Wg mnie ceny za appartamni i sobe na Istrii są najwyższe w całej Cro, a w sezonie znalezienie lokum graniczy z cudem.
Niśka napisał(a):Ja uważam podbnie jak atomic... Z małym wyjątkiem dotyczącym plaż ale to oczywiście kwestia gustu.
Południowiec napisał(a):Wg mnie ceny za appartamni i sobe na Istrii są najwyższe w całej Cro, a w sezonie znalezienie lokum graniczy z cudem. Wynika to chyba z tego, że przyjeżdża tam bardzo dużo Niemców, Włochów - mają blisko często zdarza się, że właścicielami apartamentów są Włosi. W Porecu, Vrsarze płaciłem min. 50 euro za 2+1 a np. Vodice, Pridgarica, Drasnice max. 40-45 euro - standard porównywalny.
atomic napisał(a):Niśka napisał(a):Ja uważam podbnie jak atomic... Z małym wyjątkiem dotyczącym plaż ale to oczywiście kwestia gustu.
Racja kwestia gustu
Być może nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie, bo głównie chodziło mi o to co jest pod wodą..."dzikie" plaże dookoła Rovinja kamieniste, a na kampach "podbetonowane". To jest jednak jeszcze do przełknięcia, tym bardziej, że w tym kraju prawie wszystkie są kamieniste ...zdecydowanie gorzej gdy już wejdzie się do wody. Mnóstwo zatopionych głazów, ostrych i omszonych bardzo utrudniających pływanie i wchodzenie na głęboką wodę. Jako miłośnik pływania z płetwami i maską miałem nieraz niemały problem z dotarciem na "rozsądną" wodę, lawirując pomiędzy ostrymi głazami...dodam, że kąpałem się w 6 różnych miejscach w Rovinju i okolicach, ale być może miałem wielkiego pecha
Generalnie, nawet te niedogodności nie zmienią faktu, że to przepiękne miejsce szczególnie wieczorem.
Aha i jeszcze jedno na Istrii robią chyba najlepsze wino w Chorwacji
Niśka napisał(a):Ja uważam podbnie jak atomic... Z małym wyjątkiem dotyczącym plaż ale to oczywiście kwestia gustu. Jedno jest pewne, że dla mnie Rovinj jest najpiękniejszym miejscem w Chorwacji ale to już pewnie wiecie, bo cały czas to powtarzam ALE POZA SEZONEM Idealnie jest w maju i we wrześniu. W wakacje może okazać sie trochę wkurzający ze względu na full ludzi, wysokie ceny apartamentów, 2h oczekiwanie na obiad w restauracjach, brak miejsca na plaży itd. Co do wyjazdu w ciemno w lipcu to raz zrobilismy ten błąd i nigdy więcej...
Niśka napisał(a):Ja uważam podbnie jak atomic... Z małym wyjątkiem dotyczącym plaż ale to oczywiście kwestia gustu. Jedno jest pewne, że dla mnie Rovinj jest najpiękniejszym miejscem w Chorwacji ale to już pewnie wiecie, bo cały czas to powtarzam ALE POZA SEZONEM Idealnie jest w maju i we wrześniu. W wakacje może okazać sie trochę wkurzający ze względu na full ludzi, wysokie ceny apartamentów, 2h oczekiwanie na obiad w restauracjach, brak miejsca na plaży itd. Co do wyjazdu w ciemno w lipcu to raz zrobilismy ten błąd i nigdy więcej...
Edyta_B napisał(a):nasz zaprzyjaźniony kelner w Rovinj powiedzial nam że w tym roku nie ma turystów dla nich źle, dla nas niekoniecznie
maniust napisał(a):Z Lubjany jechaliśmy na Koper , Porec i Rowinji (trasą widokową) .
Droga bardzo fajna , bezpieczna i dość szybka i za freee , którą polecam
na przyszłość.
marock napisał(a):
Czy ta trasa widokowa to droga nr 21??? Z tego wynika, że przekraczając granicę słoweńsko-chorwacką w miejscowości Dragonja i jadąc dalej do Rovinj w ogóle nie korzysta się z autostrady???!!!
Proszę mnie utwierdzić lub nie w tym przekonaniu
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne