Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

winiety zostaja na 2009

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.11.2008 15:07

Są tacy co kupią, oczywiście. Ale odpływ będzie. Zauważ, że winiety wprowadzono od 1 lipca, czyli w chwili rozpoczęcia wakacji i sezonu urlopowego - wiele osób kupowało je z powodu braku informacji o alternatywnych (czytaj: bezpłatnych) drogach. Teraz już szlaki przetarte, przez rok nazbierało się informacji i porad jak pojechać, aby nie płacić.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.11.2008 16:44

Kalkulacja jest prosta, nie mieli nic a teraz z każdego samochodu maja 35 ojro... Oczywiście przesadzając , na jednym samochodzie są do przodu. A ile zrezygnuje? Niech na 1000000 aut zrezygnuje 200000... 800000x35 ojro do przodu... :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.11.2008 16:49

mieli zero kasy a teraz maja 35 ojro, czyli 35 razy tyle...

0x35=35 ????
w życiu :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 27.11.2008 17:18

Mureck - Lenart - Ptuj
A rozważał ktoś, co by było gdyby na tej trasie (jeżeli to możliwe) wyrósł nagle jakiś objazd z powodu remontu i pokierowano go na płatną drogę :?: (Poważne pytanie, więc bez takich - gdyby babcia miała wąsy...)
A może ktoś skorzystał z tej alternatywy, zabłądził i wyjachał na płatną i mu się zrobiło mokro :?: :wink:
Ja w tym roku buliłem 35e.

Zgadzam się z Maciejem, a kalkulacje drogo czy nie, już przewałkowane w pierwszym temacie o winietkach w Słowenii.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.11.2008 17:22

Arek napisał(a):Teraz już szlaki przetarte, przez rok nazbierało się informacji i porad jak pojechać, aby nie płacić.

Tym bardziej, że czasowo wygląda tak samo, a nawet lepiej.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 27.11.2008 20:21

Jadąc kilka razy przez Maribor i wioski w kierunku Macelj w duchu sobie myślałem: "Jak ci ludzie tutaj żyją? Jak dziecko wysłać po jakieś zakupy do spożywczaka?"
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.11.2008 00:33

hepik napisał(a):W Chinach płacą w złotówkach?
I co mają wspólnego chińskie dżinsy z słoweńskimi autostradami ? :wink:

Nie w złotówkach , w juanach - pozwoliłem sobie przeliczyć.
A związek między chińskimi dżinsami a słoweńskimi autostradami - jedno i drugie to element gospodarki narodowej
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.11.2008 10:09

Chiny, jeansy czy winietki to pryszcz - najważniejsze, że wątek bliźniaczy do"RONDA POD MARIBOREM" wykiełkował jesienią i będzie się miał dobrze do samego lata... :lool: :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.11.2008 10:11

hepik napisał(a):
mieli zero kasy a teraz maja 35 ojro, czyli 35 razy tyle...

0x35=35 ????
w życiu :lol:

2X2=5 :lol:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 01.12.2008 20:05

Jeśli odstąpię komuś winietę (nawet gratis) to będzie coś złego? W końcu zapłaciłem za pół roku jazdy a przejechałem tylko 1 dzień.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2008 21:00

joajer napisał(a):Jeśli odstąpię komuś winietę (nawet gratis) to będzie coś złego? W końcu zapłaciłem za pół roku jazdy a przejechałem tylko 1 dzień.

A jak ją oderwiesz od podłoża bez uszkodzenia mechanicznego winiety :?: :lol:
Głupio komuś odstąpić podartą winietę :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2008 21:10

Był kiedyś taki temat na forum z odstępowaniem winiet :lol: . Jeden z pomysłów to wymienianie się przednimi szybami :lool: ...tylko marka autka musi zagrać :lool:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.12.2008 21:11

I rejestracjami...
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 01.12.2008 21:18

Najlepiej jeździć tym samym autem, na zmianę, z szybą obklejoną wszystkimi możliwymi winietami :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2008 21:19

slapol napisał(a):Był kiedyś taki temat na forum z odstępowaniem winiet :lol:

Ano był ale się zmył :wink:
Jak już o odstepowaniu m.in. winiet mowa to może coś zaśpiewamy :?: :lol: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

winiety zostaja na 2009 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone