napisał(a) BOLETUS » 13.08.2009 16:21
Witam. Byłem z żoną w Cro 12 dni wróciliśmy 7 sierpnia. Przy pakowaniu i ja skorzystałem z listy o której piszecie wyżej. Chce Was uczulić na jedną rzecz podczas pobytu w Chorwacji. Nie traćcie czujności, szczególnie po paru dniach prażenia na słonecznej patelni. Po tygodniu takiej patelni zrobilismy sobie przerwe i wybraliśmy sie na 180 kilometrową wycieczkę do Dubrownika. (Dzień w którym nad Dubrownikiem rozszalała się burza gradowa) Jechalismy z Medici magistralą Adriatycką. Po przejechaniu ok. 40 km zorientowałem się, że nie zabrałem dokumentów auta, ubezpieczeń i prawa jazdy. Po krótkim namyśle doszliśmy do wniosku, że się nie wracamy. Stres. Bo przed nami dwie granice BiH. 350 km jazdy. Marne szanse aby się udało. Potem nastąpił bieg złych wydarzeń. Burza w Dubrowniku, auto (nowa Insignia) bombardowane lodem wielkości orzecha laskowego, nie możność zjechania do Dubrownika z powodu zalania niższych dzielnic. Koszmar. Wycieczka nie udana. Dobrze, że po zaparkowaniu przy magistrali na wysokości nowego portu udało nam się zejść między domkami na poziom portu. Zrobiliśmy troche zdjęć. To jedyna pamiątka z Dubrownika poza wspomnieniami.
Pamiętajcie o dokumentach przez cały czas pobytu w Chorwacji.