Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wjazd do Chorwacji gdy nie jest się Polakiem

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 17.06.2012 10:52

BeJur napisał(a):
mirmur napisał(a):a ja się tak zastanawiam no co Wam polakom paszporty 8O Czechy, Słowenia, Chorwacja są w Unii i śmigamy na dowodziki :)
mieszkam na granicy i od czasu wejścia do Unii ani razu nikt mnie nie kontrolował :oops:

bo istnieje świat poza tym, który wymieniłeś? :roll:

dokładnie.....i to całkiem piękny swiat a tam kurka paszportu oczekują :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.06.2012 11:02

mirmur napisał(a):
aiaf napisał(a):
maniust napisał(a):
mirmur napisał(a):Chorwacja są w Unii

Od kiedy , bo może coś przeoczyłem? 8O

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%84st ... ropejskiej

Nie przeoczyłeś. Kolega najpewniej się zagalopował.

a bo mnie zmyliły :wink:
miała być Słowacja

oj tam, tak jak Holland - Poland

doesn't matter 8)
Given
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Given » 27.06.2019 11:22

Odgrzeję kotleta.

Tak ostro planowałem wyjazd do Chorwacji, ze aż zapomniałem, że moja dziewczyna jest z Ukrainy. Ma paszport, karta pobytu jej się teraz kończy, ale będzie składała papiery o przedłużenie. Problem jest jednak taki, że na kartę aktualnie może czekać nawet i ponad pół roku. Czy sama decyzja o przedłużeniu karty + paszport wystarczą do bezproblemowej podróży?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.06.2019 13:08

Given napisał(a):Odgrzeję kotleta.

Tak ostro planowałem wyjazd do Chorwacji, ze aż zapomniałem, że moja dziewczyna jest z Ukrainy. Ma paszport, karta pobytu jej się teraz kończy, ale będzie składała papiery o przedłużenie. Problem jest jednak taki, że na kartę aktualnie może czekać nawet i ponad pół roku. Czy sama decyzja o przedłużeniu karty + paszport wystarczą do bezproblemowej podróży?

Na poprzedniej stronie masz link do forum migracyjnego.
Może tam znajdziesz potrzebne informacje.
TurboDymoMan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TurboDymoMan » 29.06.2019 06:51

Znajdź nową dziewczynę.. będzie szybciej
Given
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Given » 30.06.2019 03:05

TurboDymoMan napisał(a):

Znajdź nową dziewczynę.. będzie szybciej

Szkoda marnować 8 lat związku :mrgreen: :mrgreen: dziewczyna właśnie "zgubiła" swój paszport i czekamy na paszport biometryczny. Myślę, że to całkiem przydatna informacja, konsultowana z ambasadą Chorwacką w Krakowie. Gdy Ukrainiec ma paszport biometryczny, to nie potrzebuje żadnych wiz, żeby podróżować po krajach UE w celach turystycznych do 90dni :hut:
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

wjazd do Chorwacji gdy nie jest się Polakiem - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone