agabe napisał(a):zdj mnie powaliły walcze aby w tym roku ruszyc na Istrie koncem sierpnia ale mąż sie upiera ze to niezbyt dobry czas na Istrie-wiatry i niepewna pogoda
eystrasalt napisał(a):Otóż na wakacje polecałbym jednak Dalmację. Z drugiej strony Istria jest oddalona od południowej Polski o przysłowiowy rzut beretem i można się na nią wybrać praktycznie z dnia na dzień.
krutom napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
PS Małe pytanie: dlaczego "ą" i "ż" tylko w "mąż"
Bo o męża trzeba dbać i szanować
agabe napisał(a):zdj mnie powaliły walcze aby w tym roku ruszyc na Istrie koncem sierpnia ale mąż sie upiera ze to niezbyt dobry czas na Istrie-wiatry i niepewna pogoda
Ech, tylko niektórzy to muszą najpierw "przekopać się" przez całą Polskę, żeby dotrzeć do tego punktu rzutu beretem . Nic to, na nasze pierwsze chorwackie wakacje wybraliśmy Istrię z bazą właśnie w Rovinj, dlatego też uważnie śledzę Twoją relację. A Dalmacja to może będzie następnym razem... pod warunkiem, że nam się Chorwacja spodoba
krutom napisał(a):eystrasalt napisał(a):... Marzenko, prowadź na Roc, a potem na Hum!
cdn.
I co, dała radę czy wywiodła w pole?
Pozdrawiam
agsz97 napisał(a):Ech, tylko niektórzy to muszą najpierw "przekopać się" przez całą Polskę, żeby dotrzeć do tego punktu rzutu beretem (...)
anka.gd napisał(a):Wapienne skały na brzegu- mój ubiegłoroczny zachwyt.
Przesiedziałam na nich niejeden wieczór w rejonie Umagu i chyba będę trochę rozczarowana jeśli nie znajdę takich w tym roku...
Powrót do Nasze relacje z podróży