Na Austrię na pewno kupisz ale czy w pierwszej napotkanej to nie wiem bliżej granicy to kupisz,roz1989 napisał(a):Drodzy Panstwo mam pytanie czy w Czechach na 1 napotkanej stacji kupie winiety tez na inne panstwa takie jak Austria czy slowenia? Czy tylko czeskie?
roz1989 napisał(a):Drodzy Panstwo mam pytanie czy w Czechach na 1 napotkanej stacji kupie winiety tez na inne panstwa takie jak Austria czy slowenia?
ruwado napisał(a):A czy wie ktos dlaczego zazwyczaj nie przyjmuje sie płatności za winietę kartą? Zawsze słyszę (np. w Zwardoniu, na przejściu CZ/SK na drodze Cieszyn - Cadca, na stacji paliw za Bratysławą przed Jarovcami) - tylko gotówka.
roz1989 napisał(a):Drodzy Panstwo mam pytanie czy w Czechach na 1 napotkanej stacji kupie winiety tez na inne panstwa takie jak Austria czy slowenia? Czy tylko czeskie?
pimael napisał(a):roz1989 napisał(a):Drodzy Panstwo mam pytanie czy w Czechach na 1 napotkanej stacji kupie winiety tez na inne panstwa takie jak Austria czy slowenia? Czy tylko czeskie?
Ja miałem problem z kupnem czeskiej winiety. Od Boboszowa w Karlikach i Czerwonej Wodzie stacje zamknięte w pierwszej otwartej tylko roczne, w drugiej i trzeciej brak.... kupiłem już na dwupasmówce za Mohelnicami.
Wrażenia z powodu braku winietki - "niezapomniane."
menadzer napisał(a):Kupując w Czechach dwie austriackie 10.dniowe winiety zapłaciłem 24 zamiast niecałych 16 EUR w Austrii. Mój błąd.
slapol napisał(a):pimael napisał(a):roz1989 napisał(a):Drodzy Panstwo mam pytanie czy w Czechach na 1 napotkanej stacji kupie winiety tez na inne panstwa takie jak Austria czy slowenia? Czy tylko czeskie?
Ja miałem problem z kupnem czeskiej winiety. Od Boboszowa w Karlikach i Czerwonej Wodzie stacje zamknięte w pierwszej otwartej tylko roczne, w drugiej i trzeciej brak.... kupiłem już na dwupasmówce za Mohelnicami.
Na tej trasie winiety kupuję w miejscowości Zabreh na Shellu (całodobowa). Przez ostatnie lata nigdy nie brakowało winiet. Można płacić za nie kartą.
slapol napisał(a):pimael napisał(a):roz1989 napisał(a):Drodzy Panstwo mam pytanie czy w Czechach na 1 napotkanej stacji kupie winiety tez na inne panstwa takie jak Austria czy slowenia? Czy tylko czeskie?
Na tej trasie winiety kupuję w miejscowości Zabreh na Shellu (całodobowa). Przez ostatnie lata nigdy nie brakowało winiet. Można płacić za nie kartą.
bezelek_89 napisał(a):a ja winiety kupuje w Warsawie na Madalińskiego w siedzibie PZMOT.
Ceny jak na przejściach, a na spokojnie mogę auto przygotować do trasy i winiety podkleić foilażeby później łątwo zdjąć winietkę po wakacjach
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi