waldi-ia napisał(a):Zaciągnąłem języka u znajomego który wrócił z CRO.Twierdzi on że w Słowenii policja sprawdza winiety na parkingach , w korkach , gdzie się da , aby ukarać delikwenta . Informacja ta pochodzi z jego ust , a powiedzieli mu o niej gospodarze u których spał w
Mariborze . Po usłyszeniu tej informacji pobiegł kupić winietę za 35EU, aby nie płacić 300 EU kary. Podkreślam jest to informacja zasłyszana , od człowieka który już był w CRO , a ja będę jechał pierwszy raz do CRO.Pozdrawiam wszystkich CROOMANIAKÓW.
Trinity111 napisał(a):A ja mam troche inne pytanie, ale także związane z "ominięciem płacenia" na Słoveni. Jade do Chorwacji z Wenecji we Włoszech. To będzie około 15.09.2008. Czy czegoś tam powinienem się obawiać? Jakieś niespodzianki? Patrząc na mape myślałem o wjechaniu z Włoch do Slov drogą E61 (SS14) w okolicach Pesse di Grozzana/ Krvavi Potok a następnie już w Słoveni cały czas "7" (E61) az do "wylotu" ze Słoveni za Starodem. Czy tak? (ten odcinek mam nadzieje nie jest płatny) Powrót do Polski z Chorwacji postaram sie także "niepłatnymi drogami które opisane były wcześniej. Dzięki Pozdrawiam (to będzie moja pierwsza taka eskapada, mam nadzieje ze sie uda
waldi-ia napisał(a):Tak jak wspomniałem jest to informacja zasłyszana , ja jadę do CRO pierwszy raz , wyjeżdżam 15.08 08r. i zbieram wszelkiego typu informacje na temat wyjazdu , bo jestem zielony i nie mam bladego pojęcia jak uniknąć wszelkiego typu zagrożeń . Forum ślędzę od marca tego roku i naprawdę można zgłupieć czytając to wszystko co jest wypisywane , w każdym temacie jest tyle samo za ile przeciw , bardzo dużo kąśliwych uwag do nowych formowiczów , chciałbym abyśmy byli Polakami mądrzejszymi przed .... niż po .....pomóżmy sobie na wzajem bez złośliwości.
partner napisał(a):@MStoik
ja chcę jedynie dopytać o taki wariant. Wjeżdżam akurat z Włoch od Triestu droga nr. H5. nie mam winiety, ale jadę niby ją kupić na stację benzynową i tak się składa że przed stacją jest zjazd na drogę alternatywną. Mogą mnie ukarać za wjazd do SLO bez winiety, czy mogę wjechać ale muszę w najbliższej stacji czy innym punkcie ją wykupić?
Jeśli jest tak jak myślę to cała nadzieja w tym że zjazd z H5 jest szybciej jak pkt. sprzedaży winiet...
marcind napisał(a):Pytanko może naiwne, ale wole sie upewnić, skoro w Mureck przejście to tylko stosunkowo mały most (jak widać na fotkach) to czynne jest ono całą dobę?
haka napisał(a):Cały czas zastanawiam się po co jeździcie przez Lenart kiedy przejazd przez Maribor jest krótszy? W mieście mamy tylko dwa skrzyżowania na których zmieniamy kierunek jazdy i jedno z lekkim łukiem. Przejazd jest bezproblemowy - nie spotkałem korków.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi