Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie wróciłem z CRO. Informacje aktualne

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 11.08.2006 08:45

heloł - powtórze pytanie jednego z forumowiczów - jak z pogodą????
oz
Odkrywca
odn pogody

Nieprzeczytany postnapisał(a) oz » 11.08.2006 08:57

Pogoda - koniec lipca było ok.35 sierpień początek ok. 28-30. woda 26-27

Aktualnie:
http://www.wunderground.com/global/RH.html
r_s_poland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 12.08.2006 08:17

baton napisał(a):
Mnich: poszperałem na forum i okazuje się, że obwodnica Wiednia oznaczona jako S1 przyda się, pod warunkiem, że z Brna jedziesz do Bratislavy i stamtąd na Wiedeń. Z Bratislavy mozna również kierować się na Eisenstadt i Wiener Neustadt, wówczas "wpadasz" na autostradę duzo, dużo poniżej Wiednia.

Jest sens z Brna jechac do Bratislavy? Nie lepiej juz 'prosto' ciac na Wieden?[/quote

czyli wg ciebie z Brna można ciąć na wiedeń? którędy ???
przy w miare szybkiej i bezpiecznej jezdzie nie masz szans uzyskać średniej wiekszej niz 75-80km/

natoamiast jadąc na Bratislawe mozliwe jest jechanie 150-160 km/h zanim ty dojedziesz do wiednia , ja bede juz prawie w eisenstadt
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 12.08.2006 10:53

natoamiast jadąc na Bratislawe mozliwe jest jechanie 150-160 km/h zanim ty dojedziesz do wiednia , ja bede juz prawie w eisenstadt

W obecnych okolicznosciach wydaje sie dosc ryzykownym przekraczanie 130km/h w Czechach :lol:
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 12.08.2006 12:21

Jest sens z Brna jechac do Bratislavy? Nie lepiej juz 'prosto' ciac na Wieden?

czyli wg ciebie z Brna można ciąć na wiedeń? którędy ???
przy w miare szybkiej i bezpiecznej jezdzie nie masz szans uzyskać średniej wiekszej niz 75-80km/

natoamiast jadąc na Bratislawe mozliwe jest jechanie 150-160 km/h zanim ty dojedziesz do wiednia , ja bede juz prawie w eisenstadt[/quote]

Tnij, Tnij a....kwiaty DROGIE
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 12.08.2006 13:57

baton napisał(a):

W obecnych okolicznosciach wydaje sie dosc ryzykownym przekraczanie 130km/h w Czechach :lol:

Ponieważ prędkościomierze w samochodach zawyżają o ok.10%, dodatkowo nie będą Cie łapać za stotrzydzieści kilka - spokojnie można jechać te 150 - co realnie daje 135
r_s_poland
Odkrywca
jeszcze raz ten sam temat

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 14.08.2006 10:40

oswiadczam wszystkim że nie da sie "ciąć" na Brna na Wiedeń
max srednia wychodzi 80km/h (zachowując względna bezpieczeństwo z łamaniem przepisów)

naytomiast na Bratislave z brna można ciąć ze stała 150km/h

jeszcze raz pisze o tym temecie, (dużo sie pisało)

jadąc przez Bratysławe i eisenstradt , jest szybciej okolo 0,5 - 1h
co daje przewage potem na autostradzie okolo 80-120 km
pare tkaich oszczędności czasowych na trasie to wielki handicap jesli chodzi o zmęczenie

po 10 h jazdy kazda nastepna potęguje zmeczenie do kwadratu
co na jardance okazuje sie byc bardzo ważne

każdy ma swój gust

jeden wybiela blizej i dłużej
ja natomiast zawsze w dallszych podróżach stawiam na czas bo jest on wyznacznikiem mojego zmęczenia

pozdrawiam
bogjan
Globtroter
Re: trasa

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 24.08.2006 06:25

"Najlepiej omijać w Chorwacji tunel Sveti Rok" .
Witaj.
Dlaczego tak sądzisz?
Janusz
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 24.08.2006 08:20

daisykf napisał(a):natoamiast jadąc na Bratislawe mozliwe jest jechanie 150-160 km/h zanim ty dojedziesz do wiednia , ja bede juz prawie w eisenstadt

Na autostradzie do Bratysławy jest ograniczenie do 130km/h i kiedy jechaliśmy na majówkę było pełno policji w cywilnych i oznakowanych wozach która łapała tych tnących 150-160 - więc wedle uznania z cięciem
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Właśnie wróciłem z CRO. Informacje aktualne - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone