Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Własna motorówka Wrocław Łodź Motorowodniactwo Rodzina

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcinmos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinmos » 04.02.2010 20:07

Ciężko zacząć temat.
Nie wiem jak to napisać
Może najlepiej od początku
Ale lepiej najpierw jakieś skróty myślowe
Rodzina, młodość, sport, wypoczynek, urlop, wędkowanie, nurkowanie, narciarstwo, narty i takie i takie, dzieci.

A teraz powoli
Jesteśmy rodziną 2+2 mieszkającą we Wrocławiu w wieku 35,33,10,7 chociaż wiek nie ma większego znaczenia. Jesteśmy zapalonymi entuzjastami Chorwacji ze względu głównie na morze i gwarantowaną pogodę
Lubimy aktywnie spędzać czas i efektywnie wykorzystać nasze ciężko zarobione pieniążki.
Szukamy rodzin, par, młodych do wspólnego zakupu motorówki.
Nadmienię iż chodzi o konkretny "model" współwłasności. Mam odpowiednie istotne wiadomości. Nie są konieczne jakiekolwiek wcześniejsze uprawnienia.
Mamy ochotę / przyjemność z używania motorówki za około 60-80 tyś zł.

Szczerze mówiąc jest to dla nas osiągalne bez żadnej współwłasności ale niestety w naszym wieku trzeba jeszcze trochę popracować więc przez większość czasu będzie stała. Optymalnym rozwiązaniem jest oczywiście współwłasność. Na 4 rodziny wychodzi po 15-20 t
Jeżeli zadałem komuś odrobinę powodów do zastanowienia proszę o kontakt. Nadmieniam że nie musi to być jedyna współwłasność w Polsce, więc zachęcam głównie osoby z Wrocławia i okolic. Wszystkie szczegóły do omówienia.

Jeżeli te tematy są dosyć interesujące to może admin na najlepszym chorwackim forum zrobi osobne kategorie i przyklejone wątki.

Temat jest dość rozległy więc zachęcam do rozmowy.
Z poważaniem
"Wrocław Chorwacja Łódź Motorowodniactwo Rodzina Wędkowanie" maniak z rodziną
samart
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) samart » 07.02.2010 17:28

witaj na forum....

O ile pamiętam, był podobny temat na forum i sprawa nie wyglądała
zbyt różowo, ze względu na restrykcyjne przepisy dot. turystyki
wodnej na wodach Chorwackich.
W tamtym przypadku znajomi, chyba 4/5 rodzin na zasadzie maszoperii
zakupili jacht żaglowy, aby móc na nim w okresie wakacyjnym rotacyjnie
popływać i zrobił się problem związany właśnie z ilością osób
mogących w sezonie legalnie pływać na podstawie listy załogi,
zgłaszanej przy zakupie winiety.

poszukaj na forum....może się jeszcze inni wypowiedzą,
nie chcę wprowadzać Cię w błąd.....
Myśmy w ten sposób kupili małego RIB-a i zarejestrowali go na 2 właścicieli.
Chcieliśmy w 2 rodziny go użytkować w CRO i się udalo,
gdyż RIB był zarejestrowany na 9 osób i można było jeszcze dopisać
kilka osób powyżej limitu nośności.
Nie wiem jak to będzie w przypadku, trzech lub więcej właścicieli....
plus członkowie załogi, możecie się nie zmieścić w limicie,
a jeszcze pozostaje problem skippera
którego wpiszecie w zezwolenia.....nie wiem czy na czterech/pięciu
pozwolą przepisy Chorwackie.....

Poczekajmy - może się ktoś bardziej zorientowany wypowie....

pzdr.Jarek / samart / www.sportiwoda.pl

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone