Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

winiety zostaja na 2009

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 10.01.2009 20:30

Lazzaretto-Jadranska cesta(406)-Ankaran-Cesta borcev-Pobeška cesta-Istarska cesta-Šmarska cesta(11)-gr. prz. Dragonja
Wszystko bez winietki.
viamichelin

:?
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 10.01.2009 20:37

mirko napisał(a):Lazzaretto-Jadranska cesta(406)-Ankaran-Cesta borcev-Pobeška cesta-Istarska cesta-Šmarska cesta(11)-gr. prz. Dragonja
Wszystko bez winietki.
viamichelin

:?

Hvala ljepa :wink:
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 03.02.2009 10:37

sorki, oświecie mnie - czy za przejazd rondem koło Mariboru w stronena Lenart trzeba mieć winietkę???
Ja w tym roku tamtedy jechaęłm w lipcu bez winietki - czy cos się zmeiniło? Nie ma drogi alternatywnej przez SLO?
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 03.02.2009 10:55

O rondzie mariborskim już jest wałkowany temat!
Poszukaj, a będziesz wiedział wszystko :roll: :)
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 03.02.2009 10:58

a nie lepeij było od razu napisac: tak trzeba płacić, nie - nie płaci się - nawet tego tematu nie przeczytałem całego, nie dlatego że mi sięnei chce tylko mało merytoryki jest
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 03.02.2009 11:05

dg napisał(a):a nie lepeij było od razu napisac: tak trzeba płacić, nie - nie płaci się - nawet tego tematu nie przeczytałem całego, nie dlatego że mi sięnei chce tylko mało merytoryki jest

No bo tak jednoznacznie nie da się odpowiedzieć. Słoweńcy sami nie wiedzą tzn raz stawiają tablice że jest płatna a poźniej inna służba ją ściąga. Była tu na forum jedna pani, która zaplaciła mandat za brak winiety na tym rondzie. Nikt nie chciał jej wierzyć, została wyśmiana. a jednak .... trafiła na czas kiedy tablica o płatnym odcinku została postawiona.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 03.02.2009 11:08

pablo, dzięki za szybkie info, pojade w nocy to moze się uda - jak nie to małożnka bedzie negocjować :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.02.2009 11:31

dg napisał(a):pablo, dzięki za szybkie info, pojade w nocy to moze się uda - jak nie to małożnka bedzie negocjować :lol:

Winiety w tym roku mają zdecydowanie potanieć, przeczytaj link, który podał Mirko na poprzedniej stronie :lol:
Gdyby tak było, to warto kupić winietę i bez stresu (i negocjacji żony) przejechać sobie przez "słynne" mariborskie rondo :lol:
K2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) K2 » 03.02.2009 11:33

Nie wiem czy to bylo, niemrawo bo niemrawo ale UE cos robi w sprawie słoweńskich winietek

Commissioner Proposes Slovenia Introduce EUR 5 Weekly Vignette
Brussels, 8 January (STA) - European Transport Commissioner Antonio Tajani thinks the Slovenian motorway toll sticker system could be acceptable for the European Commission if a EUR 5 weekly vignette were introduced. He hopes that a non-discriminatory solution will be introduced before the summer.
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 24.04.2009 07:46

K2 napisał(a):Nie wiem czy to bylo, niemrawo bo niemrawo ale UE cos robi w sprawie słoweńskich winietek

Commissioner Proposes Slovenia Introduce EUR 5 Weekly Vignette
Brussels, 8 January (STA) - European Transport Commissioner Antonio Tajani thinks the Slovenian motorway toll sticker system could be acceptable for the European Commission if a EUR 5 weekly vignette were introduced. He hopes that a non-discriminatory solution will be introduced before the summer.

5 euro za tygodniowa winietkę (nawet przemnożone przez 2) brzmi zachęcająco. Sęk w tym, że Wielki Komisarz ma tylko nadzieję, a tą nadzieją to różnie bywa...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2009 09:02

Przygoda ważna jest i BASTA. Dla tego proponuję alternatywną drogę przez Szwecję, Biegun Północny, Afrykę, do Chorwacji. Pozdrawiam. :lol: :lol: :lol:
pykos1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pykos1 » 09.05.2009 18:47

Tak sobie myślę, jak właściwie wygląda ta winieta?
Czy jest naklejana na szybę czy to jakiś kartonik, czy jest wpisywany nr rejestracyjny na każde auto osobno?
Może istnieje jakaś możliwość jadąc w drodze powrotnej odsprzedać taką winietę następnemu za jakieś rozsądne pieniądze?
Co Wy na to???
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

winiety zostaja na 2009 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone