Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie spędziłam tydzień na Hvarze- służę pomocą :)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Morsu
Globtroter
Właśnie spędziłam tydzień na Hvarze- służę pomocą :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morsu » 05.07.2006 23:45

Cayman napisał(a):...również niebawem wybieramy sie na Hvar (9 studento - absolwentów)...wciąż waham sie nad wyborem miejscowosci...Ivan Dolac? Jelsa? Milna? Zavala?...nie potrzebujemy nocnych dyskotek ale względny ruch turystyczny byłby wskazany...Pozdrawiam

Heyka Cayman
"względny ruch turystyczny" :lol: - pamiętam jak ja byłem absolwentem - ten pamiętny wyjazd zaraz po obronie :D ten przewijający się ruch turystyczny "turystek" :lol: (byłem nad naszym morzem i pogoda dopisywała) był nie wystarczający - ale i tak było COOL. Potem to juz tylko poszukiwanie pracy zostaje.

Przyjemnego wyjazdu :D
madzik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzik » 19.07.2006 22:28

Ja zakochałam się w Hvarze:D Strasznie urokliwe miejsce, ale z roku na rok coraz bardziej zatłoczone i droższe :( Mimo to ciągle tam wracam....
ml45
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ml45 » 24.07.2006 13:02

Cytrynko bardzo proszę o przesłanie info na temat hotelu AMFORA i jakiś fotek, mam zamiar spędzić tam wakacje we wrzesniu. napisz proszę z jakiego jechałaś biura.
z góry serdecznie dziękuję
magda

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Cytrynka napisał(a):To był cudowny tydzień! :) Tą wyspę po prostu trzeba zobaczyć! Zakochałam się od pierwszego wejrzenia! :wink:

Na wyspę dostaliśmy się promem ( Drvenik- Sucuraj) i jechalismy do miasteczka sławną drogą Sucuraj -Jelsa :) i to nocą! Poszło nawet gładko :lol: Zatrzymaliśmy się w hotelu Amfora (piękny hotel dopiero co odnowione pokoje, pyszne jedzonko, polecam! ( w razie czego służe zdjęciami). )

Postaram się odpowiedzieć na wszelkie pytania co do wyspy, hotelu, drogi, cen, itp :)
ml45
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ml45 » 24.07.2006 13:09

Cytrynko bardzo proszę o przesłanie info na temat hotelu AMFORA i jakiś fotek, mam zamiar spędzić tam wakacje we wrzesniu. napisz proszę z jakiego jechałaś biura.
z góry serdecznie dziękuję
magda

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Cytrynka napisał(a):To był cudowny tydzień! :) Tą wyspę po prostu trzeba zobaczyć! Zakochałam się od pierwszego wejrzenia! :wink:

Na wyspę dostaliśmy się promem ( Drvenik- Sucuraj) i jechalismy do miasteczka sławną drogą Sucuraj -Jelsa :) i to nocą! Poszło nawet gładko :lol: Zatrzymaliśmy się w hotelu Amfora (piękny hotel dopiero co odnowione pokoje, pyszne jedzonko, polecam! ( w razie czego służe zdjęciami). )

Postaram się odpowiedzieć na wszelkie pytania co do wyspy, hotelu, drogi, cen, itp :)
ml45
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ml45 » 25.07.2006 12:36

a może ktoś ma namiary w postaci maila na cytrynkę
JAPIER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAPIER » 25.07.2006 17:35

Witaj Cytrynko

Także wybiram się na Hvar od 03.08 - 15.08(Ivan Dolac).No i mam dylemat czy promem ze Splitu czy Drevenika. Naczytałem sie iz ta droga z Drevenika to dość extremalna i o słabej nawierzchni. Zastanawiam się czy warto oszczędzać na kasie kosztem pokonywania tej trasy.Jak masz fotki z tej trasy to będę wdzięczny za podesłanie :wink: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jak wrócę to odwdzięczę się swoimi fotkami.
Pozdrawiam
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 25.07.2006 20:52

JAPIER napisał(a):

Witaj Cytrynko

Także wybiram się na Hvar od 03.08 - 15.08(Ivan Dolac).No i mam dylemat czy promem ze Splitu czy Drevenika. Naczytałem sie iz ta droga z Drevenika to dość extremalna i o słabej nawierzchni. Zastanawiam się czy warto oszczędzać na kasie kosztem pokonywania tej trasy.Jak masz fotki z tej trasy to będę wdzięczny za podesłanie :wink: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jak wrócę to odwdzięczę się swoimi fotkami.
Pozdrawiam

cytrynką nie jestem ,ale chyba sie nie obrazisz jak Ci odpowiem :lol:
O tej słynnej juz drodze napisano na forum juz wiele,a chyba najwięcej tutaj
forum/viewtopic.php?t=11284&highlight=
Zdjęcia też są.
Pozdrawiam.
JAPIER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAPIER » 26.07.2006 15:57

Jasne, że nie.Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 24.08.2006 09:23

Czy w Drveniku można płacić za prom kartą?
Ostatnio edytowano 22.09.2006 08:36 przez Stela, łącznie edytowano 2 razy
ml45
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ml45 » 22.09.2006 07:13

byłam w amforze i muszę powiedzieć ze hotel zaskoczył mnie na + tzn super nowoczesne pokoje, dopiero co odremontowane, super jedzenie no i samo miasto hvar piękne. jeżeli ktoś będzie zainteresowany służę pomocą.
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 22.09.2006 08:37

Iwona_PB napisał(a):Czy w Drveniku można płacić za prom kartą?

nie można, ale w Starim Gradzie- można ;)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 23.09.2006 20:58

Również przed wyjazdem bardzo obawiałam się tej drogi, na Hvarze byłam po raz pierwszy. Z calą stanowczością mogę jednak stwierdzić, że "nie taki diabeł straszny, jak go malują". :lol: Rzeczywiście w niektórych momentach jest bardzo niebezpiecznie, ale przy odrobinie wyobraźni i odpowiedniej prędkości jest to trasa interesująco - ekscytująca. 8O :P 8O Obawiałam się jedynie o samochód jadący przede mną, był tak maksymalnie załadowany, że tył zderzaka tarł o asfalt. Być może ten incydent odwracał chwilami moją uwagę. 8) Gorąco jednak polecam Hvar i myślę, że w przyszłym roku pojadę tam bez obaw. :wink: Co do platności, wystarczy tylko mieć pieniądze, nie mialam najmniejszego problemu z wymianą, zamianą, płaceniem kartą. :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.09.2006 10:00

Cytrynka napisał(a):...-Kiedy zwabieni zapachem podejdziecie do krzewów lawendy uważajcie na gigantyczne pszczoły :D Ogólnie owady na tej wyspie są jakieś przerośnięte :D Wszędzie wszystko brzęczy!...

Jedna mnie użądliła :D. Bolało strasznie, ale znaleźliśmy z żoną cudowny lek na te użądlenia. Przede wszystkim najpierw trzeba wycisnąć jad a potem wskoczyć do słonej wody i się trochę popluskać :), nie ma żadnego pieczenia 8O słona woda chyba niweluje działanie resztek jadu, który zostaje pod skórą po wyciśnięciu, no i na wszelki wypadek tak dla dla bezpieczeństwa - wapno. Wieczorem zostaje już tylko lekkie swędzenie, a następniego dnia się zapomina, że coś użądliło :D

Tak mi się przypomniało ale to nie w temacie :oops: więc sorki za zamieszanie :oops:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Właśnie spędziłam tydzień na Hvarze- służę pomocą :) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone