Hotel OAZ http://www.hotel-oaz.com/index-eng.html ponizej Durres, na poczatku Kavaje: place 40 EUR za dobe za 2 doroslych i 2 dzieci (1 rok i 4 lata), ze sniadaniem, plaza, basenem - w ogole to strasznie z niego i za te cene jestesmy zadowoleni Jutro ruszamy do BG.
Benzyna w AL za 110-130 LEK w zal. od stacji, mozna placic karta na czesci z nich. Ruch na drogach dosc rzeklbym luzacki, tzn. kazdy jezdzi jak chce, ale nawet troche uwazaja na innych - mimo jakiegos chaosu.
W MK bylo podobnie, choc jak dla mnie qfa normalnie do ch.lery nie jest, zeby na lewym pasie autostrady gostek zasuwal qrna... POD PRAD. Jak on tam wjechal, nie mam pojecia, pewnie nawrocil po drodze, bo przez bramki do placenia by chyba nie przejechal.
W Serbii - uwaga - mimo naklejke VISA ELECTRON ani razu nie udalo sie nia zaplacic: dziwne, bo autoryzacja do banku docierala, nawet sms przychodzil, ze ODMOWA. Ale Classic przeszedl bez problemow. Przelicznik na EUR przy placeniu za autostrady dosc nawet normalny.
Bedziemy tutaj jeszcze do jutra, bo od soboty mamy rezerwacje w Slonecznym w BG.
Powiem tylko, ze to co gdzies przeczytalem, ze w AL drogi i infrastruktura nie nadaza ani troche za lokalna przedsiebiorczoscia jest w 1000% racja! Piekne hotele a obok... nawet chodnika niekiedy nie ma, droga.... w sumie to NIE MA drogi, ech...
Ludzi na plazy prawie nie ma (nie wiem jak w wekeend), piekne widoki, w miare pusto... podoba mi sie: mimo biedy obok.