Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Własnie wróciłem :)

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 13.05.2004 16:35

10 kuna za karlovacko w sklepie, czy aby na pewno ,przecież to rozbój w biały dzień. :lol:
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 14.05.2004 10:43

gladiatrix_24 napisał(a):PS: chcialbym znalezc w tym roku cos jak bunculuka ale w okolicach dubrovnika

Też chciałam, ale mimo usilnych starań niestety nie udało się :cry: W południowej Dalmacji FKK bardzo ubogie. My korzystaliśmy tylko z plaży FKK na wysepce Locrum koło Dubrownika.

Serdeczności
Juli

ps. W związku z powyższym w tym roku znowu Bunculuka :D
gladiatrix_24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gladiatrix_24 » 14.05.2004 10:49

juli napisał(a):
gladiatrix_24 napisał(a):PS: chcialbym znalezc w tym roku cos jak bunculuka ale w okolicach dubrovnika

Też chciałam, ale mimo usilnych starań niestety nie udało się :cry: W południowej Dalmacji FKK bardzo ubogie. My korzystaliśmy tylko z plaży FKK na wysepce Locrum koło Dubrownika.

Serdeczności
Juli

ps. W związku z powyższym w tym roku znowu Bunculuka :D

witam
mozesz napisac cos wiecej o tej wysepce i samym kempingu, jak bylo, jakie ceny itp ile golasow, polozenie plazy,takie ogolne informacje
milo ze wybierasz Bunculuke - ja jednak chcialbym w tym roku gdzies nizej pojechac - bede sie rozgladal jak bedzie blizej do wyjazdu
PS: byliscie na bunculuce juz kiedys? bardzo urocze miejsce :lol:

pozdrowionka
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 14.05.2004 12:33

gladiatrix_24 napisał(a):witam
mozesz napisac cos wiecej o tej wysepce i samym kempingu, jak bylo, jakie ceny itp ile golasow, polozenie plazy,takie ogolne informacje
milo ze wybierasz Bunculuke - ja jednak chcialbym w tym roku gdzies nizej pojechac - bede sie rozgladal jak bedzie blizej do wyjazdu
PS: byliscie na bunculuce juz kiedys? bardzo urocze miejsce :lol:

pozdrowionka

Na Bunculukę jeżdzimy co roku ( ten będzie 8!) i dopiero jak odtajamy po zmęczeniu pracą ( i opalimy się równo :wink: ) jedziemy dalej w Chorwację.
Co do Locrum - tam nie ma kampu. To jest maleńka wysepka - rezerwat na którą pływa się osobowym promem ze Starego Portu w Dubrowniku. Prom kursuje chyba co pół godziny i nie kosztuje wiele. Wysepka jest zadrzewiona, jest na niej ogród botaniczny i ruiny klasztoru. Plaże skaliste, kilka pryszniców. Byliśmy tam w czerwcu i wtedy było tam może ze 20 osób na całej plaży. Ale nawet jakby było 200, to nie byłoby problemu, bo plaża jest z takich pułek skalnych, które dają miłe uczucie intymności. Po trudach zwiedzania Dubrownika można sobie zrobić całodzienny wypad na opalanie i kąpiel, tylko radzę zadbać o prowiant bo tam raczej nie ma wielkiego wyboru no i ceny wysokie.

Serdeczności
Juli
gladiatrix_24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gladiatrix_24 » 14.05.2004 14:18

witam raz jeszcze
skoro co roku to zapewne w roku ubieglym takze byliscie - moze byl to sierpien okolice 8-15 - spotkalismy w zeszlym roku kilka parek polskich ale konczylo sie tylko na zwyklym czesc lub dzien dobry - bylismy pierwszy raz na FKK wiec sama rozumiesz :D , a ze autko nasze stalo przy dordze tej glownej na plaze przy ktorej jest sklepik obok smienitczkow :D to moze kojarzycie czerwone cinquecento ?

pozdrawiam
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 14.05.2004 14:42

U nie, my zwykle jeździmy w czerwcu - mniejszy tłok i ceny. W ubiegłym roku też siedzieliśmy od 5 czerwca jakiś tydzień,a potem w Zivogoste (też plaża FKK)

Pozdrawiam - Juli

Ps. Jak pierwszy raz usłyszałam polską mowę na FKK, to uciekłam do namiotu :lol: .
gladiatrix_24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gladiatrix_24 » 15.05.2004 02:04

juli napisał(a): Jak pierwszy raz usłyszałam polską mowę na FKK, to uciekłam do namiotu :lol: .

hahaha skad ja to znam - jakos tak dziwnie jednak spotkac kogos z tego dsamego kraju na plazy FKK - myslalem ze t kwestia przywzyczajenia ale jednak chyba sie mylilem - jednakze podoba nam sie ten klimacik ktory panuje na FKK - jest bardzo milo - szczegolnie wieczorkami.... :P
Zibi27
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibi27 » 08.06.2004 08:16

[quote="dansel]
Jedynie na granicy Słowensko-Austriackiej moj dowod byz ogladany przez okolo 30 sekund, w Austri, Czechach bez problemow

Benzyna w jedna strone wyniosla okolo 360 zl (spalania okolo 6.5l/ 100)

Co do temperatur:
w nocy okolo 10 stopni, w ciagu dnia dochodzilo do 20-22.
28.04 bylismy w Basce i wtedy bylo 24

Pozdrawiam
daniel[/quote]
Czy możesz mi powedzieć coś więcej na temat przekraczania granicy na dowód. Miałeś stary (książeczka) czy nowy dowód. Czy tylko słoweńcy nieli z nim jakis problem
pozdr
dansel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dansel » 08.06.2004 09:05

Zibi27 napisał(a):[quote="dansel]
Czy możesz mi powedzieć coś więcej na temat przekraczania granicy na dowód. Miałeś stary (książeczka) czy nowy dowód. Czy tylko słoweńcy nieli z nim jakis problem
pozdr

Wszyscy mielismy nowe dowody :)
pozdrawiam
daniel
ciciak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciciak » 10.06.2004 20:58

A jak wygląda przekroczenie granicy Słoweńsko-Chorwackiej na dowód osobisty - czy jest to możliwe??
marwyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwyk » 11.06.2004 06:43

tryk napisał(a):A ja śpieszę poinformować o cenach piwka;-)

Karlovacko na lądzie w sklepie 7.50 kuna, na wyspach 9-10
Karlovacko na lądzie w knajpie 10-13 kuna, na wyspach 12-15

Co do temperatur na początku maja, to ogólnie poniżej 20 stopni miało powietrze, ale pogoda była bardzo zmienna i wietrzna. Po burzy z gradem wiatr siadał i robiła się plaża:-) Bywały momenty w których było już prawie letnio... ale nieliczne. Temperatura morza wachała się między 18, a 19 stopni. Jak było ciepło na powierzchni - pływanie stawało się nawet przyjemne, natomiast gdy powietrze miało 16 stopni i wiało... - nic co bym polecał;-)

To te Karlovacko w sklepie równie drogie jak benzyna i to za pół litra
simono
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) simono » 11.06.2004 08:09

marwyk napisał(a):
tryk napisał(a):A ja śpieszę poinformować o cenach piwka;-)

Karlovacko na lądzie w sklepie 7.50 kuna, na wyspach 9-10
Karlovacko na lądzie w knajpie 10-13 kuna, na wyspach 12-15

Co do temperatur na początku maja, to ogólnie poniżej 20 stopni miało powietrze, ale pogoda była bardzo zmienna i wietrzna. Po burzy z gradem wiatr siadał i robiła się plaża:-) Bywały momenty w których było już prawie letnio... ale nieliczne. Temperatura morza wachała się między 18, a 19 stopni. Jak było ciepło na powierzchni - pływanie stawało się nawet przyjemne, natomiast gdy powietrze miało 16 stopni i wiało... - nic co bym polecał;-)

To te Karlovacko w sklepie równie drogie jak benzyna i to za pół litra

Trzeba sie zatrzymac na chwile na Slowacji i zapakowac pol bagaznika Bazantem :)
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Własnie wróciłem :) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone