Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Własnie wróciłem z Novalj

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 12.07.2010 11:48

Witam w czwartek nad ranem wrocilem z Novalj wiec tak w niewielkim skrócie opowiem moje drugie wakacje w tym miasteczku.

Więc tak wyjeżdzaliśmy 26 czerwca kolo godz 17 z Wesolej w Warszawie jechalismy przez Cieszyn Słowacje Wegry 86 no i Chorwacje. Ostrzegam nie tankujcie ropy przed Cieszynem na Shelu bo sprzedaja brudna rope, ledwo dojechalem do Chorwacji i samochod stanął bo filtr zapachalo i niestety tys zl poszlo od razu pierwszego dnia na filtr lawete, a za lawete sobie tyle licza ze chyba lepiej ten samochod dopchac samemu :P Ale wracajac do trasy ogolnie Słowacja bardzo dobrze, Wegry troche gorzej lecz znacznie lepiej niz rok temu jest pare remontow ale czeka sie maksymalnie 10 min, wiec taka przerwa. Jezeli dobrze pamietam to wszystkie sa za Szombathely i jest ich coś ok 5 nie wiecej. Za granica Słowacka zatrzymał mnie patrol węgierski sprawdzali winiety czy są, jak nie to mandacik 40 Euro. A pozatym to trasa bez wiekszych niespodzianek. Dojechalismy do Novalj ok godz 12 (w tym 2 godzinna wizyta w serwisie Toyoty). No i szybki obiadek na miejscu i plaża :) Pogoda super praktycznie caly czas powyzej 30 stopni. Zwiedziłem wodospady KRKA super sprawa bilet kosztuje jak na nasze ok 60 zl ale naprawde warto. Długo sie wachalem czy jechać na Plitvickie czy KRKA wybrałem to drugie i nie żałuje. Ten widok te kąpiele pod wodospadem super sprawa i te babcie, które częstowały winkiem podrodze bezcenne 8) No i co ja sie tam bede wiecej rozpisywał ceny mniej więcej jak w tamtym roku, paliwo porównywalne wiec tylko jechać i korzystać z uroków Chorwacji.
Podróż do Warszawy mniej wesola bo na koncie 8 pkt i 400 zl i na zdjecie czekam :evil:

Wrzucę pare fotek.

P.S.
Sorry za błędy.

Obrazek

[IMG]http://img94.imageshack.

[URL=http://img337.imageshack.us/i/p1030523d.jpg/]Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

inaczej niestety nie umiałem wstawić zdjęć więc jeżeli sie komuś chce to może to poprawi :D
pozdrawiam
leonwwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) leonwwa » 14.07.2010 21:27

A jak podobała Ci się sama Novalja? ja jadę we wrześniu i prosił bym o jak najobszerniejsze info nt. miejscowości. Aha i jak dojechałeś na Pag, mostem czy promem?
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 15.07.2010 11:28

leonwwa napisał(a):A jak podobała Ci się sama Novalja? ja jadę we wrześniu i prosił bym o jak najobszerniejsze info nt. miejscowości. Aha i jak dojechałeś na Pag, mostem czy promem?

Napisz maila to mogę podzielić się fotkami z miejscowości. My jechaliśmy do Novalja przez most, a wracaliśmy promem.
leonwwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) leonwwa » 15.07.2010 21:09

I jak ta droga do promu rzeczywiście taka tragedia jak niektórzy piszą czy lepiej nadłożyć te 100km i jechać mostem?

O zdjęcia bardzo proszę, mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
zabcia847
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zabcia847 » 16.07.2010 13:59

Ja tez chetnie poogladam fotki :D my wyjezdzamy na Pag 10 sierpnia... Do Novalji napewno tez zawitamy nie raz :D adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Panteros
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Panteros » 16.07.2010 14:29

leonwwa napisał(a):I jak ta droga do promu rzeczywiście taka tragedia jak niektórzy piszą czy lepiej nadłożyć te 100km i jechać mostem?

O zdjęcia bardzo proszę, mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

No coś ty ! Droga do promu jest super, wcale nie taka trudna, my jechaliśmy w nocy i powoli nas już spanie brało, cały czas autobana, i postanowilismy skręcić na Senj, był juz poranek , momentalnie się rozbudziliśmy bo monotonia z autobany mineła . A najbardziej wspominam już nie wiem czy to było przed Senj czy za generalnie jedziemy , jedziemy to w górę to w dół nagle droga prowadzi lekko pod górkę potrzymy a tu zameczek poniżej coś w rodzaju parkingu. Postanawiamy sobie cyknąć zdjęcia wiało niemiłosiernie , podchodzimy do zamku a naszym oczom ukazuje się adriatyk - coś pięknego :)
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 16.07.2010 16:03

Panteros napisał(a):
leonwwa napisał(a):I jak ta droga do promu rzeczywiście taka tragedia jak niektórzy piszą czy lepiej nadłożyć te 100km i jechać mostem?

No coś ty ! Droga do promu jest super, wcale nie taka trudna, my jechaliśmy w nocy i powoli nas już spanie brało, cały czas autobana, i postanowilismy skręcić na Senj, był juz poranek , momentalnie się rozbudziliśmy bo monotonia z autobany mineła . A najbardziej wspominam już nie wiem czy to było przed Senj czy za generalnie jedziemy , jedziemy to w górę to w dół nagle droga prowadzi lekko pod górkę potrzymy a tu zameczek poniżej coś w rodzaju parkingu. Postanawiamy sobie cyknąć zdjęcia wiało niemiłosiernie , podchodzimy do zamku a naszym oczom ukazuje się adriatyk - coś pięknego :)

Dokładnie.... widoki cudne i droga z Senj przyjemna. Opisy poszły na @ i fotki dołączyłam. Miłego pobytu i szerokiej drogi.
leonwwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) leonwwa » 16.07.2010 22:34

Widze Urbino że jechałeś przez SK i HU ile kilometrowo mniej więcej wychodzi? i czy szybciej taką trasą jak Ty czy też przez czechy itd.?

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone