Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie wróciłem z Novaliji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 05.08.2009 06:32

Powiem ze pierwszy raz jechałem do Cro i to samochodem szczerze mówiąc obawiałem się ze się pogubię wiec pożyczyłem od kolegi nawigacji co w sumie było niepotrzebne. Jechałem droga przez Warszawa-Katowice-Cieszyn-Zilina-Bratysława-trasa 86- Cakovec- Zagrzeb- i później wybrzeżem do promu i na Pag. Trasa jest bardzo dobrze oznaczona wiec nie trzeba żadnych GPS ani tym podobnych urządzeń.

Droga w Polsce tragedia, kawałek przez Czechy ujdzie później winietka na Słowacji i cały czas ile fabryka dała bo praktycznie cała droga przez Słowację to autostrada. Na początku jak się wjeżdża do Słowacji trochę robot drogowych ale da się przeżyć. Nieszczęsna droga 86 nie jest tak nieszczęsna jak mi się wydawało może nie jest to autostrada ale da się spokojnie bez szaleństw przejechać, później jeszcze objazd Słoweńskiej autostrady przez jakieś wioski i CHORWACJA

Pogoda była super dojechaliśmy to przez tydz słonce tak grzało ze nie dało się wysiedzieć nad morzem trzeba się było chować w cień

Mieszkaliśmy przy samiutkiej plaży w Novaliji praktycznie w samym centrum na ulicy Branimirovej. Koleś wyjechał po nas na skuterku doprowadził pod sam dom poczęstował piwkiem i oprowadził po pokoju :) Bardzo fajna kwaterka gdzie bardzo dużym plusem jest ze koleś na swojej posesji ma swój sklepik z alkoholem piekarnie i budkę z warzywkami wiec praktycznie wszystko pod nosem. Od razu mowie ze nie było klimy trochę to przeszkadzało ale wszystko inne to zrekompensowało jak będę miał chwilkę czasu to dorzucę parę foteczek. Jeżeli ktoś by chciał namiar bezpośredni do niego to piszczcie. :D
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 05.08.2009 06:50

poproszę namiary- ale jeszcze dokładne info na temat apartamentów( ile pokoi jak wyposażone, no i kaska). może jakieś zdjęcia? magdach7@interia,pl
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 05.08.2009 07:34

jak tam jest?
Byłeś na ZRCE ? Jedziemy tam 19.08 pochwal się więc :)
ile alko w tych najlepszych clubach kosztuje:)
jak to wszystko wygląda?
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 05.08.2009 10:55

może źle sformuowalem ze apartamenty to zwykle pokoje z lodówka i łazienka duże łóżko plus szafa czyli wszystko to co potrzebne do przeżycia :)

jarekrk

bylem na ZRCE parkin kosztował chyba 4 kuny za godzinę. Fajna plażyczka ale też co za tym idzie w ch... ludzi ze trzeba jechac z samego rana żeby znaleźć sobie miejscówkę przy wodzie. Pozatym skutery narty wodne itp. Knajpkji różnego rodzaju pubiki i pizzerie też są.
Ja polecam wszystki plaże które jak sie jedzie w strone Pagu taka polna, żwirowa droga. Praktycznie każda mieśći sie w małej zatoczce ale widoki sa piekne naprawde polecam. Jezeli do brze pamietam to jedna nazywa sie Sv Marija czy jakos tak.
Alkohol tylko pilem w pubach do klubów nie chodziłem i ceny kształtują się:
ozujsko, karlovacko 14-15 kun
sprite, fanta.... 14-16
no i drinki to juz wiesz w każdym praktycznie ceny są bardzo zbliżone.

