Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Własnie wróciłem z miejscowości Pisak !!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 22.07.2002 10:22

Własnie wróciłem z miejscowowści Pisak - Dalmacja, Pomiędzy Omiś a Makarską.Pobyt od 04.07.2002 do 19.07.2002.
Wszystkim zainteresowanym służe pomocą, zaprzaszam do zadawania pytań.
Pozdrawiam
:D
Keszel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keszel » 22.07.2002 10:33

Czy mieszkałeś na kampingu? Jezeli tak, to napisz jakie ceny, warunki sanitarne, itp. :D
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 22.07.2002 10:43

Jak pokonywales drogę nad morze. Zjechalem kiedys z ciekawosci do Pisaka z magistrali ale wiecej bez potrzeby tego nie zrobie. Do dzisiaj pamiętam tę wąską i spadzistą drogę
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 22.07.2002 10:56

Keszel napisał(a):Czy mieszkałeś na kampingu? Jezeli tak, to napisz jakie ceny, warunki sanitarne, itp. :D

Nie mieszkałem w apartamencie - rewelka za 30 Euro full wypas( prywatna plaża, TV, i w ogóle oraz wspaniali gospodarze.) Co dwa dni donoszą 2 liteki winka, życ nie umierać:)
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 22.07.2002 11:02

Łukasz napisał(a):Jak pokonywales drogę nad morze. Zjechalem kiedys z ciekawosci do Pisaka z magistrali ale wiecej bez potrzeby tego nie zrobie. Do dzisiaj pamiętam tę wąską i spadzistą drogę

Masz racje w pierwszy dzień po przejechaniu 1500 km jak musiałem zjechać do apartamentu to mysłałem ze to jakieś żarty. droga szerokości na jeden samochod bardzo kreta i stroma ,długość ok 1 km, ale mozna sie przyzwyczaić,
przez cały pobyt nie było żadnej stłuczki a i gospodarze mówili że takowej nie pamiętają :)
Tej dróżki uzywałem co 2-3 dni kiedy jechaliśmy na jakąś wycieczke lub do sklepu mięsnego. Gdzieś po 3-4 przejazdach przyzwyczaiłem sie do niej, ale pamietam jak w pierwszy dzień powiedziałem do zony w aucie"
pierdo.... ja tu nie zjadę " ale potem spoko :D
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 22.07.2002 11:13

czesc, napisz prosze jaki jest Piask, mialam tam jechac w tym roku, ale tak sie poukladalo, ze trafilismy gdzie indziej, jednak pozostaly mi namiary na apartamenty w Piasku, ktore moze wykorzystam za rok :)
jakie sa tam plaze, co ze sklepami i knajpkami... z gory wielkie dzieki :)
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 22.07.2002 11:30

aga2 napisał(a):czesc, napisz prosze jaki jest Piask, mialam tam jechac w tym roku, ale tak sie poukladalo, ze trafilismy gdzie indziej, jednak pozostaly mi namiary na apartamenty w Piasku, ktore moze wykorzystam za rok :)

Pisak to przecudne małe miasteczko, bardzo ciche i spokojne zdala od zgiełku samochodów tak jak np. Omiś i spokuj na plaży w przeciwieństwie do np. Makarskiej( tam ludzie lezą koło siebie jak placki problem jest gdzie kolwiek sie wcisnąć a już nie mówie ze nie ma gdzie zostawić aparatu lub kamery gdy idziesz popływać).
W Pisaku plaża żwirowa rozciaga sie wzdłuż miasteczka , ja miałem to szczęscie ze mieliśmy prywatną plaże z prysznicem, altanką z winogron, oczywiście parasole przeciwsłoneczne, gril w skale na plaży, oraz miejsce na przycumowanie łodzi i taki mały garaż również w skale gdzie można było zamknąć wszystkie plażowe rzeczy i nie nośic ich codziennie tam i z powrotem).
Ponadto leżać na plaży można zobaczyć hasające definy, widzieliśmy dwa razy.
W Pisaku są dwa małe supermarkety gdzie można kupić wszystko oprócz świeżego mięsa, sklep mięsny jest dwa kilometry w kierunku na Omiś chyba Mimice.
Są trzy knajpki zaraz przy porcie, w jednej z nich można jeść obiady ich kuchnia, koszt takiego obiadu z winem 1l na dwie osoby to jakieś 120 kun,
Nie jedliśmy tam często bo woleliśmy kupować sami mięso i robić grilla na plaży w przytulnej atmosferze natomiast z winem nie było problemu bo gospodarz dbał przez cały pobyt żeby go gościom nie zabrakło( co dwa dni dostawa dwóch literków do wyboru czerowne lub białe)
Ostatnio edytowano 23.04.2003 20:03 przez ari, łącznie edytowano 1 raz
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 22.07.2002 11:30

aga2 napisał(a):czesc, napisz prosze jaki jest Piask, mialam tam jechac w tym roku, ale tak sie poukladalo, ze trafilismy gdzie indziej, jednak pozostaly mi namiary na apartamenty w Piasku, ktore moze wykorzystam za rok :)

Pisak to przecudne małe miasteczko, bardzo ciche i spokojne zdala od zgiełku samochodów tak jak np. Omiś i spokuj na plaży w przeciwieństwie do np. Makarskiej( tam ludzie lezą koło siebie jak placki problem jest gdzie kolwiek sie wcisnąć a już nie mówie ze nie ma gdzie zostawić aparatu lub kamery gdy idziesz popływać).
W Pisaku plaża żwirowa rozciaga sie wzdłuż miasteczka , ja miałem to szczęscie ze mieliśmy prywatną plaże z prysznicem, altanką z winogron, oczywiście parasole przeciwsłoneczne, gril w skale na plaży, oraz miejsce na przycumowanie łodzi i taki mały garaż również w skale gdzie można było zamknąć wszystkie plażowe rzeczy i nie nośic ich codziennie tam i z powrotem).
Ponadto leżać na plaży można zobaczyć hasające definy, widzieliśmy dwa razy.
W Pisaku są dwa małe supermarkety gdzie można kupić wszystko oprócz świeżego mięsa, sklep mięsny jest dwa kilometry w kierunku na Omiś chyba Mimice.
Są trzy knajpki zaraz przy porcie, w jednej z nich można jeść obiady ich kuchnia, koszt takiego obiadu z winem 1l na dwie osoby to jakieś 120 kun,
Nie jedliśmy tam często bo woleliśmy kupować sami mięso i robić grilla na plaży w przytulnej atmosferze natomiast z winem nie było problemu bo gospodarz dbał przez cały pobyt żeby go gościom nie zabrakło( co dwa dni dostawa dwóch literków do wyboru czerowne lub białe)
Ostatnio edytowano 23.04.2003 20:04 przez ari, łącznie edytowano 1 raz
ax
Pisak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ax » 23.07.2002 15:14

będę wdzieczny z podanie namiarów na ten apartament w Pisaku Tel. 605 676 609 lub adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Zbyszek
Barnaba
Odkrywca
namiary

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barnaba » 24.07.2002 07:01

Jak byś nie był zbyt samolubny to i ja bym poprosił o namiary na to lokum. W tym roku mam Makarską ale w następnym ... kto wie?? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl[/url]
Dux
Pisak namiary

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dux » 24.07.2002 09:15

Cześć Ari,
Jeśli nie będzie to za duży problem to podeślij mi namiary na apartament w Pisaku, który opisałeś. Z góry dzięki.

Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 24.07.2002 11:28

czesc,
wielkie, wielkie dzieki za informacje :), po tym co napisales jestem przekonana ze za rok skorzystam z tych adresow, kotre posiadam (choc te oferty nie wydaja sie tak atrakcyjne, jak Twoje). jechales w ciemno, czy wczesnie rezerwowales apartamen?
pozdrawiam
tomek7

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek7 » 24.07.2002 12:56

Nie mieszkałem w apartamencie - rewelka za 30 Euro full wypas( prywatna plaża, TV, i w ogóle oraz wspaniali gospodarze[/quote]
Jestem na tej stronie 2. raz i próbuję się czegośs dowiedzieć o Chorwacji. Moje pytanie: 30 Euro za dzień za osobę czy za apartament?
tomek7

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek7 » 24.07.2002 12:57

Nie mieszkałem w apartamencie - rewelka za 30 Euro full wypas( prywatna plaża, TV, i w ogóle oraz wspaniali gospodarze[/quote]
Jestem na tej stronie 2. raz i próbuję się czegośs dowiedzieć o Chorwacji. Moje pytanie: 30 Euro za dzień za osobę czy za apartament?
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 24.07.2002 13:19

aga2 napisał(a):czesc,
wielkie, wielkie dzieki za informacje :), po tym co napisales jestem przekonana ze za rok skorzystam z tych adresow, kotre posiadam (choc te oferty nie wydaja sie tak atrakcyjne, jak Twoje). jechales w ciemno, czy wczesnie rezerwowales apartamen?
pozdrawiam

Rezerwowałem 3 tygodnie wcześniej przez internet, potem przedpłata na konto i już.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies