Kiedyś byłem W Baska Woda ale IGRANE nieprównywalnie lepsze chyba że wolicie Międzyzdroje od Międzywodzia. W Basce co prada byłem w sierpniu a w Igrane poza sezonem czyli w czerwcu ale wolęspokojniejsze mieściny.
Radzę:
1. Kuny wymieńcie sobie tylko na przejazd autostradami:
- od granicy Slo-Cro do Zagrzebia koszt 39kun
-Austrstrada A1 do ok 30km za Splitem 171kun.
W Polsce kuny były w kantorach po 0,54 PLN - zdzierstwo. Na miejscu wymieniałem PLN na kuny po kursie 100PLN- 205kun. Jeśli bierzecie walutę obcą z Polski to tylko Euro reszta tyle ile trzeba 300 koron na winetę na Słowację i trochę kun min. 210 na przejazdy autostradą. Winietki kupiłem sobie na granicy CZE-SLK na Słowację i od razu na Austrię - chyba ok. 1,5 Euro drożej niż w Austrii.
2. Tankowania wystrczyły mi 2. W Polsce pełny bak i oczywiście w Słowenii - koszt paliwa 1,17Euro (14.06) czyli najtaniej chyba w Europie. W Chorwacji w drodze powrotnej oczywiście musiałem zatankować po 9,65kun za litr i to chyba jest najdrożej w Europie cena paliwa na wszystkich stacjach taka sama (to chyba jakaś zmowa). Potem w Słowenii tankowałem za 1,2 Euro (28.06) w Mariborze i kupiłem winietę na Austrię po normalnej cenie (w PZMOt nienormalna cena i niemoralna przede wszystkim)