mitam napisał(a):ciągle się decyduje i chyba jednak wypadnie na wyjazd w okolicę Omisa. W związku z tym mam kilka pytań:
Jak jest z dojazdem czy do samego Splitu można już śmigać autostradą i ile kosztuje od granicy w Krapinie?
Czy w okolicy Omisa jest jakiś duży kamp z lodówkami?
slawek66 napisał(a):tthomass0 napisał(a):Dzięki wszystkim cromaniakom za cenne informacje prze wyjazdem! Przydały się! Jeżeli mógłym w czymś pomóc proszę pytać postaram się odpowiedzieć!
no to opowiadaj:
jaka kwatera, dojazd, sklepy, knajpy, ceny, fotki, namiary, itp
tthomass0 napisał(a):slawek66 napisał(a):tthomass0 napisał(a):Dzięki wszystkim cromaniakom za cenne informacje prze wyjazdem! Przydały się! Jeżeli mógłym w czymś pomóc proszę pytać postaram się odpowiedzieć!
no to opowiadaj:
jaka kwatera, dojazd, sklepy, knajpy, ceny, fotki, namiary, itp
Kwatera super ,zejście na plażę z tamaryszkami(bez nich było by ciężko w taki upał) bezpośrednio z domu. Dojazd super tylko w tamtą stronę trafiłem na korki (sobota rano), ale z powrotem już luzik.Na sklepy trzeba uważać lubią nie wydać tyle ile potrzeba i trzeba się upomnieć.Najlepiej w małych marketach(np.w Omisiu na rogu za mostem po prawej stronie).Ceny:piwo 6kun,w knajpie10-14,coca-cola14 kun,ichniejsza cola lub inny napój 5kun,arbuzy 4kuny,morele ,melony po 10. Rakija 25-30-35 za litr w zależności od smaku .LPG 3,05 kuny. Chleb 6,5mały-7,5 duży. Pomidory,ogórki tak jak u nas.Uwaga na policjantów często i gęsto stoją(światła,pasy,ciągła i prędkość).Namiarów nie mam bo jechałem w ciemno,znalazłem szybko a póżniej jakoś zeszło.Ceny za apartamenty z klimą od 10Eur do 25Euro w zależności od miejsca i od tego po której stronie ulicy stoi dom .A co do fotek to muszę ich trochę posegregować(1100sztuk).
zbynie napisał(a):Witaj
Jadę do Omisia 3.08 i mam w związku z tym pytania.
Którędy jechałeś i ile czasu ci to zajęło.
Czy możesz polecić jeśli oczywiście korzystałeś z jakiejś regionalnej knajpki.
Z góry dzięki
wojtuś napisał(a):Witaj
wybieram się w sierpniu do Omisia mam kilka pytań
jakie są ceny apartamentów od osoby i jakie są odległości do morza
czy można jechać w ciemno czy raczej nie
jaka jest plażą
czy jest gdzie spacerować wieczorem
Jak z cenami w restauracjach
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi