Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wino regionalne- PORADZCIE???? live

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 18.08.2009 21:48

jestem 1szy raz na Istriii!!!????

dotej pory lubialem PROSIECK-a?!!!
ALE CHCEM/licze na znalesienie fajnych winnich!!!!!!!!!!!!

Licze na wasze doświadczenie - bo winnic podrodze widzialem sporo. DAJCIE ZNAĆ GDZIE SIĘ UDAĆ!!!!!!!!!!!!???????????? do jakiej wioski
- jakiego po

PROSIECKA lub cos podobnego!!!!!!!!!!!!!!!

PS. sorki ale pisze szybko bo wlama robie na wi-fi chorwackiego ;D tzn niezabezpieczon siec xD
Andrzejek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzejek » 18.08.2009 22:07

Łosiu wracaj lepiej na swoją wiochę i nie przynoś wstydu rodakom.
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 18.08.2009 23:13

Tak z reguły uważam, że odpowiedź Andrzejka jest "nie na miejscu" ale w TYM przypadku trudno o inną - niestety część nas potrafi zaskoczyć :oops:
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 19.08.2009 20:04

Andrzejek napisał(a):Łosiu wracaj lepiej na swoją wiochę i nie przynoś wstydu rodakom.

SAM SIE NIE WYCHULAJ B-) TWOJE SLOWA ŚWIADCZA TYLKO O TOBIE ...NIE GENERALIZUJE TO NA INNYCH. WIDAC NIEKTÓRYM SIANO Z BUTÓW WYSTAJE JESZCZE!!!!!!!!
JAK NIE WIESZ CO CZYTASZ TO SIE LEPIEJ NIE ODZYWAJ!!! POLECAM LEKTURE JEZYKA SLOWNIKA POLSKIEGO ....BO ALBO ROZUMEM ALBO POLSZCZYZNA NIE GRZESZYSZ B-)

ps. SORKI ZA SPAM ...ALE JAK KTOS TAKIE PIERDOLY WYPISUJE... TO AZ SIE CZLOWIEK ZALAMUJE ....JAK NAPISALEM 1RAZ JESTEM W ISTRII (W DALMACJI JUZ ZA CZESTO BYWALEM). Wiec zapytalem ... Pozdrawiam pozostalych kultaralnych ...FASANA (chorwacja) 8)

ps.2. w ciagu dzisiejszego dnia widzialem 4polskie auta - wciagu 3dni na wyspie CRES- ani jednego!!! B-) aaa dzialam tera na wi-fi ...takli lekki wlam- niezabezpieczona sieć
poljako_poljako
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poljako_poljako » 19.08.2009 20:11

Idziku. Załamujesz mnie. Z butów wystaje SŁOMA a nie Siano. Co do win regionalnych polecam Ci regionalne wino GRK (tak, tak sie nazywa, nie ma w nazwie samogłoski) z miejscowości Lumbarda na wyspie Korczula. To jest wyborne białe wino, którego nazwa ponoć wywodzi się od "Greków". Nie będę Ci opisywał smaku, bo każdy musi sam spróbować.
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 19.08.2009 20:20

Dobra - dobra B-) siedze se na istriii i po 3dniach zdecydowalem se na szukanie winiarniii (swojskiej). Musisz mie wybaczyć ...znalazlem wino 13kun/litr (kolo rovinj) takie regionalne -ale nie slodkie!!!

Wiec ...wiadomo co wieczorem robia ludzie ...z piwem i winem xD

Poooozdro mmimo wszystko. Jestem na Istriii ....znam wina chorwackie- ALE NA DALMACJI!!!!!!!!
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 19.08.2009 20:23

poljako_poljako napisał(a):Idziku. Z butów wystaje SŁOMA a nie Siano.

Z tym zdaniem się nie zgodzę :)
Wszystko zależy od jego ("Idzika") gustu i upodobań.
Zwróć uwagę że może ktoś nie mieć dostępu do słomy a z sianem raczej nie ma kłopotów :)

:):):)

PS.
Faktem jest że nic nie wniosłem do tematu ale zaznaczam że i ja mam kłopot ze słomą wiec w niedzielę do gumofilcy pcham siano by elegancko wyglądać :)

"Idzik" wyłącz Caps Lock-a Nie ma potrzeby krzyczeć

Powodzenia :)
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 19.08.2009 20:30

Wiec ...wiadomo co wieczorem robia ludzie

Idą grzecznie spać..... :!: :wink:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 20.08.2009 17:26

Wina na Istrii:

Malvazija Istarska bijela, Pinot bijeli, Chardonnay bijeli, Pinot sivi, Muškat bijeli, Muškat žuti, Muškat istarski (momjanski), Muškat ottonel bijeli, Sauvignon bijeli, Teran crni, Borgonja crna, Muškat ruža porecki bijeli, Merlot crni, Cabernet franc crni, Cabernet Sauvignon crni, Pinot crni, hrvatica crna, Žlahtina bijela, opacevina (garganja) bijela, trebijan bijeli, prosecco bijeli, Verduzzo bijeli, barbera crna, brajdenica (duranija) crna, refošk crni, Plavina Istarska crna, semillon bijeli, Muškat canelli bijeli.

Nie polecam wina w cenie 13kn / l!!!!!!!

slodkie=polusuho
:wink:
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 21.08.2009 20:29

Dzieki za konkretna odpowiedz :)

Wystarczy kulturalnie odpowiedzieć ... ja do nikogo nie mam pretensji. ale jak ktoś mnie wyzywa -to też musze na to odpowiedzieć.

Pozdrawienia z VALBANDONU.
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 21.08.2009 21:35

zrob lepiej wypad po wino do Wloch-wiekszy wybor,wina tansze i lepsze.A z Istrii to tzw.,,rzut beretem''. :wink:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 22.08.2009 11:48

Idzik napisał(a):Licze na wasze doświadczenie - bo winnic podrodze widzialem sporo. DAJCIE ZNAĆ GDZIE SIĘ UDAĆ!!!!!!!!!!!!???????????? do jakiej wioski
- jakiego po

Polecam prosiaka. Jest super!
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 22.08.2009 11:51

jan_s1 napisał(a):
Idzik napisał(a):Licze na wasze doświadczenie - bo winnic podrodze widzialem sporo. DAJCIE ZNAĆ GDZIE SIĘ UDAĆ!!!!!!!!!!!!???????????? do jakiej wioski
- jakiego po

Polecam prosiaka. Jest super!

prosiak tylko w Hiszpanii, razem ze świńską grypą :roll: :twisted:
aniaCi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaCi » 16.11.2009 22:25

Nie nawiązując do wypowiedzi ani opinii:) i nie wymieniając ciągiem wszystkich win, które znam:) polecam te, które lubię: Malvazija, Żutica i Teram. Oczywiście Żutica to teoretycznie wino z Pag, a nie z Istrii.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone