Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wino Chorwackie !!!

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 21.03.2007 09:54

A Janusz tylko o jednym.
I dobrze ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.03.2007 10:11

chesjowisz napisał(a):
anna iwona napisał(a):Mnie najbardziej smakował prosek z lodem i z cytryną. Tylko żeby ten prose można było dostać w Polsce. Ale to jest nieosiągalne.

W każdym Macro.Cena około 15 zł.
albo tu

Nawet u mnie na wsi na półce w wiejskim sklepie stoi :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 21.03.2007 10:15

Rysio napisał(a):Nawet u mnie na wsi na półce w wiejskim sklepie stoi :D

Ale (niestety) do nabycia w PL jest tylko prošek istryjski. Dalmackiego nie sposób uświadczyć, tak w hurcie jak i w detalu. A jednak dalmacki, IMHO jest lepszy.

Pozdrawiam
Rafał
darious
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darious » 21.03.2007 10:45

Rysio napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
anna iwona napisał(a):Mnie najbardziej smakował prosek z lodem i z cytryną. Tylko żeby ten prose można było dostać w Polsce. Ale to jest nieosiągalne.

W każdym Macro.Cena około 15 zł.
albo tu

Nawet u mnie na wsi na półce w wiejskim sklepie stoi :D

Rysio w którym to sklepie, podaj namiary?
Trzeba będzie wypróbować :D
intruzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) intruzik » 22.04.2007 23:48

Dziś w programie Roberta Makłowicza do przyrządzenia potrawy z ośmiornicy zostało użyte wytrawne wino RAGUZA (dawna nazwa Dubrovnika) czy ktoś cromaniaków próbował tego trunku wiem wiem że jak tyle ludzi tak i tyle opinii ale jestem ciekaw czy przypadło wam do smaku? Może wie ktoś ile to wino kosztowało?

Pozdrawiam
mat1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mat1 » 20.05.2007 10:12

A wie kto może - jakie są dobre wina w okolicach omiszu, nigdy nie byłem w chorwacji i bardzo prosze o pomoc.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.05.2007 18:43

mat1 napisał(a):A wie kto może - jakie są dobre wina w okolicach omiszu, nigdy nie byłem w chorwacji i bardzo prosze o pomoc.

W Stanici, u Kameny, nad sklepemdostaniesz pyszne domowe czerwone wino. Kamena ma też niezłą rakiję i pyszną orzechówkę.
W Omiszu, w markecie, jest spory, nawet duży wybór różnych win. Kupowałem i przywiozłem spory zestaw do domu. Wydaje mi się, ze znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie. Mają wina świeże, domowe i z dobrych piwnic, ceny od kilkunastu kun do nawet 300.
Mała Winnica
Autostopowicz
Nowe wina chorwackie dostępne już na naszym rynku.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała Winnica » 28.06.2011 17:43

Jeśli chcecie spróbować kolejnych win prosto z Chorwacji to zapraszam na swoją stronę www.malawinnica.pl

Na razie mam do zaoferowania:

Pribidrag
Żlahtina
Ruża Omiśka ( ktoś tu pytał o gatunki z okolic Omiśa )
Kujundżuśa

Oferuję również doskonały w smaku:

Viśnjak Omiśki

Zapewniam, że raz spróbujecie i .... wrócicie do niego.

A tymczasem zapraszam choćby do spróbowania i polecam.

Nie wiem czy wolno mi zareklamować, ale zapraszam również na zakupy
do sklepu internetowego www.sklep.malawinnica.pl

W ramach ukłonu dla członków forum przygotuję jakieś drobne rabaty.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.06.2011 17:58

W kwestii formalnej: Czy sprzedaż alkoholu przez internet jest legalna ?
Mała Winnica
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała Winnica » 28.06.2011 18:02

Jeśli prowadzona przy okazji sklepu "stacjonarnego" i "realnego" to tak.
Gdybyś chciał prowadzić taką działalność jedynie przez internet to niestety żaden urząd nie wyda Ci takiego zezwolenia.

Pozdrawiam.

www.malawinnica.pl
www.sklep.malawinnica.pl

Pribidrag , Żlahtina , Ruża Omiśka , Kujundżuśa , Viśnjak Omiśki
Ostatnio edytowano 28.06.2011 18:15 przez Mała Winnica, łącznie edytowano 1 raz
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.06.2011 18:06

A jak się ma kwestia weryfikacji wieku i stanu trzeźwości kupującego ?
Mała Winnica
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała Winnica » 28.06.2011 18:15

Odpowiednie zapisy i wymogi zawiera regulamin sklepu i zakupów. Jedynie ich akceptacja jest jednocześnie oświadczeniem Kupującego w
powyższej sprawie. Kolejnym etapem sprawdzenia jest wylegitymowanie Kupującego przy odbiorze towaru. Troszkę uciążliwe, ale jeśli chce się być w zgodzie z ustawą to tak trzeba.

Pozdrawiam

www.malawinnica.pl
www.sklep.malawinnica.pl

Pribidrag , Żlahtina , Ruża Omiśka , Kujundżuśa , Viśnjak Omiśki
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.06.2011 18:23

Chętnie posmakuję Pribidraga -- polewa ktoś :?:
Może i warte ceny, ale ... 8O

Zostanę przy Dingacu od Bozo za 100 kun
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.06.2011 18:35

U mnie w osiedlowym sklepiku sprzedają świetne wino, białą Grasevine... Cena coś koło 34 zeta.
barrakuda
Autostopowicz
Wino Chorwackie !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) barrakuda » 05.12.2011 10:06

Polecam tekst http://www.tylkochorwacja.pl/chorwackie-wino o najlepszych winnicach w Chorwacji, szczepach winogron i warunkach, dzięki którym wina chorwackie mają naprawdę niezły potencjał na podbój Europy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Wino Chorwackie !!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies