eystrasalt napisał(a):agata26061 napisał(a):Piękny ten Rovinj u Ciebie (w rzeczywistości oczywiście też) (...)
Tak, Rovinj jest piękny i zdecydowanie polecam się tam wybrać, jeśli ktoś jeszcze nie był lub waha się, czy pojechać.
Mój "problem" z Rovinjem i w ogóle z całą Istrią polega jednak nie na tym, czy warto tam pojechać, lecz na tym, czy chciałbym spędzić tam tzw. sezonowe (lipiec/sierpień) wakacje, podczas których ze względu na panujący upał i wszechobecne tłumy (których - mam tego świadomość - częścią jestem) mniej zwiedzam.
Otóż na wakacje polecałbym jednak Dalmację, której wybrzeże jest według mnie o wiele ciekawsze, ale o tym wie chyba każdy, kto chociaż raz był tu i tam. Z drugiej strony Istria jest oddalona od południowej Polski o przysłowiowy rzut beretem i można się na nią wybrać praktycznie z dnia na dzień.
Tak czy siak, każda opinia jest subiektywna
agata26061, dzięki za miłe słowa Dalsze fotki oczywiście będą, jednak nie wcześniej niż dziś późnym wieczorem. Pozdrawiam
W zeszłym roku byliśmy w Rovinj we wrześniu, więc tłumów nie było. To był nasz pierwszy raz w Cro, dlatego też pojechaliśmy tam, gdzie bliżej. W tym roku natomiast jedziemy już do Dalmacji, więc najlepsze przed nami
Pozdrawiam