artek2 napisał(a):Mam pytanie czy na objezdzie MURECK-LENART-PTUJ jest dobra stacja benzynowa i czy czynna w nocy.
Jest całodobowy PETROL w Ptuju - ul Ormożska Cesta.
MStoik napisał(a):Dołączam się do Jolki, trasa Mureck-Lenart-Ptuj jest świetną alternatywą jak chce się ominąć płatne drogi, a autostrada od granicy świeci pustkami. Jechałem tamtędy 01.08. i mam zamiar też nią wrócić. Info dla jadących do Cro za dnia - jak już miniecie Ptuj i dojedziecie do drogi E59 spodziewajcie się wzmożonego ruchu w kierunku granicy i koreczka przed samą granicą, po stronie chorwackiej jest już luzik, ja stałem jeszcze w korku w dwóch najdłuższych tunelach (ponad 5km każdy), przejazd tylko jedną nitką jednym pasem - drugą nitkę chyba jeszcze kopią. Pozdrawiam z miejscowości Okrug Donji na wyspie Ciovo.P.S. Na wyspie jest sporo polskich aut które mają winietki na słowenię, widać, że ludzie są leniwi.
marcind napisał(a):G1-1, Jurovci - Gruškovje, pri Žetalah, popolna zapora zaradi del do 20. 9. 2008. Promet poteka dvosmerno po polovici novozgrajene avtoceste. (Vir: Direkcija RS za ceste, 16.07.2008 14:44)
Jak rozumiem są tam jakieś roboty, czy ktoś moze tam juz jechal po 16-ym lipca?
boski napisał(a):WItam.
Mam pytanie do tych, którzy w ostatnich dniach przekracali granicę SLO/CRO Trasą Maribor-Ptuj-Zagrzeb. Czy nadala na przejściu i na chorwackich bramklach tworzą się korki? Ja pokonywałem trasę w maju to w drodze powrotnej stałem na bramkach pod Zagrzebem ok 1h i na granicy CRO/SLO blisko 2h już od ostatnch bramek w CRO.
Jadę 14 wieczorem i zastanawiam się czy jakoś można to ominąć?
Szczególnie w drodze powrotnej chcę jechać przez Mureck i Ptuj ale co dalej?
Proszę o sugestie.
Przemek
boski napisał(a):WItam.
Mam pytanie do tych, którzy w ostatnich dniach przekracali granicę SLO/CRO Trasą Maribor-Ptuj-Zagrzeb. Czy nadala na przejściu i na chorwackich bramklach tworzą się korki? Ja pokonywałem trasę w maju to w drodze powrotnej stałem na bramkach pod Zagrzebem ok 1h i na granicy CRO/SLO blisko 2h już od ostatnch bramek w CRO.
Jadę 14 wieczorem i zastanawiam się czy jakoś można to ominąć?
Szczególnie w drodze powrotnej chcę jechać przez Mureck i Ptuj ale co dalej?
Proszę o sugestie.
Przemek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi