napisał(a) yacek63 » 18.08.2008 23:31
Drogą na Lenart , Ptuj jechałem 3 sierpnia a wracałem 13. Droga ok.,ale trochę zakretów , sporo miejscowości i ograniczenia prędkości. Ponieważ jest tam teraz wiekszy ruch często stoją z radarami. Ja przekroczyłem o 20 w Sentilij( po zjeżdzie 228) zaraz po przejechaniu pod autostradą. Słoweniec krzyknął mi 200 Euro ale końskim targiem zapłaciłem 60. Wypisał mi kwit i tyle. Nie musiałem nigdzie chodzić wpłacać ani nie zabrał mi dokumentów. Lepiej więc chyba zapłacic 35 za winietę i już, albo naprawdę uważać na ograniczenia i inne głupoty. Dzięki wszystkim, którzy opisywali wczesniej ten objazd. Dobra robota. Przypomnę tylko, ze na rondzie przed Mariborem w sumie jest 5 wjazdów, więc po wjechaniu na rondo przejeżdżamy 3 i w 4 skręcamy. Dalej sie nie da , bo wjedziemy w ten z którego wyjechaliśmy. jest haczyk w drodze powrotnej , o którym pisała koleżanka wczesniej. Jadąc w stronę Austrii za Lenartem, po przejechaniu mostów, kiedy widzimy juz autostradę nale zy skręcić na Pernice a tam na rondzie bedą drogowskazy na Maribor. Miłego podróżowania