Witam w czwartek nad ranem wrocilem z Novalj wiec tak w niewielkim skrócie opowiem moje drugie wakacje w tym miasteczku.
Więc tak wyjeżdzaliśmy 26 czerwca kolo godz 17 z Wesolej w Warszawie jechalismy przez Cieszyn Słowacje Wegry 86 no i Chorwacje. Ostrzegam nie tankujcie ropy przed Cieszynem na Shelu bo sprzedaja brudna rope, ledwo dojechalem do Chorwacji i samochod stanął bo filtr zapachalo i niestety tys zl poszlo od razu pierwszego dnia na filtr lawete, a za lawete sobie tyle licza ze chyba lepiej ten samochod dopchac samemu Ale wracajac do trasy ogolnie Słowacja bardzo dobrze, Wegry troche gorzej lecz znacznie lepiej niz rok temu jest pare remontow ale czeka sie maksymalnie 10 min, wiec taka przerwa. Jezeli dobrze pamietam to wszystkie sa za Szombathely i jest ich coś ok 5 nie wiecej. Za granica Słowacka zatrzymał mnie patrol węgierski sprawdzali winiety czy są, jak nie to mandacik 40 Euro. A pozatym to trasa bez wiekszych niespodzianek. Dojechalismy do Novalj ok godz 12 (w tym 2 godzinna wizyta w serwisie Toyoty). No i szybki obiadek na miejscu i plaża Pogoda super praktycznie caly czas powyzej 30 stopni. Zwiedziłem wodospady KRKA super sprawa bilet kosztuje jak na nasze ok 60 zl ale naprawde warto. Długo sie wachalem czy jechać na Plitvickie czy KRKA wybrałem to drugie i nie żałuje. Ten widok te kąpiele pod wodospadem super sprawa i te babcie, które częstowały winkiem podrodze bezcenne No i co ja sie tam bede wiecej rozpisywał ceny mniej więcej jak w tamtym roku, paliwo porównywalne wiec tylko jechać i korzystać z uroków Chorwacji.
Podróż do Warszawy mniej wesola bo na koncie 8 pkt i 400 zl i na zdjecie czekam
Wrzucę pare fotek.
P.S.
Sorry za błędy.
[IMG]http://img94.imageshack.
[URL=http://img337.imageshack.us/i/p1030523d.jpg/]
Uploaded with ImageShack.us
inaczej niestety nie umiałem wstawić zdjęć więc jeżeli sie komuś chce to może to poprawi
pozdrawiam