Ogólnie z mojego spostrzeżenia wywnioskowałem ze Novalija to takie nasze Władysławowo tylko że 100 razy leprze:D Dużo imprez ludu co niemiara i pub na pubie. Ale bardzo polecam za rok jade tam na 100%
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 05.08.2009 11:09

urbinio napisał(a):
Ogólnie z mojego spostrzeżenia wywnioskowałem ze Novalija to takie nasze Władysławowo tylko że 100 razy leprze:D Dużo imprez ludu co niemiara i pub na pubie. Ale bardzo polecam za rok jade tam na 100%

i właśnie to są wakacje na które nie mogę się doczekać :lol: :lol: 2 tygodnie już tylko :)
dzięki wielkie za rozwianie wątpliwości
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 05.08.2009 20:37

bylem na ZRCE parking kosztował chyba 4 kuny za godzinę.

+ 15 minut gratis. Jeżeli przekroczysz pełna godzinę do 15 minut płacisz tylko za pełne gdziny - pierdoła a cieszy :lol:

odstraszają gałkami lodów - wersja iście oszczędna :cry:
Piotr-B
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr-B » 07.08.2009 14:14

jarekrk napisał(a):jak tam jest?
jak to wszystko wygląda?

Imprezy na plaży Zrce są niezapomniane.
Życie na plaży zaczyna się od godziny 15.
Ceny w clubie Papaya
Piwo jest tylko małe.
Tuborg 20 kun
Calsberg 26kun
Corona 38kun

W Novalji oraz na Zrce bardzo popularne są litrowe drinki w cenie około 100 kun.

Imprezy są w godzinach 16-20, 23-6
W godzinach 20-23 na Zrce nic się nie dzieje

Miłego imprezowania
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 09.08.2009 17:51

nie rozumiem jak nic sie nie dzieje:)? to co o 20 zamykają lokal i do 23 wszyscy czekają:)?
Piotr-B
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr-B » 11.08.2009 15:50

jarekrk napisał(a):nie rozumiem jak nic sie nie dzieje:)? to co o 20 zamykają lokal i do 23 wszyscy czekają:)?

Nikt nie czeka bo nikogo nie ma. Imprezujesz od 16 do 20, odpoczywasz i dalej imprezujesz od 23.
Jinikao
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jinikao » 11.08.2009 21:39

Piotr-B napisał(a):
jarekrk napisał(a):jak tam jest?
jak to wszystko wygląda?

Imprezy na plaży Zrce są niezapomniane.
Życie na plaży zaczyna się od godziny 15.
Ceny w clubie Papaya
Piwo jest tylko małe.
Tuborg 20 kun
Calsberg 26kun
Corona 38kun

W Novalji oraz na Zrce bardzo popularne są litrowe drinki w cenie około 100 kun.

Imprezy są w godzinach 16-20, 23-6
W godzinach 20-23 na Zrce nic się nie dzieje

Miłego imprezowania

A po ile wejscie do klubów, ogólnie jak imprezy wyglądaja?? Jest gdzie poszalec? Jest gdzie wypoczac do wieczora na jakichs urokliwych plazach??
Piotr-B
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr-B » 13.08.2009 14:00

Na imprezy od 16-20 wstęp jest bezpłatny. Imprezy od 23-6 wstęp 15-20 euro. Na Zrce są 3 imprezy. Najlepsza to Papaya. Do godziny 16 działają jako zwykłe bary.

Najbardziej urokliwe plaże są w kierunku Bosany.
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 27.08.2009 10:59

jak ja bylem to wstep był bezpłatny w piatek i sobote

imprezy są super najpierw od tej 16 w aquarius z basenem super zabawa:)
bardzo polecam ludziom co się potrzebuja wyszaleć:)

masa ludzi wszyscy nastawieni przyjeźnie
bardzo zadowolony jestem z tego tygodnia tam
Ava
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ava » 17.09.2009 10:49

Novalija to nowa miejscowosc wypoczynkowa tu dla zwiedzajacego nic :) za to w stolicy Pag jest co ogladac. Ja nocowalam na kepmie Simuni miedzy Pagiem a Novalija.
W Novaliji za to sa markety w konzumie dory kurczak z rozna :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone