Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie wróciłem z Mariny (obok Trogiru)-auto LPG-służę radą

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pako
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pako » 12.07.2006 22:09

ryba850 napisał(a):Witam, ja jadę 5.08. do willi Poljica i ciekawi mnie jakie plaże są w okolicy.

My jeździliśmy na plażę do Primosten. Marina jest w zatoce i plaża taka trochę nie za bardzo. Ale jak się jest autem to nie problem
Pako
Podróżnik
Re: Właśnie wróciłem z Mariny (obok Trogiru)-auto LPG-służę

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pako » 12.07.2006 22:12

bociek68 napisał(a):
Pako napisał(a):Właśnie wróciłem z Mariny (obok Trogiru)-auto LPG-służę radą

Witam, jade pierwszy raz do Cro i wlasnie do Mariny , prosilbym o kilka informacji o tej miejscowosci np. jakie plaze , czy duzo ludzi czy raczej spokojnie itp. z gory dzieki pozdrawiam

Miejscowość bardzo mała ale właściwie wszystko co potrzebne to w niej jest (kilka knajpek, poczta, apteka, piekarnia, mały market). Ludzi raczej mało, Polaków można często spotkać. Plaża moim zdaniem w samej Marinie nie za fajna - polecam na plaże podjechać gdzieś indziej
bociek68
Globtroter
Re: Właśnie wróciłem z Mariny (obok Trogiru)-auto LPG-służę

Nieprzeczytany postnapisał(a) bociek68 » 13.07.2006 08:31

Pako napisał(a):
bociek68 napisał(a):
Pako napisał(a):Właśnie wróciłem z Mariny (obok Trogiru)-auto LPG-służę radą

Witam, jade pierwszy raz do Cro i wlasnie do Mariny , prosilbym o kilka informacji o tej miejscowosci np. jakie plaze , czy duzo ludzi czy raczej spokojnie itp. z gory dzieki pozdrawiam

Miejscowość bardzo mała ale właściwie wszystko co potrzebne to w niej jest (kilka knajpek, poczta, apteka, piekarnia, mały market). Ludzi raczej mało, Polaków można często spotkać. Plaża moim zdaniem w samej Marinie nie za fajna - polecam na plaże podjechać gdzieś indziej[/q

dzieki za odpowiedz 8) pozdrawim
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 14.07.2006 12:12

Pako,
jeszcze jedno pytanko: czy w Marinie jest jakis targ na ktorym mozna kupic owoce? Jezeli nie ma to gdzie mozna sie w nie zaopatrywac?

Z góry dziękuje
Pozdro :)
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 20.07.2006 18:41

frizi napisał(a):Pako,
jeszcze jedno pytanko: czy w Marinie jest jakis targ na ktorym mozna kupic owoce? Jezeli nie ma to gdzie mozna sie w nie zaopatrywac?

Z góry dziękuje
Pozdro :)

Witaj. Przeczytałem ,że wyjeżdżacie 29.07 do mariny. My tram byliśmy w zeszłym roku.Jesteśmy z okolic Piły .Jedziemy w dwa auta.Napiszcie o której godzinie wyjeżdzacie i jaka trasa.
Pozdrawiam
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 20.07.2006 20:14

Hej, hej :)
Planujemy wystartowac w nocy z 29/30 dokładnie o godzinie zero :)
Jedziemy pierwszy raz więc trochę strachu jest... Nastawiamy sie na najprostszą i chyba najbardziej popularną trasę: Boboszów-Brno-Wieden-Maribor i autostradą :)

A jakie są Wasze plany ? Kiedy i którą trasą ?

Pozdrawiam :) :) :)
dkurek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dkurek » 20.07.2006 21:22

frizi napisał(a):Hej, hej :)
Jedziemy pierwszy raz więc trochę strachu jest... Nastawiamy sie na najprostszą i chyba najbardziej popularną trasę: Boboszów-Brno-Wieden-Maribor i autostradą :)

Witam,
ja z rodziną też jestem początkującym, satrtujemy 26.07 w godzinach dopołudniowych, do Mariny, jesteśmy z Andrychowa - jedziemy przez Cieszyn-Wiedeń-Gratz-Maribor-Zagreb- i dalej autostradą do Splitu - powodzenia dla wszystkich na drodze - być może spotkamy się np. na wspólnych zakupach na targu w Marinie
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 21.07.2006 09:02

Ja też w tym roku byłam w Marinie u Pani Stanisławy (1-13.07). Ona jest SUPER :) ja zachorowało nasze dziecko to bez problemu kilka razy jeździła z nami do trogiru do lekarza i tłumaczyła.
Polecam jej czerwone winko, wlasnie wczoraj wspominając tegoroczne wakacje wypiłam buteleczke :wink:

Ktos pytał o targ owocowy. W Marinie jest najmniejszy targ jaki widziałam :) KIlka straganów z owocami/warzywami, ryby, i ciuchy.

Polecam tez Trogir, zaraz na wjeździe jest wielki targ super zaopatrzony.
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 21.07.2006 09:20

- dkurek - dzięki :) Wam również powodzenia i przysłowiowej szerokiej drogi ! :) Do spotkania w Marinie :) - czerwonal astra II na poznańskich blachach + box
Czy mozesz zdradzic u kogo bedziecie wypoczywac ?

-ita - Tobie również dziekuję - za odpowiedź dot.targu :)
My jedziemy do Pani Aliny - i mam nadzieję, że będzie równie miło :)

Pozdrowionka :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 21.07.2006 09:45

frizi na pewno bedzie miło :)

jechaliśmy ta samą trasą co wy, tez pierwszy raz, wszystko było ok.

w razie pytań moje gg 872666 :D ale zazdroszcze ze wyjazd przed wami :)
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 21.07.2006 10:01

Bardzo dziękuję ale nie mam gg :( jakoś tak wyszło, że nie korzystaliśmy i wygasło - ktoś inny przejął numer
Forum jest bardzo dobrym źródłem informacji tak więc nie mam w zasadzie pytań. Gdybyś na wszelki wypadek mogła podać maila to kilka w te ostatnie dni pewnie się pojawi :) Najbardziej interesuje mnie Twoja ocena / opinia dotycząca plaży i wody... Przyznam, że te z którymi się zetknęłam były w zdecydowanej większości negatywne... brudna woda bo zatoka, zimna bo ujście rzeki, głęboko więc nie dla dzieci... to moje największe obawy...

Raz jeszcze wielkie dzięki :) :) :) To forum to wspaniała sprawa - ludzie, którzy się nie znają są pełni życzliwości i chęci pomocy ! :) Ita - dzięki ! :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 21.07.2006 10:21

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

gg zawsze mozna sobie zalozyc od nowa, polecam :wink:

jeśli chodzi o plaze to jest idealna dla dzieci (potwierdzali to wszyscy Polacy, którzy mieli pobliskie plaze pozwiedzane) Ta plaza za portem, tam gdzie są palmowe parasole. To jest głowna plaża Mariny, ma 2 bary, prysznic, WC. Jeśli chodzi o wodę to na pewno nie jest brudna, widziałam czystsze ale na wyspach, w Makarskiej była o wiele brudniejsza. Czy zimna? nie odczułam, wchodziłam d niej bez problemu. Co ważne plaża jest oczyszczona z jeżowców, wiec dla dzieci super, dość długo jest płytko bo sa nawiezione małe kamyki,
Nie martw sie bedzie super.

Co wazne 9km od Mariny jest Trogir, tam całodobowo mozesz skorzystac z lekarza, bezpłatnie tylko na paszport, mi akurat to bylo potzrebne bo zachorowało dziecko, czego wam nie zycze.

Sama Marina jest małym miesteczkiem, nie ma wielkiego gwaru, plaze nie sa przepełnione. Na plazy jest wypozyczalnia leżaków, kajaków i rowerów wodnych.
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 23.07.2006 19:04

frizi napisał(a):Hej, hej :)

Hej.
Planujemy wyjechać 0 19.00 .W Poznaniu będziemy ok. 20.30.Trasa taką jak wy.Jedziemy bez noclegu i dlatego wyjazd wieczorkiem a nie w nocy. Tak żeby być na miejscu popołudniu ,a poza tym trzeba wykorzystać noc bo dzieci wtedy śpią.Może pojedziemy wspólnie .My jedziemy na Ciovo a więc jest to po drodze.Pozdrawiam.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.07.2006 20:45

ita napisał(a):wrobelanita@poczta.onet.pl

jeśli chodzi o plaze to jest idealna dla dzieci (potwierdzali to wszyscy Polacy, którzy mieli pobliskie plaze pozwiedzane) Ta plaza za portem, tam gdzie są palmowe parasole. To jest głowna plaża Mariny, ma 2 bary, prysznic, WC. Jeśli chodzi o wodę to na pewno nie jest brudna, widziałam czystsze ale na wyspach, w Makarskiej była o wiele brudniejsza. Czy zimna? nie odczułam, wchodziłam d niej bez problemu. Co ważne plaża jest oczyszczona z jeżowców, wiec dla dzieci super, dość długo jest płytko bo sa nawiezione małe kamyki,

Co wazne 9km od Mariny jest Trogir, tam całodobowo mozesz skorzystac z lekarza, bezpłatnie tylko na paszport, mi akurat to bylo potzrebne bo zachorowało dziecko, czego wam nie zycze.

Sama Marina jest małym miesteczkiem, nie ma wielkiego gwaru, plaze nie sa przepełnione. Na plazy jest wypozyczalnia leżaków, kajaków i rowerów wodnych.

Jesteś żoną Pawła ? :wink:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.07.2006 15:38

AndrzejJ. napisał(a):
ita napisał(a):wrobelanita@poczta.onet.pl

Jesteś żoną Pawła ? :wink:

nie :wink:

Pawła to mam kolege, z którym byliśmy 8) o tego samego nam chodzi :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Właśnie wróciłem z Mariny (obok Trogiru)-auto LPG-służę radą - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone