Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie wróciłem z Peljesaca

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Irek G
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 08.08.2005 07:47

Właśnie wróciłem z Pejesaca - udzielę informacji
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 08.08.2005 08:12

A gdzie byles? Bo ja tez wlasnie wrocilam ;)
Galu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galu » 08.08.2005 08:26

Witam,

Wybieram się 20.08 na Pejesac jaką miejscowośc byście polecili. Czy lepiej płynąć promem z Ploci do Orebica czy na kołach przez cały półwysep?
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 08.08.2005 09:25

Nie plynelam promem, jechalam do Orebica samochodem (na prom do Korculi). Droga sie fajnie wije wsrod gor, ladne widoki. Mozna sie zatrzymac u pani w miejscowosci Janjina i kupic dobre winko ;)
Irek G
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 08.08.2005 09:45

Byłem na campie Vrila w Trpajn. Pierwotnie rezerwowałem na poważnie z wieloma potwierdzeniami miejsca na campach w Orebicu - Adriatic , Vala , Glavna Plaza i po za faktem odpisania , że rezerwację przyjeli nic nie zrobili. Po prostu przyjechałem i musiałem sobie szukać miejsca. Tak więc odpuściłem sobie te campy i pojechałem na camp Vrila na który zawinołem po drodze aby zobaczyć. Nie żałuję - znacznie spokojniej
Irek G
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 08.08.2005 09:50

Galu napisał(a):Witam,

Wybieram się 20.08 na Pejesac jaką miejscowośc byście polecili. Czy lepiej płynąć promem z Ploci do Orebica czy na kołach przez cały półwysep?

Wg mnie lepiej samochodem przez cały półwysep - droga fajna , po drodze można kupić świeże mule i przede wszystkim taniej. Promy nie należą do najtańszych ( przynajmniej dla mnie) np. prom na Korculę 2os + dziecko ( bez samochodu) to 60KN x 0,66zł = 40zł w dwie strony , a odległość nieporównywalnie mniejsza. Ale wybór należy do Ciebie - sprawa kasy. :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 09.08.2005 09:04

Irek.
Czy mógłbyś podać mi aktualne ceny na kempingu Vrila. Jeśli możesz opowiedz coś więcej na temat tego miejsca.
Jak jest ukształtowany kemping, plaża? Czy jest cicho i spokojnie? Czy na miejscu można kupić jakieś podstawowe produkty - mini sklep?
Czy sa lodówki?

No i jeśli mozesz... wklej jakieś zdjęcia.
Irek G
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 09.08.2005 11:01

Witaj ALLY

Camp Vrila - zajechałem tam całkiem przypadkiem - obejrzałem i pojechałem do Orebicia , bo tam miałem "zarezerwowane". Jednak powróciłem na Vrilę. Wg mnie camp ok.

Camp niewielki , cichy , skromny , do plaży od 10 do 50m - zależy gdzie się rozbijesz.Jak przyjechałem ( środa) było trochę ludzi ( ok 60% zapełniony) , ale na początku następnego tygodnia było dużo miejsca i to bardzo fajnego. Plaża wąska 5-8m szeroka , długa może 150 - ale mało ludzi, bo tylko z campu, żwirowa. Dno na początku żwirowe jakieś 5 m dalej piasek. Zaletą jest to że nie było nawet 1 jeżowca.
Sanitariaty : skromne , czyste , ciepła woda jest na bieżąco.
Camp oświetlony delikatnie latarniami , ale wystarczająco. Zacienienie różne zależy w którym miejscu - ogólnie OK
Ceny:dorosły 4EURO , dziecko do 12lat bezpłatnie (dalej chyba 50% ) , samochód 2EURO, namiot 2EURO , prąd ( chyba) 2EURO, taksa 1EURO
Lodówki - nie z tej epoki za darmo, trochę chłodzą.
Sklep 5-10min spacerkiem (wszystko jest ), lub 1km w miasteczku
Na pseudo recepcji można kupić : wina i rakiję
Ogólnie polecam , ale jak szukasz spokojnego to polecam także taki mały ( planowałem tam pobyt w tym roku ale pochopnie zrezygnowałem) w SLADENOVICI - 2km przed SLANO (30km przed Dubrovnikiem) - jeszcze tańszy i można się potargować o cenę , porządniejsze sanitariaty do morza 20m. Oglądałem go jadąc do Dubrovnika i troszkę popytałem o opinię będących tam Rodaków. :lol:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 09.08.2005 22:06

:D Dzięki za relację.
Z drugiej propozycji raczej nie skorzystam. Planuję pobyt na Korculi i na Peljesacu. Rejon Slano i Dubrovnik zwiedzałam już dwukrotnie. W tym roku raczej tam nie zawitam.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone