Re: Witam-prośba, co zabrać do Chorwacji i o czym nie zapom
napisał(a) ogorek » 27.04.2018 10:43
bluesman napisał(a):rufus295 napisał(a):Ciekawe ile % wyjeżdżających, bierze drugi komplet kluczyków do auta?
Biorę nawet trzy
Drugi jest umieszczony w takim miejscu by po ew. zbiciu najmniej kosztownej szyby można było po niego sięgnąć
Trzeci komplet to jest w zasadzie kopia głównego kluczyka ale jako sam trzpień metalowy bez plastiku i immobilajzera służy wyłącznie do otwierania auta natomiast nie można auta nim uruchomić. Noszę go na szyji czy w małej kieszonce w slipkach mozna go moczyć i nawet zgubić natomiast nikt nie będzie miał z niego pożytku nie wiedząc do jakiego auta jest
Jako, że nie mam alarmu (celowo) tylko blokady skrzyni biegów kluczyk do niej oprócz głównych kompletów znajduje się rezerwowo w samochodzie oczywiście max. utrudniłem znalezienie go
Jak w obecnych autach są te "bezdotykowe otwierania" to nie wiem czy auto da radę zamknąć jak kluczyk jest w środku ...
Zawsze mnie intrygowało jak ludzie dojeżdzają na plażę, gdzie trzymają kluczyki ...
Ja trzymałem w ALOKSAK-u (taka torebka z która można nurkowac) w biodrówce do nurkowania i z tym pływałem
To powyżej to ALOKSAK tylko ja mam takie wielkości powiedzmy wieksze jak karta kredytowa
A saszetkę biodrową kupiłem kilka lat temu i ma jedną kieszonkę nieprzemakalną a drugą z dziurkami na skarby (muszelki itp).